Subvenció “Tu+1”

, ,

S’ha publicat una nova convocatòria de la subvenció “Tu+1” del Departament de Treball, que té per objectiu subvencionar la contractació indefinida d’un/a treballador/a per part d’autònoms sense treballadors/res a càrrec.

¿Quins són els requisits?

 • Ser autònom persona física, sense treballadors al seu càrrec o amb treballadors autònoms col·laboradors sempre que el nou contracte no es formalitzi amb aquests autònoms col·laboradors o bé ser societats limitades unipersonals (SLU), quan la persona física que les constitueixi desenvolupi la seva activitat a la societat, sense treballadors/res al seu càrrec.
 • Estar donat d’alta com a autònom al menys un any ininterromputabans de la sol·licitud o, en el cas de SLU estar inscrites en el Reg.Mercantil un mínim d’un any ininterromput abans de la sol.licitud.
 • Tenir domicili fiscal a Catalunya.
 • No tenir contractada cap persona en el moment de la sol·licitud ni 6 mesos abans.
 • Fer un contracte indefinit de mínim un 50% de la jornada a una persona aturadainscrita com a demandant d’ocupació no ocupada (DONO).
 • La persona contractada ha de fer una formació online o presencialdel catàleg de formació gratuïta del Consorci de Formació Contínua durant el període de contractació.
 • Mantenir el contracte indefinit durant al menys 18 mesos.
 • La sol·licitud s’ha de ferabans de la contractació i la contractació en els dos mesos següents a l’atorgament de la subvenció

La subvenció dels 12 primers mesos del cost empresa (import total de l’ajut 19.745 euros o la part proporcional en cas de jornada parcial) i és pot tramitar del 05/09/2023 al 28/09/2023.

La sol·licitud s’ha de fer abans de la contractació aquí i podeu consultar tota la normativa aquí.

Si voleu ampliar la información o teniu algún dubte, demaneu cita aquí amb un dels nostres técnics!

Compartir

Busquem consultors/res per acompanyar la creació i consolidació d’empreses

, , , , ,

Al Centre d’Empreses de Procornellà hem obert procés de selecció per a la contractació de 3 tècnics/ques assessors/res junior en creació i consolidació d’empreses.

Si tens un Grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), Econòmiques, Empresarials o similar, tens alguna d’aquestes especialitzacions (Legal, Màrqueting o Sostenibilitat) i una experiència laboral mínima d’un any, envia’ns el teu CV al e-mail laboralcentre@procornella.cat abans del 18 de novembre 2021.

La data d’incorporació serà abans del 31 de desembre 2021 i el contracte serà temporal d’un any a jornada completa (matins de dilluns a divendres i una tarda).

Aquí tens els enllaços a les bases on es detallen el perfil, funcions a desenvolupar i requisits per a participar en el procés de selecció Legal, Màrqueting, Sostenibilitat.

 

Compartir

Has fet el checklist legal de la teva empresa?

,

Saps quines normes i obligacions ha de complir la teva activitat empresarial o professional?

Per una empresa és essencial comprovar i assegurar-se, tant en el moment de la seva creació com durant el desenvolupament de la seva activitat, de que compleix amb tots els requisits legals (mercantils, fiscals, laborals, administratius i els específics del seu sector).

Fer un checklist legal a l’inici de l’activitat i posteriorment de forma periòdica:

 • Assegura que es compleixen totes les obligacions legals en el moment de la constitució i primers passos de l’empresa.
 • Evita incórrer en incompliments que poden dur a sancions importants.
 • Garanteix que l’empresa compleix amb els canvis normatius derivats de noves regulacions o de canvis en la pròpia activitat.
 • Et manté al dia de les principals novetats legislatives.

 

Si vols conèixer amb més detall en què consisteix un checklist legal i fer el de la teva empresa, apunta’t a la sessió “Checklist Legal” que impartirem el proper 30 de setembre 2021 a les 15:30h impartit per Mª Pilar Romero, Graduada Social i Assessora especialista del Centre d’Empreses. Pots fer la teva inscripció aquí.

Compartir

Tràmits d’alta d’una empresa

,

Per iniciar l’activitat empresarial has de constituir i donar d’alta una empresa.

