Bases para ayudas al sector de comercio, servicios y moda

Entre las ayudas que incluye, os destacamos:

 1. Programa de apoyo al proceso de transformación digital (adaptación del modelo de negocio al online, omnicanalidad, posicionamiento).
 2. Programa de apoyo para la apertura de comercios y apoyo a la reforma y mejora de establecimientos

Dirigidas a: autónomos dados de alta en RETA, empresas de comercio, servicios y paradas de mercados sedentarios y no sedentarios. Han de ser establecimientos a pie de calle.

Dónde se tramita: Canal empresa

Plazo: Cuando se publique la convocatoria (que establecerá los plazos de presentación)

 

1.Programa de apoyo al proceso de transformación digital (adaptación del modelo de negocio al online, omnicanalidad, posicionamiento).

 

Cuantía: Entre 1.000 y 5.000 euros (el 70% del coste del proyecto)

Cubre:

 • Creación o mejora de web personalizadas (gestión, actualización, métricas, multidispositivo, responsive…) creación o mejora de la web
 • Promoción, comunicación y marketing digital (SEM, SEO, afiliación, RRSS)
 • Creación de tienda online a partir de establecimiento físico (con punto de recogida en el establecimiento)
 • Estrategia digital para omnicanalidad (cartelería digital, etiquetas electrónicas…)
 • Proyectos y estudios de consultoría digital (ERP y CRM, automatización de la gestión)

 

El proyecto ha de haberse realizado en el 2021 y ha de estar operativo el 31 de diciembre de 2021 y las soluciones tecnológicas tienen que estar en catalán.

 

2.Programa de apoyo para la apertura de comercios y apoyo a la reforma y mejora de establecimientos

Cuantía: El 50% de la inversión y un máximo de 5.000 euros; la inversión mínima ha de ser de 2.000 euros y máximo de 60.000 euros.

Cubre:

 • Recuperación de locales vacíos (es decir, se compra o alquila un local nuevo anexo o no al local actual, aquí se cubren los gastos de la compra o alquiler, así como el proyecto, obra, mobiliario, instalaciones, etc.)
 • Reforma de establecimientos (aquí se ha de ser titular al menos 10 años y no se cubre ni mobiliario ni maquinaria)

La licencia de apertura ha de ser del 2021.

 

Podéis ver toda la información aquí: RESOLUCIÓ per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç, dels serveis i la moda.

Compartir

Subvencions en l’àmbit de l’artesania, de la Generalitat de Catalunya

RESOLUCIÓ per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en l’àmbit de l’artesania.

A Catalunya existeix una oferta extraordinàriament variada en el sector artesà, tant en formats com en tipologies d’empreses o canals de venda. És voluntat del Govern de Catalunya estar al seu costat per aconseguir millorar-ne la posada al dia, modernització i rendibilitat, alhora que se n’impulsa un creixement sostenible i respectuós amb l’entorn i el medi ambient.

La pandèmia està afectant d’una manera molt intensa el sector empresarial de l’artesania, arribant pràcticament a la seva paralització, pels tancaments dels comerços i les suspensions de les fires, dues de les principals vies de comercialització dels productes artesans. Aquesta situació, difícil per a tothom, s’agreuja en el cas de les empreses més petites i els professionals individuals que tenen menys recursos que d’altres per fer-hi front.

Davant d’aquesta situació de disminució dràstica de les vendes, que la crisi sanitària del COVID-19 ha provocat, cal donar suport a les empreses artesanes, mitjançant el foment d’actuacions que potenciin la seva transformació digital i promoguin la comercialització dels seus productes.

En aquest sentit, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, té la responsabilitat de reactivar la seva economia i generar models de negoci competitius, d’enfortir i prestigiar el sector i d’impulsar actuacions per donar resposta als grans reptes de l’artesania.

Amb aquestes bases reguladores per a la concessió de subvencions a les empreses de l’àmbit de l’artesania, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya fa palès el seu compromís envers la competitivitat de les persones i empreses que formen part del seu camp d’actuació. La seva millora constant és la millora del servei als consumidors i consumidores, i subsidiàriament, un increment de la qualitat de vida de la qual ha de gaudir la ciutadania.

