Un total de sis startups participants en la sisena edició del programa d’acceleració Cornellà Open Future són negocis en actiu

, ,

Els projectes emprenedors han estat guardonats amb els Premis COF 2021, serveis valorats en més de 20.000€ que els servirà de plataforma de llançament en el món empresarial.

 

La sisena edició del programa d’acceleració de startups tecnològiques Cornellà Open Future (COF) ha arriba al seu punt i final donant com a resultat la sortida al mercat d’un total de sis, dels vuit projectes que van ser seleccionats el passat estiu per participar en la nova convocatòria.

Precisament aquest era l’objectiu, aconseguir en tres mesos passar de projectes a convertir-se en negocis en actiu. Així, les startups que ja han començat a comercialitzar els seus productes o serveis són: Sector CNC, Marketplace per als professionals del metall; Estoko Logístics-as-aservice, magatzems logístics de mercaderies as a service; Mapsi Photonics, dedicada a la fabricació de filtres fotònics per a la detecció de gasos i la termografria; Xpolore, plataforma de recolzament per a l’exportació de productes a la Xina; Appolo, APP que connecta empreses del sector audiovisual amb artistes; i, per últim, Shopiendo, Marketplace de productes artesans i locals. A la finalització d’aquesta edició del programa també s’han atorgat els premis Cornellà Open Future 2021, premis en ‘espècie’ valorats en més de 20.000€ que ha ofert Procornellà, Telefònica i les entitats que han col·laborat en aquesta edició del COF i que són AEBALL, Innobaix, Innolab by Cofidis i Netmentora.

Entre el passat mes de setembre i desembre, els projectes participants en aquesta sisena edició, subvencionada al 100%, han rebut formació específica per a startups i tutories i mentories personalitzades amb professionals que els han ajudat a assolir la maduració de les seves iniciatives a través de la metodologia d’acceleració Open Future. Els emprenedors han gaudit de les instal·lacions del Hub La Piràmide, ubicat en el Viver d’Empreses Procornellà i, han tingut accés també a l’assessorament de tot l’equip tècnic del Centre d’Empreses amb les seves especialitats legal, financera, comercial i de RRHH.

Ara ja són una realitat i comencen el seu camí empresarial. Els guanyadors dels premis Cornellà Open Future 2021 han estat:

 • Mapsi Photonics (fabricants de filtres fotònics per a la detecció de gasos i la termografia) ha estat escollit per Telefònica per fer un pitch a Wayra, hub d’innovació de l’operadora i per Netmentora per rebre l’acompanyament de la seva xarxa de startups, pimes i multinacionals. Procornellà posa a la seva disposició els serveis d’allotjament del Centre d’Empreses i assegurar així la seva consolidació a Cornellà.

 • Estoko Logistics (servei de magatzems de mercaderies as a service) també ha estat triat per Telefònica per fer un pitch a Wayra i per AEBALL per tal de rebre l’acompanyament dels seus tècnics.

           

 • Sector CNC (Marketplace dels professionals del metall) ha rebut mencions especials d’AEBALL i Netmentora per rebre acompanyament de les dues entitats.

 • Shopiendo (Marketplace de productes artesans i locals) han rebut el premi d’Innolab de Cofidis per gaudir dels serveis experts d’UX i del seu laboratori de test.

 • Xpolore (Plataforma per a l’exportació de productes a la Xina) ha estat triada per Innobaix per participar en els seus programes de creixement.

El Centre d’Empreses Procornellà, depenent de l’empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà, gestiona el programa COF amb la voluntat de recolzar el talent emprenedor convertint les idees en negocis d’èxit, emparat en la plataforma global Telefònica Open Future i amb el suport d’Open Innovation, SLU (Telefònica). Més d’una vintena d’emprenedors han aconseguit els seus objectius participant en anteriors edicions del Cornellà Open Future convertint una idea inicial en un negoci real i en actiu amb base digital o tecnològica , escalable i amb alt potencial de creixement.

Compartir

Atorgats els PREMIS CORNELLÀ OPEN FUTURE 2021

, , ,

Després de finalitzar la sisena edició del Programa d’acceleració d’startups Cornellà OPEN FUTURE, aquesta setmana s’han fet públics els guanyadors dels Premis Cornellà Open Future d’enguany!

