Busquem consultors/res per acompanyar la creació i consolidació d’empreses
Emprenedoria, Legal, Marketing, Sostenibilitat, Taulell d'anuncis, Viabilitat i creixementAl Centre d’Empreses de Procornellà hem obert procés de selecció per a la contractació de 3 tècnics/ques assessors/res junior en creació i consolidació d’empreses.
Si tens un Grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), Econòmiques, Empresarials o similar, tens alguna d’aquestes especialitzacions (Legal, Màrqueting o Sostenibilitat) i una experiència laboral mínima d’un any, envia’ns el teu CV al e-mail laboralcentre@procornella.cat abans del 18 de novembre 2021.
La data d’incorporació serà abans del 31 de desembre 2021 i el contracte serà temporal d’un any a jornada completa (matins de dilluns a divendres i una tarda).
Aquí tens els enllaços a les bases on es detallen el perfil, funcions a desenvolupar i requisits per a participar en el procés de selecció Legal, Màrqueting, Sostenibilitat.
El màrqueting i la viabilitat dels negocis
MarketingSaps que només 4 de cada 10 negocis creats a Espanya arriben als 5 anys de vida?
Els motius són que les empreses no saben com vendre, no calculen bé els preus (i no cobreixen costos), tenen problemes de liquiditat o no tenen un model clar sobre com aportar valor i guanyar diners amb la seva activitat.
Per això és essencial que des de l’inici d’un projecte empresarial, estudiem molt bé qui és i com és el nostre client i què necessita, pensem en la solució de valor pel seu problema o necessitat i mantinguem una comunicació i relació constant amb ells. I això és Màrqueting!
Per fer un pla de màrqueting, hem de definir els nostres objectius i l’estratègia per assolir-los. Per això, hem de detectar l’oportunitat, analitzar el sector i el mercat al que ens adreçarem, estudiar si el problema és suficientment gran i afecta a suficient gent disposada a pagar per solucionar-ho.
I si decidim que sí, començarem a definir i validar la nostra proposta de valor diferencial als nostres clients potencials i el nostre model de negoci i definirem els nostres objectius i estratègia. Això és el màrqueting estratègic.
Seguirem amb una planificació de les accions que ens destacaran sobre la competència, el Marketing Mix del nostre producte o servei, al que posarem preu, distribuirem i promocionarem. També establirem la forma de comunicar i connectar amb el nostre públic objectiu. Això és el màrqueting operatiu.
Si vols saber com fer un pla de màrqueting que t’ajudi a vendre més i millor, inscriu-te aquí a la sessió gratuïta “Màrqueting Estratègic: què vens, a qui i com” que impartirà el 21 d’octubre de 16 a 18h la Sònia Palau, experta en màrqueting i vendes.
Descobreix els tipus de campanyes en Google Ads: publicita la teva pàgina web
Marketing, Sense categoría, Viabilitat i creixementL’eina Google Ads és indispensable per a gestionar la promoció d’una pàgina web, una marca o un producte en el vessant online. Google ofereix una plataforma de publicitat autogestionable a tots els usuaris amb un domini web en actiu perquè puguin publicitar-se i posicionar-se per sobre dels seus competidors.
Google Ads compta amb diferents tipus de campanyes en funció dels objectius a aconseguir. Has de tenir clar que el primer pas en Google Ads és definir un objectiu per poder escollir el tipus de campanya i que hi ha altres factors, com l’estudi de paraules clau o les creativitats i vídeos de l’empresa, que son necessaris que tinguis en compte abans de crear una campanya.
També et pot interessar el nostre post sobre els factors a tenir en compte per a tenir una pàgina web perfecta per al teu negoci.
En aquest post et detallem les característiques de les campanyes més utilitzades en màrqueting digital per a aconseguir visibilitat, trànsit, vendes, leads, etc..
Campanyes de cerca a Google Ads | Anuncis de text
És el tipus de publicitat a Google Ads més directa, ja que és l’usuari el que busca el nom de la marca o una paraula clau relacionada en el cercador. Es tracta d’un usuari que ja està predisposat a informar-se o a comprar un producte o servei. Els principals objectius d’aquesta campanya són augmentar les vendes, els clients potencials i el trànsit al lloc web.
Pots detectar que una empresa s’està anunciant a Google quan en un resultat de cerca, damunt del títol apareix la paraula “anunci”. Aquests anuncis de text poden apareixer en els primers resultats de cerca (finas a la quarta posició) o a la part final just a sobre del paginador de resultats.
Els principals avantatges de les campanyes de cerca en Google Ads són:
- Et permet aparèixer en la primera posició d’un resultat de cerca gairebé de manera immediata.