En aquest sentit, s’estableix com a prioritari línies d’actuació en transformació digital, comercialització – promoció – difusió i de la millora d’infrastructures productives i de disseny i formació.

 

L’ajuda cobreix qualsevol tipologia d’actuació que permeti millorar el creixement i la competitivitat de l’empresa artesana, així com aquells aspectes estructurals necessaris per consolidar i reforçar la seva activitat, tals com:

 • Inversions en transformació digital per fomentar la creació de sistemes de venda on-line i la seva logística: creació de la pàgina web i comerç online, alta i gestió dels perfils corporatius a les principals xarxes socials, contractació de serveis externs de community management, consultoria, actuacions de màrqueting digital.
 • Actuacions de comercialització, promoció i difusió (físiques i/o on-line), com fires, exposicions i concursos (nacionals i internacionals), vídeos promocionals, contractació de serveis professionals per a la penetració en nous mercats (agents, representants) i serveis de branding.
 • Actuacions de consolidació de l’estructura, com adquisició o reparació de maquinària (imprescindible que la reparació la realitzi una empresa especialitzada), equips de suport i programari per a la millora de la producció, la gestió i el disseny.

Trobareu tota la informació aquí.

Compartir

Serveis del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) al Centre d’empreses PROCORNELLÀ

, ,

A l’hora d’emprendre hi ha moltes coses a considerar: la definició de l’activitat a desenvolupar, la capacitat de finançament, la viabilitat del projecte, el mercat al qual et vols dirigir, la proposta de valor, entre d’altres. Però una de les coses que més preocupen als nous emprenedors són tots els aspectes legals que fan referència a la constitució i alta de l’activitat. 

És per això que des del Centre d’Empreses t’oferim el servei del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de forma gratuïta, pensant en tots aquells o aquelles emprenedors/es que encara no han iniciat l’alta com a autònoms o no han constituït la seva empresa i ja necessiten legalitzar la seva activitat i poder facturar. Només l’any 2020, es van constituir 20 empreses gràcies als serveis del PAE del Centre d’Empreses. 

Què és el Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE)? 

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor és un servei que s’encarrega de facilitar la creació de noves empreses mitjançant la prestació de serveis d’informació, tramitació de documents, assessorament i formació. Per tant, les dues missions principals d’un PAE són: 

 1. Prestar serveis d’informació i assessorament a l’inici i durant els primers anys d’activitat de l’empresa.
 2. Iniciar el tràmit administratiu de constitució d’una empresa a través del Document Electrònic (DUE). 

Els PAE poden dependre de: entitats públiques o privades, col·legis professionals, organitzacions empresarials o cambres de comerç. Els centres PAE han de signar un conveni amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per poder actuar com a tal. 

En el cas del Punt d’Atenció a l’Emprenedor del Centre d’Empreses depèn de Procornellà, una Empresa Municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i té com a objectiu el suport a la creació d’empreses per crear ocupació al territori, sense ànim de lucre. 

Aquest servei és fruit d’un conveni amb la Diputació de Barcelona, el CIRCE (Centro de Información y Red de Creación de Empresas) i la Dirección General de la Industria y de la Pequeña y Mediana Empresa.

Avantatges del Punt d’Atenció a l’Emprenedor

Des del Punt d’Atenció a l’Emprenedor oferim ajut a tots aquells emprenedors i emprenedores que volen tramitar la constitució d’una Societat Limitada, l’alta com a Empresari Individual o la constitució d’una Societat Civil Privada.  

L’avantatge que té fer-ho a través del PAE és que el tràmit és totalment gratuït i només hauràs d’assumir el cost dels aranzels o taxes, com els honoraris de la Notaria i del Registre Mercantil. A més, aquests honoraris compten amb un preu reduït pel fet de constituir-la a través del Punt d’Atenció a l’Emprenedor del Centre d’Empreses Procornellà

Un altre avantatge és que es tracta d’una gestió telemàtica ràpida i senzilla dels diferents documents en un sol acte i això permet que no t’hagis de desplaçar d’una administració a l’altra.  

Que el tràmit es faci en un sol acte permet tenir l’Empresari Individual creat immediatament i la Societat Limitada i la Societat Civil Privada creada en un màxim de 48h (des de l’atorgament de l’escriptura). 