Les formes jurídiques més habituals per començar l’activitat i els seus tràmits són:

1.EMPRESARI/A INDIVIDUAL:

 • Alta censal a l’Agència Tributària
 • Alta del promotor/a Seguretat Social

2. SOCIETAT LIMITADA:

 • Registre de nom al registre Mercantil Central
 • Estatuts de la societat
 • Notaria per elevar-lo a públic: escriptura
 • Impost Transmissions Patrimonials
 • Inscripció al Registre Mercantil provincial
 • Alta censal a l’Agència Tributària
 • Alta de l’administrador i/o socis treballadors a Seguretat Social

Aquests tràmits, que són imprescindibles per poder iniciar l’activitat, t’oferim fer-los gratuïtament des del  Punt PAE del Centre d’Empreses. Es tracta d’un servei d’assessorament i  constitució d’empreses de forma telemàtica en un únic document que s’anomena DUE amb el consegüent estalvi de temps i de cost (les S.L. només pagaran el cost de Notari i Registre amb aranzels reduïts).

Per tant, els avantatges del PAE són:

 • Honoraris gratuïts
 • Rapidesa
 • Reducció de taxes

No has d’oblidar altres tràmits com són:

 • Si tens local per a l’activitat: Llicència ambiental/obertura + Taxa de Residus >> es tramita a l’Ajuntament.
 • Registres sectorials: algunes activitats estan obligades a realitzar tràmits específics a l’Oficina de Gestió Empresarial de la Generalitat.
 • Si tens treballadors: Alta de l’empresa a la Seguretat Social, Comunicació d’obertura  de centre de treball a la Generalitat,  alta dels treballadors a la Seguretat Social i contractes dels treballadors al SOC/SEPE.

 

I sobretot, recorda que abans de donar d’alta l’empresa has de mirar si és viable. Et deixem com pots saber si la teva empresa és viable en aquesta FAQ i recorda que el Centre d’Empreses et pot assessorar gratuïtament.

 

Per últim, si vols conèixer més detalls de les diferents formes jurídiques, vine al seminari online del 10 de novembre que farà la Mª Pilar Romero, especialista en l’àmbit laboral i mercantil, al Centre d’Empreses. Pots inscriure’t aquí.

Compartir

¿CÓMO PROTEGER LA IDENTIDAD DE TU NEGOCIO?

,

Son muchas las horas (y el dinero, en muchas ocasiones), que invertimos en crear una identidad para nuestro negocio. Contratamos a un diseñador gráfico para que nos haga un logo, a un programador web, a un fotógrafo, imprimimos tarjetas de presentación…etc., nos pasamos horas creado acciones de marketing, subiendo contenido a nuestras redes sociales, etc.

Todo esto está muy bien, pero nos olvidamos de lo más importante. Nos olvidamos de proteger nuestra identidad. Pues bien, a continuación, vamos a ver cómo con sencillos pasos, puedes proteger la identidad de tu negocio.

1. REGISTRA TU MARCA La marca juega un papel fundamental a la hora de proteger la identidad de tu negocio (ya sean tus productos, tus servicios, tu propia página web o incluso tu blog). Es por ello, que considero importante que entiendas un poco mejor en qué consiste una marca para que puedes entender de forma sencilla la importancia de protegerla y de los beneficios que este simple acto puede aportarte.

La marca es el símbolo que permite a nuestros clientes diferenciar nuestros productos o servicios de los de nuestros competidores. Todos los días, incluso sin darte cuenta, interactúas con infinidad de marcas. Son aquel elemento que nos permite identificar y recordar todo aquello que consumimos.

ASPECTOS IMPORTANTES A LA HORA DE REGISTRAR UNA MARCA:

i. Tipos distintos de marcas. Existen muchos tipos de marcas. Es muy importante que elijas correctamente el tipo de marca que quieres registrar (figurativa, enominativa, tridimensional, holograma, sonora, etc.). Ten en cuenta, que a loa hora de registrar la marca, es como si li hicieras una “foto”. Es decir, si solicito una marca figurativa (logo), esa va a ser la marca que tengo protegida. Tal cual la he solicitado. Si posteriormente decido modificar ese logo registrado, no únicamente NO tendré protegido el nuevo logo utilizado, sino que me estoy exponiendo a que me suspendan la marca por falta de uso.