 

Els premiats han estat:

 

 • Mapsi Photonics, fabricants de filtres fotònics per a la detecció de gasos i la termografia, ha estat escollit per:
 • Estoko Logistics, servei de magatzems de mercaderies as a service, ha guanyat els premis de
  • Telefónica, i per tant, també podrà fer un pitch a Wayra i
  • AEBALL, per a  rebre l’acompanyament de l’associació empresarial de referència del Baix Llobregat
 • Sector CNC, Marketplace dels professionals del metall, ha rebut mencions especials d’AEBALL i Netmentora  per a ser acompanyat també per les dues entitats.
 • Shopiendo, Marketplace de productes artesans i locals, ha rebut el premi de’Innolab de Cofidis, per gaudir dels serveis experts de UX i del laboratori Innolab del Grup Cofidis Participación. I per últim,
 • Xpolore, plataforma per a la exportació de productes a Xina, ha estat  guardonat per Innobaix i podrà participar en els programes de creixement de l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat.

 

Durant el mes de gener es farà el lliurament dels premis. Moltes felicitats als premiats i a la seva trajectòria durant el programa!

 

Compartir

Finalitza la sisena edició de Cornellà Open Future

, , ,

Aquesta setmana ha finalitzat la sisena edició del Programa d’acceleració de startups Cornellà Open Future.

Els sis projectes finalistes han estat:

 • Appolo (App de castings per al sector audiovisual)
 • Estoko (Magatzems logístics de mercaderies as a service)
 • Mapsi (Fabricació de filtres fotònics per a la detecció de gasos i la termografia)
 • Sector (CNC Marketplace per a professionals del metall)
 • Shopiendo (Marketplace de productes artesans i locals)
 • Xpolore (Plataforma de suport per a l’exportació de productes a la Xina)

Les entitats col.laboradores (Telefònica, Netmentora, AEBALL, Innolab i Procornellà) han avaluat els pitch i en breu comunicaran els resultats dels Premis!

Compartir

Pitch de startups Cornellà Open Future a l’Innovation Center de Telefònica

, , ,

El dijous 2 de desembre, els participants del programa d’Acceleració de startups Cornellà Open Future 2021, van fer un Pitch a l’Innovation Center de Telefónica.

En aquest Pitch van presentar els seus projectes digitals i/o tecnològics a algunes de les empreses col·laboradores d’aquesta edició del programa. Experts directius de Telefónica, AEBALL, INNOBAIX i COFIDIS, van escoltar els 6 participants que han arribat a la fi d’aquesta edició per a avaluar aspectes com el potencial de negoci, la innovació, l’equip, etc., així com la seva evolució en aquests tres mesos de treball en el programa.

Aquesta avaluació servirà per a poder concedir els premis Cornellà Open Future d’enguany que es comunicaran el mes de febrer de 2022.

Els 6 projectes participants van ser: Appolo, Estoko, Mapsi, Sector CNC, Shopiendo i Xpolore.

El pròxim dia 14 de desembre, el programa finalitzarà amb un Pitch final a Netmentora, una altra empresa col·laboradora i a Procornellà. 

Han estat tres mesos en què els participants han desenvolupat el seu projecte amb l’objectiu de sortir al mercat en les millors condicions. Han rebut formacions sobre pitch, vendes, màrqueting, aspectes legals, entre d’altres i han estat acompanyats per un tutor de programa individualitzat i diversos tutors experts.

Compartir

BizBarcelona i Saló de l’Ocupació arrenquen motors

, ,

120 conferències amb consells, tendències i coneixements de la mà de més de 300 ponents experts en emprenedoria, empresa, innovació i talent es realitzaran al BizBarcelona i al Saló de l’Ocupació 2021.

L’esdeveniment, gratuït, tindrà lloc del 9 a l’11 de novembre al Recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona, i s’adreçarà especialment a persones emprenedores, autònoms, pimes i startups.

Les activitats giraran al voltant de 4 grans focus: Emprendre (pels que tinguin un projecte o idea de negoci), Creixement (pels que vulguin consolidar la seva empresa), Startups i Business Innovation (per a les empreses emergents amb vocació global) i TalentxBCN (per saber com aprofitar el potencial del talent).

Consulta el programa d’activitats i inscriu-te en aquest enllaç. No hi pots faltar!

Compartir

Les startups del programa Cornellà Open Future aconsegueixen finançament

Un dels objectius de les startups que participen en el programa Cornellà Open Future (COF) sol ser aconseguir finançament per a la seva acceleració.