- Pots aconseguir ràpidament els teus objectius (tràfic, vendes, generació de leads,…)
- Són anuncis que es poden segmentar molt, a través de les paraules clau i de les característiques de l’usuari (localització, edat, gènere,…).
Campanyes de display a Google Ads | Anuncis d’imatge
Els anuncis de display són anuncis gràfics que es mostren en altres pàgines web de la xarxa de Google, i sobretot s’utilitzen per a fer campanyes de remarketing.
El remarketing consisteix a perseguir els usuaris que ja hagin visitat el teu web i/o que hagin realitzat alguna acció determinada. Per exemple, als usuaris que han afegit un producte a la cistella de compra però no han acabat la compra.
Els objectius que persegueixen aquest tipus de campanyes són augmentar les vendes i les oportunitats de venda en la pàgina web i el trànsit al lloc web. A més, millora també la consideració i la notorietat de la marca i del producte.
Els principals avantatges de les campanyes de display són:
- Permet fer el remarketing.
- Tenen més notorietat que les campanyes de cerca gràcies a la peça gràfica, que fa que l’anunci i la marca siguin més fàcils de recordar i identificar per a l’usuari.
- No sols et limites a la cerca de l’usuari, sinó que apareixeràs en els diferents portals pels quals aquest navega.
Campanyes de vídeo a Google Ads | Anuncis de vídeo (YouTube)
Les campanyes de vídeo a Google Ads van dirigides a impactar a l’usuari en els vídeos de YouTube i principalment són creades per a augmentar la notorietat de marca. Els anuncis es mostren a l’usuari segons les seves dades demogràfiques, si han visitat la teva web (remarketing), les paraules clau que han buscat, els temes d’interès, la visita a altres canals i vídeos, etc.
Es tracta del que més s’assembla als spots televisius però en el vessant online. És molt interessant realitzar aquesta acció com a suport de cobertura a una campanya 360 de màrqueting.
Encara que és més costós perquè requereix l’enregistrament i edició d’una peça publicitària professional, aquest tipus de campanyes tenen molts avantatges:
- Amplia la cobertura de la teva campanya més enllà dels resultats de cerca i de les pàgines webs per a ser present en la plataforma de vídeos més rellevant a escala mundial (Youtube).
- També permet el remàrqueting, és a dir, tornar a impactar als usuaris que ja han visitat la teva pàgina web.
- Genera un gran record de marca en tractar-se de contingut audiovisual.
Campanyes de shopping a Google Ads | Anuncis de fitxes de producte
Les campanyes de shopping a Google Ads són útils per l’e-commerce, és a dir, per a les empreses que decideixen vendre els seus productes a través de les seves pàgines web. Els anuncis de shopping es mostren en la part superior dels resultats de cerca en Google i, també, en la pestanya de Shopping.
És molt útil per a presentar i destacar els teus productes per sobre de la teva competència d’una manera molt visual, ja que es presenten els resultats amb la següent informació: imatge del producte, nom del producte i de la pàgina web i preu. És molt senzill per a l’usuari comparar i triar el producte que més li interessa.
El principal objectiu de les campanyes de shopping és la venda.
Aquests són els principals tipus de campanyes que Google Ads ofereix per a la publicitat de pàgines web i productes i serveis en línia. En el Centre d’Empreses Procornellà, posem a la teva disposició una formació online sobre “conèixer quines tecnologies i xarxes socials et poden ajudar a difondre el teu negoci” que t’ajudarà a comprendre les maneres de fer publicitat online per al teu negoci.
9 factors a tenir en compte per tenir una pàgina web efectiva
MarketingLa pàgina web de la teva empresa és un aparador en línia sobre qui ets, quina missió tens i què pots oferir. Avui dia, si no tens una pàgina web accessible, la visibilitat en línia de la teva empresa és pràcticament nul·la i no pots combatre amb la teva competència més directa.
En aquest post t’expliquem els 9 factors clau que has de tenir en compte a l’hora de realitzar una pàgina web per al teu negoci i així poder ser visible davant els teus clients i potencials clients, proveïdors, distribuïdors, etc., així com augmentar el teu abast i construir una marca forta i reconeguda.
1. Objectiu – Què vols aconseguir amb la teva pàgina web?
Els objectius que vols aconseguir amb la pàgina web del teu negoci és el primer que has de tenir clar. Hauràs de planificar el contingut i disseny de la web segons els objectius que tinguis per al teu negoci.
Alguns dels objectius més rellevants actualment són:
-Venda a través de la web (e-commerce).
-Generació de contactes (leads).
-Augment de la notorietat de marca i millora del branding.