Per últim, en el cas que decideixis crear la teva Societat Limitada o l’alta com a Empresari Individual al PAE del Centre d’Empreses, et realitzarem gratuïtament i prèviament a la teva alta:

 • Un assessorament per analitzar i valorar quina és la forma jurídica que millor s’adapta al teu projecte. 
 • Un Pla de Viabilitat per minimitzar riscos i augmentar la supervivència de la idea.

 

Què és un Pla de viabilitat?

Des del PAE del Centre d’Empreses Procornellà creiem que és molt necessari fer un Pla de viabilitat abans de constituir una empresa perquè aquest et permet visualitzar, gràcies a dades objectives, l’inici i la futura evolució del teu negoci

Amb el Pla de Viabilitat tindràs, en un únic document, totes les dades sobre la planificació de vendes, les despeses de l’activitat, les inversions que hauràs de fer en el temps, entre d’altres. A més, comprovaràs realment si la teva empresa està pensada i preparada per néixer i créixer, reduint els riscos associats a cada fase.

Amb el Pla de Viabilitat podràs rectificar la teva estratègia i els teus objectius sense costos reals. Rectificar sobre el paper no costa diners

És clar que rectificar un cop iniciat el negoci és possible, però corres el risc d’enfrontar-te a possibles resultats negatius: haver de demanar préstecs o tancar definitivament el teu negoci. Et pots estalviar aquesta sensació de fracàs personal si fas les coses bé des d’un principi i analitzes el teu futur negoci amb l’aprenentatge “virtual” del Pla de Viabilitat.

Per tant, per a què serveix fer un Pla de Viabilitat? 

 • Per saber si la teva idea és viable.
 • Per realitzar una bona planificació financera. 
 • Per fer simulacions  amb diferents escenaris d’ingressos i despeses.
 • Reduir riscos.
 • Capitalitzar l’atur. 
 • Sol·licitar subvencions.  
 • Obtenir finançament.  

Com iniciar els tràmits al Punt d’Atenció a l’Emprenedor del Centre d’Empreses Procornellà?

Per iniciar els tràmits al Punt d’Atenció a l’Emprenedor del Centre d’Empreses Procornellà has de fer clic aquí per demanar cita prèvia amb un dels nostres tècnics

A més dels serveis principals del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (Pla de Viabilitat i Constitució), el Centre d’Empreses ofereix un ampli ventall de serveis i d’informació d’interès per empreses: activitats formatives, allotjament, programes d’acceleració d’startups, networking, recerca de finançament,  fiscalitat, contractació laboral, informació sobre ajuts i incentius per desenvolupar el projecte, entre d’altres.  

El Centre d’Empreses PROCORNELLÀ posa a la teva disposició especialistes que t’assessoraran, de manera totalment gratuïta, perquè la teva idea passi de ser això, una idea, a ser un projecte d’èxit. 

 

Compartir

Contracta joves i rebràs fins a 5.700€ de subvenció!

AEBALL amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat i 10 ajuntaments del Baix Llobregat (Castelldefels, Cornellà, El Prat de Llobregat, Esparreguera, Viladecans, Gavà, Sant Joan Despí, Sant Feliu, Martorell i Sant Boi) està portant a terme el “Programa Singulars Jove, tu decideixes”, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de joves entre 16 i 29 anys en situació d’atur.

Els ajuntaments han proporcionat als participants al Programa una formació professional i específica per poder facilitar la incorporació dels joves en les empreses, a més d’orientació durant tot el procés del Programa.

FORMACIÓ QUE HAN REBUT ELS JOVES:

 • Activitats Auxiliars de Magatzem (Sant Boi, El Prat, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Esparreguera, Martorell i Viladecans).
 • Operari de treball verticals en el sector de la rehabilitació i eòlic (Sant Feliu i Sant Joan Despí).
 • Administració i recepció en l’àmbit sociosanitari i teleassistència (Castelldefels).
 • Cambrer/a de pastisseria/forn de pa i càtering pera col·lectivitats (Cornellà).
 • Operacions auxiliars de muntatge i instal·lacions elèctriques (Cornellà).
 • Màrqueting i comunicació digital (Castelldefels i Viladecans).
 • Operacions bàsiques de restaurant i bar (Sant Boi).
 • Control de plagues (Viladecans).
 • Vigilància, seguretat privada i protecció de persones (Gavà).