Arribar a una ronda d’inversió requereix una bona preparació del projecte i de l’equip, un bon coneixement del funcionament i les implicacions de participar en rondes d’inversió i saber fer un pitch atractiu, que faci que els potencials inversors connectin i confiin en el projecte i els seus promotors/res i apostin per ells/elles.

El programa Cornellà Open Future prepara les startups participants per afrontar aquestes rondes i dues startups participants d’edicions anteriors del programa són un bon exemple de la importància d’aquesta preparació, doncs han aconseguit tancar amb èxit rondes d’inversió.

Tradeasy, la startup que permet als seus usuaris crear robots que operen en Borsa amb tan sols uns pocs clics i sense necessitat de programar, ha tancat recentment una nova ronda d’inversió a través de la plataforma de micromecenatge Startupxplore.

La ronda, liderada per Top 5 Partners (pledge fund especialitzat en coinversions en startups en fase seed), on han participat un total de més de 50 inversors, ha suposat per a la companyia una inversió total de 125.000€. D’aquesta manera, i amb el suport addicional d’inversors directes, business angels i la concessió d’un ENISA per valor de 120.000 €, Tradeasy ha aconseguit un finançament total de 280.000€ amb els quals poder iniciar la seva internacionalització.

RawData, startup dedicada al desenvolupament de solucions de digitalització per a l’agricultura va tancar una inversió de 200.000€ del Fondo Bolsa Social (un fons d’impacte social enfocat en empreses amb alt potencial que ofereixen solucions a reptes socials i mediambientals). Amb aquesta inversió, RawData podrà consolidar-se a Espanya i augmentar la seva presència a Sudamèrica, a més de, com indica Albert Duaigües, CEO de la startup, “incorporar un soci estratègic que comparteix els nostres valors i ens permet accelerar el roadmap de la nostra companyia”.

Des del Programa Cornellà Open Future donem l’enhorabona a aquestes startups i seguirem treballant per a l’èxit futur de moltes més.

Compartir

Vuit startups participen en la nova convocatòria del programa d’incubació Cornellà Open Future

Ahir 14 de setembre en el Hub La Piràmide va tenir lloc l’acte d’obertura de la sisena edició del programa d’incubació de startups tecnològiques Cornellà Open Future (COF), que té com a objectiu fer que els vuit projectes admesos aconsegueixin convertir-se en negocis actius i viables i surtin al mercat en tres mesos.

Els projectes tindran el recolzament dels tècnics del Centre d’Empreses Procornellà i d’un grup de consultors experts de diferents àmbits empresarials sota el paraigües de la plataforma Telefònica Open Future.

Aquesta ha estat una convocatòria d’èxit, ja que es van presentar 34 propostes, el que manifesta l’interès de moltes persones per obrir-se camí en el món tecnològic amb idees innovadores, tot i les circumstàncies actuals de crisi econòmica.

El Centre d’Empreses Procornellà, depenent de l’empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà, gestiona el COF amb la voluntat de recolzar el talent emprenedor, convertint les idees en negocis d’èxit, emparat en la plataforma global Telefònica Open Future i amb el suport d’Open Innovation, SLU (Telefònica).

Els projectes participants són: Sector CNC, Marketplace professionals del metall; Estoko Logístics-as-a-service, magatzems logístics de mercaderies as a serviceMapsi, dedicada a la fabricació de filtres fotònics per a la detecció de gasos i la termografria; Xpolore, plataforma de recolzament per a l’exportació de productes a la Xina; Appolo, APP que connecta empreses del sector audiovisual amb artistes; Shopiendo, Marketplace de productes artesans i locals; Fast Athletics Tech, roba esportiva intel·ligent amb informació mèdica; i per últim, Q-ick, plataforma per a l’elaboració de pressupostos.

Els equips gaudiran de formació específica per startups, tutories i mentories personalitzades amb professionals que els ajudaran a madurar el projecte a través de la metodologia d’acceleració Open Future, i d’un espai d’allotjament en el Hub La Piràmide (en el Viver d’Empreses Procornellà) on podran ubicar el domicili de les seves startups i accedir als serveis necessaris per iniciar el negoci (sales de reunió, telèfon personalitzat, serveis de veu i dades, etc..).