-Demostrar coneixement del sector.
-Web informativa/corporativa.
-Catàleg dels teus productes i/o serveis.
-Etc.
2. Contingut
El segon aspecte més important de la teva pàgina web ha de ser el contingut i, per a això, una vegada tinguis definit quin és l’objectiu de la teva pàgina web, has de pensar en:
- Qui serà el visitant de la meva pàgina web?
- Què necessita trobar en ella?
- Quin contingut he d’incloure per a aconseguir l’objectiu per al qual s’ha dissenyat la pàgina?
- En quin to ens dirigim als visitants?
- Té sentit tenir un blog? Tinc la capacitat d’ escriure regularment entrades per alimentar el blog?
3. Organització i estructura
El contigut d’una web s’ha d’estructurar per seccions ben diferenciades, d’una manera lògica i ben enllaçada. Pensa en dissenyar la millor estructura possible perquè el visitant sigui capaç d’arribar a qualsevol part del teu web en 2 o 3 clics, les webs estructurades correctament obtenen sempre millors resultats.
A més, si disposes d’un Blog, és molt recomanable categoritzar les entrades, aprofitar les etiquetes i mantenir un ordre per temàtiques en les teves publicacions.
Enllaça les teves publicacions entre elles per augmentar el nombre de pàgines vistes i la duració de les visites.
4. Usabilitat
Per usabilitat entenem el grau de facilitat amb el qual els visitants de la nostra web poden navegar per ella i trobar el que estan buscant.
En aquest punt intervenen factors com la disposició dels menús, els colors dels enllaços i botons importants, els noms dels menús o seccions, el tamany i tipus de lletra, etc. Fes que la teva pàgina sigui agradable, fàcil d’usar i potència les accions que més t’interessi que realitzin els usuaris!
5. SEO
El SEO (Search Engine Optimization) són les accions d’optimització que es poden dur a terme per a aconseguir que una pàgina web sigui reconeguda i ben posicionada en els principals motors de cerca (Google, Bing, Yahoo, etc.).
En definitiva, amb el SEO busquem aconseguir aparèixer en les primeres posicions dels resultats de cerca de Google, Bing, etc., quan es facin unes certes búsquedas d’interès per a la nostra empresa.
De res serveix tenir una pàgina web molt bonica, molt usable i amb molt de contingut si ningú la veu perquè no apareix en els resultats de cerca de cap buscador per a consultes rellevants per al nostre negoci.
Per a treballar el SEO correctament és vital fer un estudi de paraules clau, és a dir, determinar i triar quines són les paraules clau rellevants per a les quals ens agradaria aparèixer en primeres posicions, saber el volum de cerques mensuals que tenen i si hi ha moltes webs licitant per elles.
6. Disseny
Quan ens plantegem el disseny d’una pàgina web hem de tenir al cap quin és l’objectiu, el públic de la pàgina i quins valors volem que transmeti sobre la nostra empresa.
Una bona pràctica és fer una llista amb algunes paraules que defineixin el que volem transmetre a través del disseny de la nostra pàgina web per a posteriorment anar comprovant si les propostes de disseny compleixen amb els valors que desitgem transmetre. Per exemple: confiança, serietat, experiència, qualitat, proximitat, etc.
6.1 Tipografies i colors
NO arrisquis amb els colors: utilitza fons blancs o molt clars i tipografia fosca fàcilment llegible. Amb això t’assegures bastant la bona usabilitat de la teva pàgina a l’hora de llegir-la.
Utilitza un màxim de 3 colors i 2 tipus de lletra. Una tipografia per als títols i una altra per als textos sol ser una bona combinació. Combinar més tipografies és difícil i, si no es fa bé, es corre el risc que el teu web acabi sent un gaspatxo tipogràfic.
El disseny de la teva web ha de mantenir una correlació amb la imatge corporativa de la teva empresa.
Pots fer combinacions amb els colors del teu logotip per a les diferents seccions de la web, els títols, blocs de text…
D’aquesta manera la teva pàgina web estarà alineada amb la teva imatge corporativa i serà reconeguda per l’usuari.
6.2 Imatges
Les imatges són la clau del teu web, tria-les molt bé! La selecció de les imatges s’ha d’alinear amb l’objectiu, el públic i la transmissió de valors que vols aconseguir.
Tens dues opcions, utilitzar imatges pròpies o recórrer a un banc d’imatges (gratuïtes o de pagament). És recomanable, gairebé en tots els casos, que siguin imatges pròpies (sempre que siguin d’una certa qualitat).
7. Domini
El domini és el nom de la teva pàgina web. Quin domini comprar? La resposta a aquesta pregunta és un gran depèn.