AVANTATGES PER A LES EMPRESES:

 • Contractar persones que han rebut una formació especialitzada.
 • Subvenció corresponent al Salari Mínim Interprofessional 2021* (950€ a jornada completa) durant un període de 6 mesos (fins 5.700€). La subvenció serà la proporcional a la jornada i al temps treballat. *Imports calculats sobre la base del SMI de l’any 2020; es podran modificar si hi ha variació del SMI  per l’any 2021
 • Col·laboració d’AEBALL per a la presentació de la documentació necessària per a sol·licitar la subvenció.

 

CARACTERÍSTIQUES DEL PROGRAMA:

 • Formalitzar un contracte laboral amb el/la jove d’un any o indefinit.
 • Jornada laboral a temps complet o parcial, però no inferior al 50% de la jornada ordinària de l’empresa.
 • Les empreses no han d’haver acomiadat a una persona treballadora del mateix perfil o categoria professional, qualificat d’improcedent o nul per l’òrgan judicial, o haver fet un acomiadament col·lectiu, en els 3 mesos anteriors a la contractació.
 • S’ha de garantir el manteniment de l’ocupació neta per evitar l’efecte substitució.
 • La persona jove no pot haver estat contractada durant l’últim any per l’entitat contractant.
 • La persona jove es pot contractar mitjançant qualsevol modalitat contractual que, d’acord amb la normativa laboral vigent, s’ajusti a les condicions del programa. No són subvencionables contractes de treball formalitzats per una Empresa de Treball Temporal i posats a disposició d’una empresa usuària.

AEBALL col·laborarà amb l’empresa per a la detecció del lloc de treball i la definició del perfil professional.  Es realitzarà la recerca de candidats entre els joves formats per tal de garantir que s’ajusti al màxim al lloc de treball. Us assessoraran en la modalitat de contractació que millor s’adapti a la vostra empresa i s’encarregaran d’ajudar-vos en la tramitació de la subvenció.

Vols realitzar una contractació per a la teva empresa? Informa’t al 93 337 04 50 / virginia@aeball.net

#TreballemPerGuanyarElFutur  #EActiVate

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social, i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els projectes Singulars de Garantia Juvenil

 

Compartir

NOUS AJUTS DE LA GENERALITAT PER A DONAR SUPORT A COL.LECTIUS I SECTORS ECONÒMICS MÉS AFECTATS PER LA COVID-19 (FEBRER 2021)

La Generalitat de Catalunya ha publicat nous ajuts per a donar suport a col·lectius i sectors econòmics més afectats per la Covid-19. Són els següents:

1. Ajuts extraordinaris per a persones autònomes enfront la Covid-19

Beneficiaris: Professionals autònoms que exerceixin una activitat econòmica com a persona física a títol individual, mutualistes, societaris, socis cooperativistes, tots fins a un màxim de 6 persones (titulars inclosos).

Requisits:

 • Domicili fiscal a Catalunya
 • El rendiment net de l’activitat durant tot el 2020 no ha de superar l’import de 17.500 €
 • La base imposable de la declaració de la renda de 2019 ha de ser igual o inferior a 35.000 €
 • Estar en situació d’alta al RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA, abans de l’1 de gener de 2021.
 • S’ha de realitzar una inscripció prèvia que produeix l’efecte de sol·licitud.

Import: es determinarà en les bases de la propera convocatòria.

Termini: del 19 al 26 de febrer de 2021.

Tràmit i més informació aquí

 

 2. Ajuts extraordinaris per a petites empreses, microempreses, cooperatives i autònoms amb treballadors a càrrec en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO)

Beneficiaris:  Petites empreses, microempreses, les cooperatives i autònoms amb treballadors a càrrec amb establiment operatiu a Catalunya i amb treballadors en situació d’ERTO actiu, a data de 31 de gener de 2021.