Llegados a este punto, es importante que sino lo tienes bien claro, te dejes asesora por un abogado experto en registro de marca. De este modo, te aseguraras de crear la estrategia correcta para la protección de tu marca, y evitar posibles inconvenientes suspensos), durante todo el proceso de registro.

ii. Concepto de territorialidad Las marcas se rigen por un principio llamado territorialidad, que consiste básicamente en que tu marca sólo te protegerá en el territorio en que esté registrada. Me explico un poco mejor:

Una marca puede ser nacional (registrada sólo en nuestro país de origen), comunitaria (nos otorga una protección en los 28 países de la Unión Europea) o internacional (registrada en un país distinto al nuestro de origen). Consejo: a la hora de elegir el territorio en el que quieres solicitar tu marca es muy importante que valores donde quieres vender tus productos o bien ofrecer tus servicios, y según eso elegir dónde registrar la marca.

iii. Clasificación de Niza Cuando quieras solicitar tu marca, además de especificar en qué territorios quieres obtener la protección, deberás especificar para que productos o servicios quieres esa protección. Existe lo que se conoce “Clasificación de Niza”. Se trata de un listado de 45 grupos de productos/servicios en los que deberemos encasillar el producto o servicio que vamos a ofrecer bajo nuestra marca.

Es importante tener en cuenta que si vas a registrar una marca, no sólo tiene que ser distinta de las ya registradas en su misma clase, sino que tampoco debe llevar a confusión a posibles consumidores. ¡Cuidado con elegir marcas similares o que suenen parecidas a marcas ya existentes!

El registro de una marca va a suponer un impacto económico a tu bolsillo pero es importante verlo como una inversión para proteger la identidad de tu negocio.

iv. Tasas oficiales El precio (tasas oficiales) del registro de la marca, va a variar en función del número de clases (clasificación de Niza) elegidas para proteger tu marca. Para que puedas hacerte una idea, las tasas oficiales para el registro de una marca española establecidas para el año 2020 por la OEPM son de 147,49 euros para la primera clase y de 95,55 euros más por cada clase adicional dentro de una misma solicitud (la presentación de la solicitud vía telemática tiene un descuento de un 15% adicional).

 

2. REGISTRA TU DOMINO

Siguiendo con la idea de la necesidad de proteger la identidad de nuestro proyecto, es importante, más allá del registro de la marca, el registrar nuestro dominio. Igual que sucedía con la marca, es importante que entendamos en qué consiste un dominio y el porqué de la necesidad de su registro.

El dominio es una dirección de internet, por la que el público podrá acceder a nuestro blog o web. Es fundamental que en el momento de presentar al mundo 2.0 tu proyecto, lo hagas bajo tu propio dominio.

¿Cómo registro mi dominio?

Es un proceso muy sencillo, rápido y económico. Lo más fácil es que acudas a uno de los muchos proveedores de servicios de registro de dominios web. No hay uno mejor que otro y las tarifas son muy similares. Destacar el hecho de que aunque registréis un dominio en internet no significa que hayáis adquirido esa marca.

Siempre es recomendable, si estáis pensando en registrar una marca determinada, que averigüéis si los dominios asociados a esa marca están disponibles, ya que será una parte fundamental de vuestra estrategia comercial.

Registrar el dominio a vuestro nombre (si lo gestiona otra persona específica que en el registro indique vuestros datos). Este punto es importante puesto que a la hora de renovarlo (posiblemente a los dos años) se nos va a notificar personalmente el plazo para pagar la tasa correspondiente y el plazo correspondiente para satisfacerla.

 

Si queréis saber más sobre el registro de marca, el 14 de julio a las 16h realizaré el seminario “Requisits legals de la teva web i protecció de la teva marca” en el Centre d’Empreses PROCORNELLÀ, será online y aquí tenéis toda la información del evento.

 

Núria Ramírez

Abogada especializada en Propiedad Intelectual y Protección de datos

Lexcrea

Compartir

El català a les empreses i establiments de cara al públic

L’Estatut d’autonomia i el Codi de consum de Catalunya reconeixen drets específics en matèria de llengua a consumidors i usuaris.Per garantir-ne l’exercici, estableixen obligacions per a les empreses que presten serveis o ofereixen béns a Catalunya.

Normativa:

 • Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l’Estatut d’autonomia de Catalunya
 • Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística
 • Llei 22/2010, de 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya

 

Atenció al client:

Els consumidors han de poder ser atesos oralment i per escrit en la llengua oficial que escullin. Les empreses i els establiments oberts al públic han de tenir personal amb la capacitació lingüística necessària per atendre els consumidors.