Existeixen moltíssimes extensions i l’elecció dependrà de l’objectiu de la teva pàgina, el tipus d’empresa, el públic al qual et dirigeixis, etc.
Les extensions més recomanables són:
.com → sempre que estigui lliure, és la millor opció.
.es → si et dirigeixes al mercat espanyol i l’extensió .com no està disponible.
8. CMS (Content Manage System)
Un CMS és un sistema per a gestionar el contingut de la teva pàgina web. Actualment existeixen moltíssims CMS, alguns dels més coneguts són WordPress, Prestashop, Shopify, Joomla, Drupal, etc.
Per dir-ho d’alguna manera, el CMS és la tecnología que utilitzaràs per a gestionar la teva pàgina web o e-commerce.
Avui dia el més utilitzat i el que més està creixent sens dubte és WordPress, per la seva versatilitat (permet fer gairebé qualsevol cosa), facilitat d’ús, manteniment, gestió d’usuaris, es un sistema de codi obert (gratuït), etc.
En qüestió de E-Commerces, actualment lidera el mercat Woocommerce, el sistema de WordPress, pero hi han d’altres CMS que es poden valorar en funció de les teves necessitats i poden ser alternativas viables com Shopify, Prestashop, Big Commerce, Magento,…
9. Textes legals
Tota pàgina web ha de comptar, com a mínim, amb tres textos legals. Et recomanem que acudeixis a un advocat especialitzat en webs perquè redacti els text fets a mida segons les característiques del teu negoci.
- Avís legal: document que permet identificar al propietari del lloc web (nom complet, domicili o adreça, correu electrònic, telèfon o altres dades de contacte, dades d’inscripció en el Registre Mercantil, entre altres).
- Política de Privacitat: en el cas que la pàgina web reculli dades personals dels usuaris, ha de contenir un document que informi de de com es realitza el tractament d’aquestes dades. Concretament s’ha d’especificar qui és el responsable del tractament, les dades que es recullen, les finalitats per les quals es recullen, la base legitimadora, el tems en el que emmagatzemem aquestes dades, les possibles cessions a tercers i la forma en el que el usuari por exercir els drets que li atorga la normativa.
- Política de Cookies: pràcticament totes les webs utilitzen cookies i totes estan obligades a informar l’usuari de la seva existencia quan entra per primera vegada a un site (banner de cookies). Amb les cookies, l’usuari accepta que la pàgina web recopili les seves dades amb finalitats estadístics per a conèixer millor a qui entra en la web.
Aquests són 9 factors a tenir en compte per a crear una pàgina web des de zero.
Tant si ja tens una pàgina web activa com si estàs pensant a crear una des de zero i vols informar-te sobre les obligacions legals que ha de complir tota web i com protegir la teva marca en línia, des pots apuntar-te al seminari gratuït impartit en el Centre d’Empreses Procornellà fent clic aquí.
T’angoixa vendre? Coneix la tècnica que hi ha darrere del procés de venda
Marketing, Programes i formacióLa funció de les vendes és una funció vital per a tot negoci i emprenedoria. Molts emprenedors i autònoms viuen el moment de la venda amb angoixa, fruit del desconeixement i la por al rebuig. Quan ens enfrontem a una cosa nova, tot ho veiem gran i és natural sentir incomoditat quan ens enfrontem a una tasca que veiem immensa i misteriosa.
La venda és un procés tècnic i seqüencial que es pot aprendre. La tècnica és el conjunt de procediments, regles, normes, accions i protocols que té com a objectiu obtenir un resultat determinat i efectiu. Ho repetim. Vendre és un mètode, és una tècnica que tothom pot aprendre.
Sortir a vendre sense conèixer ni dominar la tècnica és una pràctica molt poc aconsellable perquè tenim tots els números per a fer-ho malament i a més, sentir patiment en l’intent. Al moment de la veritat, quan s’està davant del client, no es pot confiar en la improvisació ni en la inspiració espontània
Quan es coneix la tècnica que hi ha darrere del procés de venda, la situació canvia completament doncs el venedor pren el control del procés, compta amb recursos i habilitats per aconseguir els objectius que s’ha marcat. La seva seguretat augmenta, la seva imatge millora i els seus resultats també.
Al curs “Com saber què dir quan estàs davant del client” es fa una presentació i descripció de les fases de la venda consultiva i es dedica especial atenció a la fase de la construcció de l’argumentació o discurs comercial; basant-nos sempre en les necessitats del client que es poden satisfer amb el nostre producte o servei.