El programa està 100% subvencionat i gestionat per l’equip tècnic del Centre d’Empreses Procornellà amb més de 25 anys d’experiència incubant més de 200 iniciatives empresarials anuals. Formar part del COF dóna accés a un programa formatiu especialitzat en incubació de startups, a una interessant xarxa de contactes, mentors sectorials i esdeveniments i a un espai de treball compartit amb una sèrie de serveis, tot gratuït. Els participants també tenen accés a la Gestoria del Centre d’Empreses per consultar qüestions legals, mercantils, comptables, fiscals i laborals i al Punt d’Atenció a Emprenedors. En definitiva, els vuit equips seleccionats rebran assessorament i formació amb un únic repte: preparar-los per la seva sortida al mercat.

D’altra banda, els projectes seleccionats tindran la possibilitat de participar en els “Premis Cornellà Open Future 2021”, i guanyar els diferents guardons en “espècie” valorats en més de 20.000 € que ofereix Procornellà, Telefónica i les entitats que col·laboren en aquesta edició i que són AEBALL, Innobaix, Innolab by Cofidis i Net Mentora.

Més d’una vintena d’emprenedors han aconseguit els seus objectius participant en anteriors edicions del Cornellà Open Future convertint una idea inicial en un negoci real i en actiu. Podeu consultar-los aquí.

Compartir

POSA EN MARXA LA TEVA STARTUP!

,

Posa en marxa la teva startup!

El Centre d’Empreses Procornellà, juntament amb l’Ajuntament de Cornellà i Telefònica Open Future, posa en marxa la V edició del programa Cornellà Open Future que tindrà lloc del 14 de setembre al 14 de desembre de 2021.

Aplica a la convocatòria que tenim oberta fins al 30 de juny. El 13 de juliol direm qui són els seleccionats!

En aquest programa trobaràs:

 • Formació
 • Tutories personalitzades
 • Peer Reviews
 • Assessorament
 • Mentories d’experts
 • Networking
 • Espai de treball
 • Ofertes
 • Visibilitat
 • Premis Cornellà Open Future 2021

Cornellà Open Future, promogut pel Centre d’Empreses Procornellà, l’Ajuntament de Cornellà i Telefònica Open Future, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i dels següents col.laboradors:

 

Trobareu tota la informació del programa, procés d’inscripció, testimonis, etc. en la web de Cornellà Open Future

 

A que estàs esperant? Vine i posa en marxa la teva startup!

 

Compartir

Oberta una nova edició del programa d’acceleració de Startups Cornellà Open Future

,

La iniciativa està adreçada a emprenedors i emprenedores amb projectes de base digital  i / o tecnològica, que disposin d’un producte/servei Mínim Viable (MPV) i que vulguin acompanyament en la sortida al mercat i cerca de finançament

El programa d’acceleració de Startups Cornellà Open Future obre una nova convocatòria a la recerca de projectes tecnològics i/o innovadors que fomentin la innovació en el territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Els emprenedors i emprenedores interessats tenen de temps fins el proper 30 de juny per formalitzar la seva inscripció a través de https://cornella.openfuture.org/ . Es tracta de la sexta edició del programa promogut per Open Innovation, SLU (Telefònica) i per l’Ajuntament de Cornellà a través del Centre d’Empreses Procornellà i que té com a objectiu final recolzar el talent emprenedor convertint les idees en negocis d’èxit en un programa sota el paraigües de la plataforma global Telefònica Open Future.

La iniciativa està adreçada a persones (físiques o jurídiques) que tinguin un projecte de base digital i/o tecnològica, que disposin d’un producte o servei mínim viable (MVP) i que tinguin domicili social, fiscal o centre d’activitat actual o futur en l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Del total d’inscrits es farà una selecció de mínim 5 i màxim 10 projectes que entraran a formar part del programa d’acceleració que tindrà lloc del 14 de setembre fins el 14 de desembre del 2021. La llista de projectes seleccionats serà publicada el 21 de juliol.

Els participants podran gaudir, entre d’altres, de formació específica per startups, tutories i mentories personalitzades amb un equip de professionals que els ajudaran a assolir la maduració del projecte a través de la metodologia d’acceleració Open Future,  i d’un espai d’allotjament en el Hub La Piràmide, ubicat en el Viver d’Empreses Procornellà  a on els participants podran ubicar el domicili de la startup i accedir a tots els serveis necessaris per iniciar el negoci (sales de reunió, telèfon personalitzat, serveis de veu i dades, etc..).