 

Informació i documentació:

Les empreses han de tenir disponibles en català:

– Les invitacions a comprar:

Qualsevol comunicació comercial que indiqui les característiques del bé o servei que s’ofereix i el seu preu, i que permeti al consumidor d’adquirir-lo: fullets, catàlegs, tríptics, etc.

– La informació de caràcter fix:

Senyalització, cartells, llistes de preus exposades al públic a l’interior o exterior del local, etc.

– Els contractes d’adhesió, amb clàusules tipus, normats, i les condicions generals:

Les empreses del sector financer, assegurador i de tota mena de subministraments, entre d’altres, han de tenir disponibles en català, per exemple, els contractes de préstec i crèdit, els de rènting i lísing, els dipòsits, els contractes d’assegurances (incloent-hi les assegurances mèdiques), els contractes de subministrament de gas i aigua i els contractes de prestació de serveis de telefonia.

– La documentació contractual

– Els pressupostos, els resguards de dipòsit i les factures

– Altres documents que facin referència als anteriors o que en derivin

 

Etiquetatge i instruccions d’ús

S’han d’etiquetar, almenys en català, les informacions necessàries per al consum, l’ús i el maneig adequats dels béns i serveis, amb independència del mitjà, format o suport utilitzat i, especialment, les dades obligatòries relacionades directament amb la salvaguarda de la salut i la seguretat.

 

Àmbit laboral

Els convenis col·lectius de treball i els pactes d’empresa poden contenir clàusules orientades a fomentar el coneixement del català dels treballadors i a garantir-ne l’ús en els centres de treball i en els contractes laborals, els fulls de salaris i tota altra documentació.

 

El Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL)

El Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL), eina que ofereix el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà que us pot ajudar tant a fer present la llengua catalana en les vostres comunicacions com a millorar-ne la qualitat, la qual cosa pensem que suposa un valor afegit en l’activitat empresarial.

Els serveis del SAL inclouen des de la revisió i la traducció de textos fins a l’entrenament lingüístic personalitzat, a partir dels quals, i segons les necessitats de l’empresa, es pot organitzar una formació a mida o sessions formatives puntuals. L’objectiu és el d’afavorir la progressiva autonomia lingüística dels usuaris.

No dubteu, doncs, a contactar amb ells per ampliar la informació del seu catàleg de serveis i/o per explorar vies de col·laboració amb la vostra empresa. Com a entitat pública que són, us animem a fer ús d’aquest servei, que sens dubte us ajudarà a aconseguir una comunicació més eficaç i, per tant, a millorar la vostra projecció al mercat.

 SAL: https://www.cpnl.cat/noticies/25290/

OFERCAT: https://llengua.gencat.cat/ca/detalls/noticia/Ofercat-Cornella-de-Llobregat

WEB CNL SAL: https://www.cpnl.cat/serveis/sal/

 

 

 

Compartir

Serveis del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) al Centre d’empreses PROCORNELLÀ

, ,

A l’hora d’emprendre hi ha moltes coses a considerar: la definició de l’activitat a desenvolupar, la capacitat de finançament, la viabilitat del projecte, el mercat al qual et vols dirigir, la proposta de valor, entre d’altres. Però una de les coses que més preocupen als nous emprenedors són tots els aspectes legals que fan referència a la constitució i alta de l’activitat. 

És per això que des del Centre d’Empreses t’oferim el servei del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) de forma gratuïta, pensant en tots aquells o aquelles emprenedors/es que encara no han iniciat l’alta com a autònoms o no han constituït la seva empresa i ja necessiten legalitzar la seva activitat i poder facturar. Només l’any 2020, es van constituir 20 empreses gràcies als serveis del PAE del Centre d’Empreses. 

 

 

Què és el Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE)? 

El Punt d’Atenció a l’Emprenedor és un servei que s’encarrega de facilitar la creació de noves empreses mitjançant la prestació de serveis d’informació, tramitació de documents, assessorament i formació. Per tant, les dues missions principals d’un PAE són: 

 1. Prestar serveis d’informació i assessorament a l’inici i durant els primers anys d’activitat de l’empresa.
 2. Iniciar el tràmit administratiu de constitució d’una empresa a través del Document Electrònic (DUE). 

Els PAE poden dependre de: entitats públiques o privades, col·legis professionals, organitzacions empresarials o cambres de comerç. Els centres PAE han de signar un conveni amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per poder actuar com a tal. 

En el cas del Punt d’Atenció a l’Emprenedor del Centre d’Empreses depèn de Procornellà, una Empresa Municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i té com a objectiu el suport a la creació d’empreses per crear ocupació al territori, sense ànim de lucre. 