Requisits:

 • Petites empreses amb menys de 50 treballadors i volum de negoci o balanç general anual de màxim 10 milions d’euros.
 • Microempreses amb menys de 10 treballadors i volum de negoci o balanç general anual de màxim 2 milions d’euros.
 • Cooperatives amb menys de 50 treballadors o socis cooperatius amb volum de negoci o balanç general anual de màxim de 10 milions d’euros.
 • Tenir treballadors en ERTO actiu a 31 de gener de 2021.
 • Mantenir el mateix número de treballadors a 31 de desembre de 2021, respecte el 31 de desembre de 2020.

Import: Ajut de 2.000 euros per treballador en situació d’ERTO actiu, a data 31 de gener de 2021, amb un màxim de 30.000 euros per beneficiari.

Termini: del 15 al 22 de febrer de 2021.

Tràmit i més informació aquí

 

3. Ajuts per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO derivat de la Covid-19 o amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària

Beneficiaris: persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO o amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària.

Requisits:

 • Residir a Catalunya.
 • Estar en un ERTO actiu derivat de la COVID -19, amb suspensió total o parcial del contracte, i que aquest ERTO coincideixi almenys un dia en el període comprés entre l’1 i el 31 de desembre de 2020.
 • Que siguin titulars de la prestació contributiva per desocupació del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), o de la prestació extraordinària en el cas de fix-discontinu (l’article 9 del Reial decret llei 30/2020, de 29 de desembre), o tinguin pendent el reconeixement de la prestació per part del SEPE, derivat d’un ERTO dins del mateix període indicat.
 • S’ha de realitzar una inscripció prèvia que produeix l’efecte de sol·licitud.

Import: Es determinarà en les bases de la propera convocatòria.

Termini: del 15 al 25 de febrer de 2021.

Tràmit i més informació aquí i al tel. 900 800 046

 

El Centre d’Empreses ofereix assessorament gratuït sobre ajuts a les empreses. Pots demanar cita prèvia aquí.

Compartir

ESPECIALISTAS JURÍDICOS EN ENCONTRAR UNA SOLUCIÓN PARA TUS DEUDAS

,

Durante las próximas semanas las empresas van a cerrar las cuentas de 2020. Y si han tenido beneficios van a tener que hacer frente al Impuesto sobre Sociedades, con el consiguiente desembolso en un momento en el que, por la crisis sanitaria, conviene reducir las salidas de fondos.

Es el momento oportuno para realizar una revisión completa de la contabilidad y de los incentivos fiscales aplicables.

Es necesario dedicar unos días a analizar la rentabilidad de las distintas líneas de negocio, el presupuesto de ventas y gastos para el próximo año fijando un margen medio objetivo que permita cubrir esos gastos de estructura, así como la previsión de tesorería en aras de analizar si vamos a requerir financiación ajena para realizar todas aquellas inversiones necesarias para ese crecimiento que hemos diseñado en un plan estratégico.

Si por el contrario te estás planteando el cierre o liquidación del negocio por jubilación es importante que sepas que la finalización de los contratos laborales deben ser indemnizados a razón de 20 días por año; debes nombrar un liquidador de la sociedad; liquidar todos tus activos, convertir en tesorería tu activo circulante – cuentas a cobrar y existencias principalmente-,  para así abonar todas tus deudas;  y el remanente debe ser repartido entre los socios a razón de su cuota de participación. Ese remanente son los fondos propios generados durante toda la vida de la sociedad.

Si una vez analizado el cierre del año detectas una posible situación de insolvencia inminente es el momento de contactar con especialistas que te asesoren sobre las distintas opciones existentes en la legislación para evitar la obligatoriedad de instar un concurso de acreedores debido a una incapacidad de pago. Este momento en el Texto Refundido de la Ley Concursal se denomina etapa “pre-concursal”, y, bajo un paraguas protector que paraliza cualquier tipo de ejecución por impago, posibilita que el deudor pueda renegociar con sus acreedores la deuda, ya sea refinanciándola, ya sea aprobando un convenio anticipado dónde se acuerden quitas  o esperas;  o incluso permitiendo la venta de unidades productivas sin el estigma del concurso.

