Nou catàleg d’entitats de l’Economia Social i la Cooperativa del Baix Llobregat de l’ATENEU

, , ,

L’ Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat és l’espai col·lectiu per al foment i la promoció de l’Economia Social i Solidària (ESS) a la comarca.

És una iniciativa, concebuda per a la trobada, coordinació, aprenentatge i discussió, cooperació i transformació social amb uns principis comuns: justícia social, democràcia directa, deliberativa i participativa, decreixement i sostenibilitat, equitat i solidaritat.

Les entitats que conformen l’Ateneu són ens locals, empreses cooperatives i de l’ESS de referència al territori, i les seves actuacions es desenvolupen en diferents àmbits:

  • Promoció: diagnosi, visualització i difusió de l’Economia Social i Solidària al Baix Llobregat.
  • Suport a la creació i consolidació: assessorament i acompanyament a cooperatives i societats laborals en processos de nova constitució, creixement, consolidació o internacionalització.
  • Suport a la transformació i continuïtat: promoció de la fórmula cooperativa i les societats laborals per associacions, SCP o empreses properes al tancament.
  • Formació: realització de sessions formatives i tallers sobre economia social per a estudiants i professorat de grau superior i universitari, així com formació adaptada per a entitats, persones emprenedores i centres educatius.
  • Acompanyament a assessories, gestories i a altres agents vinculats, proporcionant formació, eines i recursos professionals del sector.

 

Des de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat han elaborat i editat aquest Catàleg d’entitats de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat responent la necessitat del Servei de mapatge i diagnosi. S’hi pot trobar un recull representatiu d’entitats de l’Economia Social i Cooperativa de la comarca amb compromís social i mediambiental, amb pràctiques d’equitat i democràcia i que busquen, entre d’altres, la cooperació, la qualitat del treball, etc.

Amb l’edició d’aquest catàleg volen facilitar, agilitzar i simplificar la compra i el consum de proximitat, així com la contractació pública local socialment responsable, per fomentar el desenvolupament de models de consum més conscients i crítics i així contribuir a millorar la vida de les persones, enfortir el mercat social i afavorir la construcció de municipis més sostenibles.

En aquest enllaç teniu tots el respresentants del catàleg d’entitats socials de l’economia social i la cooperativa del Baix Llobregat.

Compartir

CARLOS BLANCO: Emprenedor i inversor de startups tecnològiques

, , , ,

 

El proper 27 d’octubre a la 13h30 es durà a terme a l’Auditori de Cornellà, una altra jornada del Cornellà Creació Forum. El Cornellà Creació Forum és un projecte capdavanter que té com a objectiu crear sinergies entre el món empresarial i econòmic convertint-se en un lloc de trobada i suport.En aquesta ocasió, el protagonista serà l’emprenedor i inversor Carlos Blanco.

Es defineix com a emprenedor i inversor privat al sector de les noves tecnologies. Guanyador del premi Millor Emprenedor d’Espanya 2014 pels X Premis Pime per Expansión i Ifema; i Millor Business Angel 2014 pels premis AEBAN.

Carlos Blanco va fundar el 2001 Grupo ITnet, incubadora de negocis online especialitzada en oci digital des de la qual va crear més de deu empreses i va ser a partir de 2005 quan va començar a invertir com a business angel. Des de llavors, ha invertit en més de 70 startups, perfeccionant les seves estratègies d’inversió.

El 2011 va fundar Akamon Entertainment, empresa de jocs socials tradicionals i de casino, líder al sud d’Europa i Llatinoamèrica, la qual va vendre a finals del 2015 convertint-se en un dels èxits més importants de l’any a Espanya.

El 1999 va cofundar First Tuesday a Espanya, el principal punt de trobada entre emprenedors i inversors d’Internet, i el 2013 va crear l’acceleradora de startups Connector Startup Accelerator, el mateix any en el qual va cofundar i el van nomenar vicepresident del Barcelona Tech City.

El 2016 va fundar Nuclio Venture Builder, la companyia builder des d’on Carlos Blanco emprèn tots els seus negocis. També ha posat en marxa Encomenda Smart Capital, per gestionar totes les seves inversions.

