Subvenció “Tu+1”

, ,

S’ha publicat una nova convocatòria de la subvenció “Tu+1” del Departament de Treball, que té per objectiu subvencionar la contractació indefinida d’un/a treballador/a per part d’autònoms sense treballadors/res a càrrec.

¿Quins són els requisits?

  • Ser autònom persona física, sense treballadors al seu càrrec o amb treballadors autònoms col·laboradors sempre que el nou contracte no es formalitzi amb aquests autònoms col·laboradors o bé ser societats limitades unipersonals (SLU), quan la persona física que les constitueixi desenvolupi la seva activitat a la societat, sense treballadors/res al seu càrrec.
  • Estar donat d’alta com a autònom al menys un any ininterromputabans de la sol·licitud o, en el cas de SLU estar inscrites en el Reg.Mercantil un mínim d’un any ininterromput abans de la sol.licitud.
  • Tenir domicili fiscal a Catalunya.
  • No tenir contractada cap persona en el moment de la sol·licitud ni 6 mesos abans.
  • Fer un contracte indefinit de mínim un 50% de la jornada a una persona aturadainscrita com a demandant d’ocupació no ocupada (DONO).
  • La persona contractada ha de fer una formació online o presencialdel catàleg de formació gratuïta del Consorci de Formació Contínua durant el període de contractació.
  • Mantenir el contracte indefinit durant al menys 18 mesos.
  • La sol·licitud s’ha de ferabans de la contractació i la contractació en els dos mesos següents a l’atorgament de la subvenció

La subvenció dels 12 primers mesos del cost empresa (import total de l’ajut 19.745 euros o la part proporcional en cas de jornada parcial) i és pot tramitar del 05/09/2023 al 28/09/2023.

La sol·licitud s’ha de fer abans de la contractació aquí i podeu consultar tota la normativa aquí.

Si voleu ampliar la información o teniu algún dubte, demaneu cita aquí amb un dels nostres técnics!

Compartir

S’ha celebrat el Mercat CUEME de Cornellà

, ,

El passat divendres 27 de maig es va celebrar a la plaça Lluís Companys de Cornellà, el Mercat de Cooperatives de les escoles participants en el programa “Cultura a Emprenedora a l’Escola” de la Diputació de Barcelona.

Alumnes de cinquè i sisè de les escoles Anselm Clavé, L’Areny, Martinet, Sant Miquel i Suris van oferir i vendre en les seves parades els productes que han dissenyat i creat ells/elles mateixos/es.

El programa CUEME, programa transversal que s’ha desenvolupat al llarg de tot el curs, fomenta la cultura emprenedora i l’economia social. L’alumnat ha creat una cooperativa escolar, amb el suport de l’escola, l’administració local, el Centre d’Empreses, Instituts d’Educació Secundària, cooperatives i altres entitats de Cornellà.

A més de constituir la cooperativa, fer el seu logotip, l’estudi de mercat per a triar els productes que volien vendre, han fet els prototips, elaborat i venut els productes al mercat. El Centre d’Empreses ha col·laborat fent tallers impartits a les escoles pel seu equip tècnic.

El programa ensenya els i les alumnes el funcionament d’un model d’economia social com és el de la cooperativa, i totes les decisions al llarg del programa han estat preses de forma conjunta pels/per les cooperativistes.

Les deu cooperatives destinaran tot o part dels seus guanys a projectes solidaris d’entitats i  ONG triades pels nens i nenes participants.

Compartir