Aquest servei és fruit d’un conveni amb la Diputació de Barcelona, el CIRCE (Centro de Información y Red de Creación de Empresas) i la Dirección General de la Industria y de la Pequeña y Mediana Empresa.

Avantatges del Punt d’Atenció a l’Emprenedor

Des del Punt d’Atenció a l’Emprenedor oferim ajut a tots aquells emprenedors i emprenedores que volen tramitar la constitució d’una Societat Limitada, l’alta com a Empresari Individual o la constitució d’una Societat Civil Privada.  

L’avantatge que té fer-ho a través del PAE és que el tràmit és totalment gratuït i només hauràs d’assumir el cost dels aranzels o taxes, com els honoraris de la Notaria i del Registre Mercantil. A més, aquests honoraris compten amb un preu reduït pel fet de constituir-la a través del Punt d’Atenció a l’Emprenedor del Centre d’Empreses Procornellà

Un altre avantatge és que es tracta d’una gestió telemàtica ràpida i senzilla dels diferents documents en un sol acte i això permet que no t’hagis de desplaçar d’una administració a l’altra.  

Que el tràmit es faci en un sol acte permet tenir l’Empresari Individual creat immediatament i la Societat Limitada i la Societat Civil Privada creada en un màxim de 48h (des de l’atorgament de l’escriptura). 

Per últim, en el cas que decideixis crear la teva Societat Limitada o l’alta com a Empresari Individual al PAE del Centre d’Empreses, et realitzarem gratuïtament i prèviament a la teva alta:

 • Un assessorament per analitzar i valorar quina és la forma jurídica que millor s’adapta al teu projecte. 
 • Un Pla de Viabilitat per minimitzar riscos i augmentar la supervivència de la idea.

 

Què és un Pla de viabilitat?

Des del PAE del Centre d’Empreses Procornellà creiem que és molt necessari fer un Pla de viabilitat abans de constituir una empresa perquè aquest et permet visualitzar, gràcies a dades objectives, l’inici i la futura evolució del teu negoci

Amb el Pla de Viabilitat tindràs, en un únic document, totes les dades sobre la planificació de vendes, les despeses de l’activitat, les inversions que hauràs de fer en el temps, entre d’altres. A més, comprovaràs realment si la teva empresa està pensada i preparada per néixer i créixer, reduint els riscos associats a cada fase.

Amb el Pla de Viabilitat podràs rectificar la teva estratègia i els teus objectius sense costos reals. Rectificar sobre el paper no costa diners

És clar que rectificar un cop iniciat el negoci és possible, però corres el risc d’enfrontar-te a possibles resultats negatius: haver de demanar préstecs o tancar definitivament el teu negoci. Et pots estalviar aquesta sensació de fracàs personal si fas les coses bé des d’un principi i analitzes el teu futur negoci amb l’aprenentatge “virtual” del Pla de Viabilitat.

Per tant, per a què serveix fer un Pla de Viabilitat? 

 • Per saber si la teva idea és viable.
 • Per realitzar una bona planificació financera. 
 • Per fer simulacions  amb diferents escenaris d’ingressos i despeses.
 • Reduir riscos.
 • Capitalitzar l’atur. 
 • Sol·licitar subvencions.  
 • Obtenir finançament.  

Com iniciar els tràmits al Punt d’Atenció a l’Emprenedor del Centre d’Empreses Procornellà?

Per iniciar els tràmits al Punt d’Atenció a l’Emprenedor del Centre d’Empreses Procornellà has de fer clic aquí per demanar cita prèvia amb un dels nostres tècnics

A més dels serveis principals del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (Pla de Viabilitat i Constitució), el Centre d’Empreses ofereix un ampli ventall de serveis i d’informació d’interès per empreses: activitats formatives, allotjament, programes d’acceleració d’startups, networking, recerca de finançament,  fiscalitat, contractació laboral, informació sobre ajuts i incentius per desenvolupar el projecte, entre d’altres.  

El Centre d’Empreses PROCORNELLÀ posa a la teva disposició especialistes que t’assessoraran, de manera totalment gratuïta, perquè la teva idea passi de ser això, una idea, a ser un projecte d’èxit. 