Si debido a las circunstancias económicas actuales, derivadas de esta crisis sociosanitaria provocada por la pandemia COVID, ya te encuentras en una situación de insolvencia actual, es decir, si tu fondo de maniobra es negativo, y tu endeudamiento financiero es ya demasiado elevado y no te conceden más financiación, y, estás incumpliendo con tus obligaciones de pago a su vencimiento, tienes que saber que la legislación actual estipula la obligatoriedad de solicitar el concurso voluntario de acreedores en un máximo de dos meses.

De lo contrario los administradores, apoderados y en algunos casos los socios pueden incurrir en responsabilidad si, fruto de no solicitar el concurso, el estado económico de la sociedad se ha agravado en perjuicio de los acreedores.

Si te encuentras en alguno de estos escenarios éste es tu webinar.

Vamos a intentar explicarte en un lenguaje claro qué soluciones ofrece la actual legislación cuando una empresa o, un particular, no pude atender sus pagos.

Trataremos tanto las distintas fases de un concurso de acreedores, así como la obligatoriedad de solicitar el mismo ante una situación de insolvencia.  Así mismo, repasaremos todas aquellas alternativas pre-concursales para evitarlo,- acuerdos de refinanciación, convenio anticipado, el novedoso “Pre-pack, etc-,  consiguiendo así una solución eficaz para tu empresa sin tener que llegar a la liquidación.

Si la liquidación de la sociedad es la única solución, es importante que sepas que, para aquellos autónomos o pymes sin activo ni trabajadores, existe la opción del concurso exprés.

Si eres particular te explicaremos que es la Ley de la Segunda oportunidad, el acuerdo extrajudicial de pagos, y el Beneficio del Pasivo insatisfecho (BEPI).

WEBINAR: martes 16 de febrero de 16h a 17h, inscríbete aquí.

 

 

Raquel Venturino

LEGAL Centrum

www.legalcentrum.es

 

Compartir

Segona onada d’ajuts Covid per a restauració, centres d’estètica i establiments de centres comercials

Podeu descarregar l’arxiu fent clic aquí

i també trobareu tota la informació en aquest enllaç

Compartir

Cursos gratuitos en competencias digitales gracias al programa Digitalízate

¿Sabes que puedes realizar cursos gratuitos en competencias digitales facilitados por grandes empresas gracias al programa Digitalízate?

 

Fundae y SEPE ofrecen el espacio DIGITALIZATE.

En este espacio podrás encontrar cursos de formación en competencias digitales y recursos formativos gratuitos elaborados por grandes empresas como Google, Amazon Web Services, Cloudera, Everis, Accenture, Telefónica, Orange, Banc Sabadell, Bankia, Huawei, Microsoft, IBM, Linux, SAS, Incibe, Oracle, Cisco o SAP, entre otras.

El objetivo es dar respuesta a las nuevas necesidades del mercado derivadas del proceso de cambio tecnológico, digital y productivo.

 

Podrás encontrar cursos sobre redes sociales, productividad digital, big data, e-commerce, transformación digital, gamificación,  banca digital, transformación digital, teletrabajo, herramientas colaborativas, ciberseguridad, tecnologías Cloud, Azure, IOT, Microsoft 365, Dymamics 365, Power Platform, Phyton, C#, Git, Inteligencia artificial, Power Apps, metodologías Agile o Scrum, SAS Business Analytics,  Viya, Studio o Customer Intelligence, Smart Cities, inteligencia artificial, blockchain, drones, entre muchos otros.

 

Se prevé que antes del 2030 habrán surgido 3,2 millones de empleos ligados a la digitalización, por lo que la formación en esta área del conocimiento se hace fundamental.