És editor del bloc de referència per als emprenedors carlosblanco.com i escriptor del llibre “Los principales errores de los emprendedores”, una completa enumeració de les equivocacions que es cometen a l’hora de crear una empresa.Aquesta jornada és ideal per a totes les startups tecnològiques, i veure les noves tendències dels inversors.

Aquí trobareu l’enllaç per obtenir les entrades. Esperem veure-us en aquesta jornada!

 

Compartir

ISERVIS participarà en la 12a edició del programa ‘’Accelera el creixement”

, , , ,

Una cinquantena de pimes de la província de Barcelona transformaran el seu negoci i milloraran la seva competitivitat amb la 12a edició del programa ‘Accelera el creixement’ de la patronal Pimec i la Diputació de Barcelona.

Durant 9 mesos, les 50 pimes disposaran d’acompanyament personalitzat a càrrec d’experts a diferents àrees de gestió empresarial, treballaran en un pla de creixement i comptaran amb suport per executar-lo.

‘Accelera el creixement’ és un programa que s’ha consolidat després d’onze edicions on han participat gairebé 600 empreses.

Segons dades de la patronal, el 64% de les empreses participants en aquesta edició són petites empreses, el 32% són micro i el 4% restant són mitjanes. Per comarques, un 24% són del Baix Llobregat, un 20% del Vallès Occidental, un 14% del Barcelonès, un 10% del Vallès Oriental, un 10% del Maresme, un 10% d’Osona, un 4% del Bages, i un 2% de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Garraf i el Moianès.

Un dels participants és el Carles Ballester, CEO de ISERVIS, empresa que ha estat seleccionada. ISERVIS, es va crear l’any 2016 i està actualment allotjada al Centre d’Empreses.

ISERVIS és una empresa registrada al sector de la construcció (REA) especialitzada en serveis multirisc per a asseguradores, que gràcies a la seva experiència i professionalitat, aplica també la seva experiència en reformes i projectes de la llar. Per a ISERVIS, la personalització completa al client és el factor clau per a una perfecta adaptació a les seves necessitats. El seu client és exclusiu i la seva satisfacció és el seu principal objectiu. El passat 2022 ha realitzat amb èxit més de 22.800 sinistres i reformes.

Us desitgem molta sort al programa d’Accelera el creixement!

Compartir

VOLS FER CRÉIXER LA TEVA EMPRESA?

Compartir

Nova convocatòria del Cornellà Open Future per accelerar startups disruptives amb base tecnològica

,

El termini d’inscripció al programa d’incubació finalitza el 3 d’octubre a la recerca de projectes innovadors preferentment a l’àmbit de la indústria manufacturera.

 

El programa Cornellà Open Future (COF) obre nova convocatòria amb l’objectiu d’ajudar les startups seleccionades en la seva sortida al mercat amb garanties d’èxit. Es busquen projectes innovadors de base digital i/o tecnològica, preferentment amb aplicació en l’àmbit de la indústria manufacturera. Els emprenedors interessats poden iniciar el procés d’inscripció a través del web cornella.openfuture.org des d’ara i fins al proper 3 d’octubre. De tots els inscrits, s’escolliran un màxim de deu projectes per a la seva participació en el programa a partir del 25 d’octubre i amb el repte de fomentar i impulsar la sortida al mercat a través de la metodologia d’acceleració Open Future en un termini de cinc mesos d’acompanyament. Aquesta iniciativa està totalment subvencionada per l’Ajuntament de Cornellà i Telefònica des de l’any 2016 a través del Centre d’Empreses Procornellà amb més de 25 anys d’experiència tot incubant més de 200 projectes empresarials cada any.

 

Els emprenedors interessats han de tenir una idea de producte o servei innovador i amb base digital i/o tecnològica, preferentment amb un prototip funcional i amb aplicació a l’àmbit de la indústria manufacturera amb possibilitats de sortir al mercat durant l’any 2023. La iniciativa està oberta a startups amb domicili social, fiscal o centre d’activitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i almenys amb una persona amb total dedicació al projecte.