 

Compartir

ESPECIALISTAS JURÍDICOS EN ENCONTRAR UNA SOLUCIÓN PARA TUS DEUDAS

,

Durante las próximas semanas las empresas van a cerrar las cuentas de 2020. Y si han tenido beneficios van a tener que hacer frente al Impuesto sobre Sociedades, con el consiguiente desembolso en un momento en el que, por la crisis sanitaria, conviene reducir las salidas de fondos.

Es el momento oportuno para realizar una revisión completa de la contabilidad y de los incentivos fiscales aplicables.

Es necesario dedicar unos días a analizar la rentabilidad de las distintas líneas de negocio, el presupuesto de ventas y gastos para el próximo año fijando un margen medio objetivo que permita cubrir esos gastos de estructura, así como la previsión de tesorería en aras de analizar si vamos a requerir financiación ajena para realizar todas aquellas inversiones necesarias para ese crecimiento que hemos diseñado en un plan estratégico.

Si por el contrario te estás planteando el cierre o liquidación del negocio por jubilación es importante que sepas que la finalización de los contratos laborales deben ser indemnizados a razón de 20 días por año; debes nombrar un liquidador de la sociedad; liquidar todos tus activos, convertir en tesorería tu activo circulante – cuentas a cobrar y existencias principalmente-,  para así abonar todas tus deudas;  y el remanente debe ser repartido entre los socios a razón de su cuota de participación. Ese remanente son los fondos propios generados durante toda la vida de la sociedad.

Si una vez analizado el cierre del año detectas una posible situación de insolvencia inminente es el momento de contactar con especialistas que te asesoren sobre las distintas opciones existentes en la legislación para evitar la obligatoriedad de instar un concurso de acreedores debido a una incapacidad de pago. Este momento en el Texto Refundido de la Ley Concursal se denomina etapa “pre-concursal”, y, bajo un paraguas protector que paraliza cualquier tipo de ejecución por impago, posibilita que el deudor pueda renegociar con sus acreedores la deuda, ya sea refinanciándola, ya sea aprobando un convenio anticipado dónde se acuerden quitas  o esperas;  o incluso permitiendo la venta de unidades productivas sin el estigma del concurso.

Si debido a las circunstancias económicas actuales, derivadas de esta crisis sociosanitaria provocada por la pandemia COVID, ya te encuentras en una situación de insolvencia actual, es decir, si tu fondo de maniobra es negativo, y tu endeudamiento financiero es ya demasiado elevado y no te conceden más financiación, y, estás incumpliendo con tus obligaciones de pago a su vencimiento, tienes que saber que la legislación actual estipula la obligatoriedad de solicitar el concurso voluntario de acreedores en un máximo de dos meses.

De lo contrario los administradores, apoderados y en algunos casos los socios pueden incurrir en responsabilidad si, fruto de no solicitar el concurso, el estado económico de la sociedad se ha agravado en perjuicio de los acreedores.

Si te encuentras en alguno de estos escenarios éste es tu webinar.

Vamos a intentar explicarte en un lenguaje claro qué soluciones ofrece la actual legislación cuando una empresa o, un particular, no pude atender sus pagos.

Trataremos tanto las distintas fases de un concurso de acreedores, así como la obligatoriedad de solicitar el mismo ante una situación de insolvencia.  Así mismo, repasaremos todas aquellas alternativas pre-concursales para evitarlo,- acuerdos de refinanciación, convenio anticipado, el novedoso “Pre-pack, etc-,  consiguiendo así una solución eficaz para tu empresa sin tener que llegar a la liquidación.

Si la liquidación de la sociedad es la única solución, es importante que sepas que, para aquellos autónomos o pymes sin activo ni trabajadores, existe la opción del concurso exprés.

Si eres particular te explicaremos que es la Ley de la Segunda oportunidad, el acuerdo extrajudicial de pagos, y el Beneficio del Pasivo insatisfecho (BEPI).

WEBINAR: martes 16 de febrero de 16h a 17h, inscríbete aquí.

 

 

Raquel Venturino

LEGAL Centrum

www.legalcentrum.es

 

Compartir

CERTIFICAT AUTORESPONSABLE DE DESPLAÇAMENT

En el cas que sigui imprescindible desplaçar-se al o des del centre de treball entre les 22.00 i les 6.00h, us recomanem que disposeu d’un certificat autoresponsable de desplaçament, per poder presentar-ho davant les autoritats que puguin requerir-ho i facilitar així la justificació d’aquest.

 

El podeu aconseguir fent clic aquí

 

Esperem que aquesta informació us pugui ajudar.

 

Compartir