 

Accede y descubre todos los cursos que tienes a tu disposición en la página web www.fundae.es/digitalizate

 

 

Compartir

Inscripció prèvia dels ajuts extraordinaris per al manteniment de l’activitat econòmica enfront de la COVID-19

Inscripció prèvia dels ajuts extraordinaris per al manteniment de l’activitat econòmica enfront de la COVID-19 per a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores autònomes que formin part d’una microempresa

Davant la previsió d’una nova convocatòria dels ajuts extraordinaris per al manteniment de l’activitat econòmica enfront de la COVID-19 per a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores que formin part d’una microempresa, s’obre respecte a les persones que puguin ser beneficiàries d’aquesta línia d’ajuts, un termini per inscriure-s’hi amb caràcter previ a la publicació de les bases reguladores i de la convocatòria. Quan es publiquin les convocatòries dels ajuts i sense cap altre tràmit per part la persona interessada, la presentació del formulari d’inscripció prèvia, omplert amb les dades requerides, produeix els efectes de sol·licitud de l’ajut. La inscripció prèvia és condició necessària per a poder percebre l’ajut extraordinari, sempre que es compleixen els requisits que es fixin per a la seva concessió tant en les bases reguladores com en les convocatòries.  La prelació de la inscripció no atorga preferència en l’atorgament de l’ajut

Requisits:

1. Estar donat d’alta al RETA o a una mutualitat com a sistema alternatiu al RETA de forma ininterrompuda abans de l’1 d’octubre de 2020 2. La base imposable de la darrera declaració de la renda de les persones físiques disponible ha de ser igual o inferior a 35.000 euros 3. El rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres de l’any 2020 no hagi superat l’import de 13.125 euros. 4. Tant en el cas de persones treballadores autònomes a títol individual, com de persones sòcies d’una societat mercantil, el màxim de persones a la plantilla no pot ser superior a 6, prenent com a referència la mitjana de l’any 2019 5. Tenir el domicili fiscal a un municipi de Catalunya. 6. No tenir ajuts atorgats d’acord amb la resolució TSF/1270/2020, de 3 de juny afavorir l’autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l’any 2020 ni amb la Resolució TSF/2799/2020, de 4 de novembre, per la qual s’aprova la convocatòria d’ajuts per afavorir el manteniment de l’activitat econòmica de les persones treballadores autònomes, persona física, i de les persones treballadores autònomes que formen part d’una microempresa davant els efectes de les noves mesures adoptades per fer front a la COVID-19

Presentació de sol·licituds: Del 30 de novembre a les 9:00 hores fins al 7 de desembre de 2020 a les 15.00 hores.

On es tramita: http://canalempresa.gencat.cat/ca/integraciodepartamentaltramit/tramit/PerTemes/22289-Inscripcio-previa-ajuts-manteniment-activitat-economica-autonoms-microempreses?category=&moda=1

Normativa: https://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&documentId=887640&language=ca_ES

Compartir

Subvencions en l’àmbit de les activitats dels parcs infantils privats i l’oci nocturn, afectats econòmicament per les mesures de tancament decretades per pal·liar els efectes de la COVID-19

Us informem sobre un nou ajut per a subvencions en l’àmbit de les activitats dels parcs infantils privats i l’oci nocturn, afectats econòmicament per les mesures de tancament decretades per pal·liar els efectes de la COVID-19, per tal de fer efectiva la continuïtat de les seves activitats i la reactivació d’aquests sectors i que compleixin tots els següents requisits:

 1. Que hagin estat obligats al tancament
 2. Que tinguin al menys un establiment operatiu a Catalunya

 

Quantia de l’ajut:

 • Parcs infantils privats, aportació única de 6.000 euros.
 • Bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, sales de festes amb espectacles i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes, aportació única de 6.000 euros per a establiments de menys de 10 treballadors, i aportació única de 9.000 euros per a establiments de 10 o més treballadors.

 

Presentació de sol·licituds: El termini de presentació de les sol·licituds, juntament amb la documentació corresponent des del 26 novembre de 2020 fins el 30 de desembre de 2020.

En el cas que s’ampliï la dotació pressupostària, els beneficiaris exclosos per manca de pressupost, rebran l’ajut sol·licitat, amb caràcter prioritari, tenint en compte l’ordre cronològic de la seva sol·licitud. En aquest supòsit, no serà necessari tornar a presentar cap sol·licitud

 

On es tramita:

http://ccam.gencat.cat/ca/tramits/formulari_subvencions/index.html

 

Normativa:

RESOLUCIÓ per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió de subvencions en l’àmbit de les activitats dels parcs infantils privats i l’oci nocturn, afectats econòmicament per les mesures de tancament decretades per pal·liar els efectes de la COVID-19 (ref. BDNS 535407)

Compartir