Tens tres opcions: la primera, demanar la capitalització de l’atur abans de donar-te d’alta d’autònom,  la segona donar-te d’alta i sol·licitar suspendre el cobrament de la teva prestació (per poder recuperar-la en els següents 5 anys si el negoci no et va bé i t’has de donar de baixa), i la tercera, donar-te d’alta i a la vegada  seguir cobrant l’atur durant els següents 9 mesos (o el temps que et quedi d’atur si és inferior a 9 mesos).

La capitalització et permet fer servir la prestació pendent de rebre per finançar la inversió del teu negoci, pagar les quotes d’autònom o ambdues coses a la vegada. S’ha de demanar sempre abans de donar-te d’alta d’autònom i hauràs de presentar un Pla de Viabilitat del teu negoci.

La suspensió de l’atur es una opció et permetrà reprendre el cobrament de l’atur que va quedar suspès, si un cop donat d’alta autònom no et va bé i t’has de donar de baixa. Aquesta baixa s’ha de produir com a molt durant els 5 anys següents. Si optes per aquesta alternativa, tens 15 dies després de donar-te d’alta d’autònom per demanar la suspensió i 15 dies des de la data de baixa d’autònom per demanar la represa.

Per últim, has de tenir en compte que la opció de poder seguir cobrant l’atur després de donar-te d’alta d’autònom, durant un màxim de 9 mesos o el temps que et quedi d’atur (si és menys de 9 mesos) s’ha de demanar en els 15 dies següents a l’alta d’autònom.

Totes les opcions tenen algunes limitacions, requisits i tràmits, per la qual cosa hauràs d’analitzar si poden ser d’aplicació en el teu cas.

[:CA]Publicat a:[:es]Publicado en: Laboral