 

Els seleccionats disposaran d’allotjament en un espai de treball compartit al Hub La Piràmide, a Cornellà, i comptaran amb un tutor de programa individualitzat a més d’assessorament personalitzat a través de tutors experts en startups que us ajudaran a desenvolupar talent emprenedor, orientant-los al mercat i afavorint l’evolució de la idea cap a un model de negoci d’èxit. Els escollits també tindran un seguiment mensual de l’evolució del projecte mitjançant Peer Reviews grupals, accés a la gestoria i a l’equip tècnic del Centre d’Empreses Procornellà i rebrà l’acompanyament de mentors sèniors de Telefónica. També entraran en contacte amb xarxes d’emprenedors, empreses, inversors, etc. assolint visibilitat en l’ecosistema empresarial del territori i en la xarxa global de Telefónica Open Future.

 

El programa Cornellà Open Future 2022 es realçarà en dues fases. Una primera que té com a objectiu accelerar els projectes seleccionats fins a millorar la proposta de valor i que es materialitzarà del 25 d’octubre al 15 de desembre amb el lliurament dels ‘Premis Cornellà Open Future’ als quals poden optar tots els participants seleccionats i que reparteix entre els premiats serveis per valor de 10.000€ com a allotjament en coworking, despatxos o naus industrials, gestoria i serveis comuns. Només els emprenedors guardonats passen a la segona fase del programa COF 2022 que s’inicia el 17 de gener i finalitza el 30 de març i que té com a objectiu accelerar els projectes premiats (no més de cinc) a la sortida al mercat i a la cerca al seu finançament.

 

Així, en aquest moment està obert el procés d’inscripció a tots aquells emprenedors que vulguin presentar la seva proposta a la plataforma global del COF. Un jurat avaluador escollirà els seleccionats segons criteris com ara el potencial de negoci, la proposta de valor, l’equip promotor, innovació i impacte. En una primera selecció s’hauran d’escollir un màxim de 25 projectes entre els inscrits a la convocatòria i d’aquests 25 hauran de quedar un màxim de 10 després de la realització d’un pitch virtual de presentació i la seva posterior avaluació juntament amb la resta de criteris de selecció . El 18 d’octubre es comunicarà els candidats escollits i el dia 25 d’octubre es posarà en marxa el programa.

 

Aquesta és la novena convocatòria del COF que ha fet possible la incubació de més de 40 iniciatives de les quals més del 70% han aconseguit el seu objectiu de sortir al mercat. Emparada a la xarxa global Open Future té com a objectiu l’impuls emprenedor gràcies a l’aliança de l’Ajuntament de Cornellà i de Telefònica enfocats a la innovació i l’emprenedoria.

Compartir

9a CONVOCATÒRIA CORNELLÀ OPEN FUTURE

, , ,

El Centre d’Empreses torna a llançar una nova convocatòria de Cornellà Open Future, concretament la novena, i el 8 de setembre s’inicia el període d’inscripció.

 

El programa d’acceleració de startups, Cornellà Open Future, fa 7 anys que es va iniciar amb el suport de Telefònica i l’Ajuntament de Cornellà. El programa es dur a terme des del Hub La Piràmide, que es troba a l’edifici del Viver d’Empreses, on hi haurà un punt de treball de les startups participants però les mentories es podran fer de manera presencial o en linea.

Aquesta convocatòria està dirigida a projectes innovadors de base digital i/o tecnològica, preferentment amb aplicació en l’àmbit de la indústria manufacturera. Podeu veure tots els requisits per participar en aquest enllaç.

 

Què inclou el programa?

  • Assessorament personalitzat
  • Tutor de projecte
  • Peer Reviews
  • Gestoria
  • Mentories
  • Networking
  • Espai de treball al Hub La Piràmide
  • Premis
  • Visibilitat
  • Ofertes

 

Des del Centre d’Empreses volem impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació i apropar la innovació i el talent a les empreses de Cornellà, per millorar la seva competitivitat.

 

Si esteu  interessats en participar, podeu veure els requisits de participació i tota la informació en la web de Cornellà Open Futureo sol.licitar que us informem a través d’aquest formulari.

 

Teniu fins el 3 d’octubre per realitzar la vostra inscripció!

 

Centre d’Empreses Procornellà

934 748 042

cempreses@procornella.cat

 

Compartir