Les persones que reemprenguin en el sector comerç, serveis i moda podran beneficiar-se de 300.000€ en concepte d’ajuts i incentius al comerç

LOGOS PROCORN+AYU+REEMPRESA

Barcelona, 27 de maig de 2014. A partir d’aquest mes de maig i fins el 31 de desembre d’enguany, totes les persones, ja siguin físiques o jurídiques, que reemprenguin una petita empresa de comerç, serveis, artesania o moda amb seu a Catalunya es poden beneficiar d’un ajut de la Generalitat per poder realitzar l’operació de compravenda.

Així doncs, la Generalitat de Catalunya ajudarà als reemprenedors amb una subvenció de fins el 10% de les despeses de la compravenda de la unitat productiva (traspàs o reempresa d’una activitat empresarial), amb un import màxim de 6.000 euros. L’objectiu d’aquesta línia set del programa d’incentius al comerç és fonamentalment el d’incentivar la reempresa de petites empreses del sector per a la seva continuïtat, mantenint el mapa comercial, i consolidar-lo.

“Tan important com el foment de la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents”, afirma Antoni Abad, president del Centre de Reempresa de Catalunya. En aquest sentit, el Centre de Reempresa de Catalunya, impulsat per la Cecot, amb la col·laboració de la Fundació CP’AC, va posar en marxa a finals de l’any 2011 un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent, sense haver de passar per la fase de creació.

El Centre de Reempresa de Catalunya, que compta amb la col·laboració de Diputacions, Ajuntaments i Associacions Empresarials de tot el territori, ha aconseguit realitzar 240 reempreses d’èxit, amb una inversió induïda de gairebé 11M d’euros i salvaguardar prop de 900 llocs de treball, en els últims tres anys.

Per sectors, la inversió induïda en el sector del Comerç suposa el 39,20% del total mentre que al sector Serveis suposa el 28,37%, la Hostaleria el 13,89% i la Indústria el 18,54%.

El preu mig de reempresa d’èxit per sector és de 51.358,37€ en el Comerç, 42.882,77€ en el sector Serveis, de 23.239,14€ Pack cecot capa c  i de 121.449,08€ en cas del sector Industrial.

Aquesta línia d’ajut per a les transmissions i reempreses d’èxit recolza l’aposta de les entitats que impulsen el Centre de Reempresa de Catalunya, per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de difícil situació econòmica, segueix sent susceptible de generar creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de les ciutats.

 Contacte Centre de Reempresa de Catalunya:

Dept. de comunicació de la patronal Cecot – comunicacio@cecot.org – 630.91.80.26
Segueix-nos a:
Twitter: @reempresa
www.blog.reempresa.org
www.reempresa.org
 
Projecte impulsat per:                     En col·laboració amb:
 
Pack cecot capa c
Pack cecot capa c
Compartir