El programa està 100% subvencionat i gestionat per l’equip tècnic del Centre d’Empreses Procornellà amb més de 25 anys d’experiència incubant més de 200 iniciatives empresarials anuals. Formar part del COF dóna accés a un programa formatiu especialitzat en incubació de startups amb sessions grupals i individuals. També dóna accés a una interessant xarxa de contactes, mentors sectorials i esdeveniments i a un espai de treball compartit amb una sèrie de serveis, tot gratuït. Els emprenedors que formen part del programa també tenen accés a la Gestoria del Centre d’Empreses per consultar qüestions legals, mercantils, comptables, fiscals i laborals i també al Punt d’Atenció a Emprenedors.

Més d’una vintena d’emprenedors han aconseguit els seus objectius participant en anteriors edicions del Cornellà Open Future convertint una idea inicial en un negoci real i en actiu. En aquest enllaç es poden consultar: https://cornella.openfuture.org/startups/#ex-participantes

 

Compartir

SI TENS UNA STARTUP, SUMA’T A LA XARXA DE NETMENTORA!

Multiplica l’èxit de la teva startup x4 rodejat dels principals líders d’empresa.

Aprèn dels que ja ho han fet. Accedeix al coneixement i networking de grans líders d’empresa que mitjançant una metodologia d’acompanyament en xarxa, t’ajudarà a portar el teu negoci al següent nivell.

 

Què és Netmentora?

Netmentora Catalunya (Réseau Enterprendre a França), és l’associació més gran sense ànim de lucre d’Europa dedicada a l’acompanyament de l’emprenedor per a la creació d’empreses que generen ocupació local.

Els membres de Netmentora són empresaris i alts directius en actiu que dediquen temps a les diferents etapes del procés d’acompanyament.

 

Netmentora té una metodologia única

Netmentora és un moviment empresarial global d’alt impacte que, a través del coneixement i la col·laboració entre persones i empreses, fomenta el desenvolupament econòmic dels territoris i la creació d’ocupació.

Posant el focus en el suport a persones emprenedores i mitjançant una metodologia única, creen espais d’intercanvi i networking que fomenten el creixement professional dels líders d’empresa. Seleccionen i acompanyen a persones emprenedores amb un alt impacte empresarial: 200 empreses candidates/any de les quals un 25% accedeix a un acompanyament/estudi de 3 mesos i d’aquestes, 20 startups accedeixen a la xarxa durant 2 anys sense cost.

 

Presenta el teu projecte per accedir a un acompanyament/estudi de 3 mesos:

Data: Dimecres 7 abril
Hora: 8:30h a 10h
Lloc: Terrassa Aticco Verdaguer – Carrer de Provença, 339, 08037 Barcelona

Si tens un projecte emprenedor… Ara tens una nova oportunitat!

Aplica la teva candidatura aquí abans del 31 de març si compleixes els criteris de selecció.

 

Criteris de selecció

Els projectes que es presenten a Netmentora han de seguir uns criteris bàsics:

 1. Generació d’ocupació: Mitja de 15 llocs de treball a 3-5 anys vista
 2. Que la teva empresa s’hagi creat recentment (fins a 3 anys després de la creació de l’empresa o del llançament del producte/servei)
 3. Tenir dedicació majoritària al projecte, control majoritari de l’empresa i rol actiu
 4. Amb el finançament necessari per activar l’empresa i sobreviure +/- 1 any
 5. Amb Business Plan

 

Col.laboració entre Netmentora i el Centre d’Empreses Procornellà

El novembre de 2019, Procornellà va signar un conveni de col·laboració amb Netmentora amb el qual, aquells projectes amb més potencial de creixement, vinculats al Centre i Viver d’Empreses i al Programa d’acceleració de startups “Cornellà Open Future”, tenen accés prioritari al procés de selecció pels programes d’acompanyament de Netmentora.

Netmentora és una associació d’empresaris/es d’Europa sense ànim de lucre, que comparteix la mateixa missió del Centre d’Empreses Procornellà: la de donar suport a la creació, consolidació i creixement d’empreses per a crear ocupació local.

Els serveis de Netmentora, orientats al creixement de projectes empresarials, es complementen perfectament amb els serveis del Centre d’Empreses Procornellà, més orientats a la posada en marxa i consolidació de noves iniciatives empresarials.

Des de finals de 2019, ja són 5 els projectes vinculats al Centre d’Empreses que han estat seleccionats per Netmentora per gaudir d’un mentoring executiu ofert de manera voluntària per la xarxa d’alts directius i empresaris que conformen la xarxa de Netmentora.

 

Més informació aquí.

Compartir