D’aquesta manera, en el moment clau, tindrem la tranquil·litat d’estar fent arribar el missatge correcte de manera que sigui atractiva i comprensible per al client.
La importància dels esdeveniments de Networking
MarketingEl terme Networking és un anglicisme que significa fer contactes i, en el món dels negocis, has d’entendre el Networking com una activitat en la qual professionals i emprenedors es reuneixen per a conèixer-se i veure de quina forma poden crear relacions empresarials.
Avui dia, el Networking es considera una tècnica imprescindible en tota estratègia de màrqueting, sobretot, si ets emprenedor. Tingues en compte que, el Networking busca establir connexions professionals amb interessos i inquietuds similars als teus. Ampliar la teva xarxa de contactes et permetrà millorar contínuament la teva empresa o projecte professional.
Què és un esdeveniment de Networking?
Però què és un esdeveniment de Networking exactament? Un esdeveniment de Networking és un acte per a crear relacions i contactes professionals amb interessos similars als teus. L’objectiu d’aquesta mena d’esdeveniments és crear relacions, sinergies i oportunitats de negoci a curt, mitjà i llarg termini.
En un esdeveniment de Networking pots presentar-te com a professional o especialista en el teu sector, augmentar la teva xarxa de contactes professionals, intercanviar coneixements, connectar amb experts del teu mateix sector, obtenir informació sobre tendències i reptes del mercat, augmentar la visibilitat de la teva empresa i del teu projecte, establir col·laboracions amb altres empreses, aconseguir inversors o socis, etc.
Pensa que, assistir a un Networking suposa donar i rebre, aportar i aprendre, i això vol dir que, quan participis en un Networking, has de tenir clar què pots aportar i quins objectius vols aconseguir. D’aquesta manera el Networking serà molt satisfactori perquè, d’una banda, podràs compartir els teus coneixements i idees sobre allò que t’apassiona i al que dediques gran part del teu temps i, per l’altra, tindràs l’oportunitat d’aprendre d’altres professionals o especialistes.
Així que, com a conclusió a la definició de Networking volem dir-te que no has d’entendre l’acte de Networking com un moment de negoci, sinó com un esdeveniment per a l’intercanvi de coneixements, idees i experiències.
Preparar un esdeveniment de Networking
Ara que ja saps què és un Networking, és el moment de preparar les teves intervencions per a un esdeveniment d’aquest tipus. La idea és que siguis tu mateix: l’autenticitat, la sinceritat i la naturalitat és quelcom que has de portar “posat”. A més a més, també és interessant que amb antelació et preparis alguns punts i tinguis en compte aquests 7 consells:
1.Assabenta’t de quina és la dinàmica del Networking.
És recomanable conèixer quina serà la dinàmica del Networking, saber si hi haurà llibertat de moviment per a conversar amb els assistents, si hauràs d’exposar el teu projecte breument davant de tots els participants, o si s’organitzaran grups de col·laboració, per exemple.
2.Abans d’assistir pensa què vols aconseguir en el Networking.
Les persones que assisteixen a aquesta mena d’esdeveniments tenen diferents objectius i motivacions. Pensa què és el que necessites obtenir del Networking, quin és el teu objectiu i enfoca’t, en la mesura que sigui possible, en això.
3.Prepara un “Elevator Pitch”.
No està de més preparar un “Elevator Pitch”, una breu presentació sobre tu, el teu projecte i els teus objectius professionals. En aquesta presentació has d’explicar, de manera natural, tot el que el teu interlocutor hauria de saber sobre tu. La idea és que tinguis preparada una breu explicació en la que siguis capaç d’explicar clarament i concisament en què consisteix el teu projecte. Pensa que, depenent del tipus de Networking, pot ser que només li expliquis a 2 persones qui ets i quin és el teu projecte, però també pot passar que hagis de fer la presentació davant d’un aforament de 30 persones. Escriure-ho en un paper i assajar-lo et pot ser de gran ajuda.
4.Arriba aviat a l’esdeveniment de Networking.
Arribar abans de l’inici et permetrà integrar-te de seguida en els grups que es formin al principi i això et donarà confiança.
5.Dóna el primer pas.
Encara que això no sempre és fàcil, atreveix-te a fer el primer pas i estableix contacte amb els professionals que creus que són interessants per a tu i per a la teva empresa. Pots preparar-te una salutació, una pregunta senzilla per a trencar el gel inicial, o demanar als organitzadors que et presentin.
6.Expressa’t, però també escolta.
En una conversa de dues o més persones en la qual intercanvies experiències i idees no pots deixar-te portar per l’emoció i acaparar tota la conversa parlant sense parar del teu projecte o empresa. Has d’escoltar també a la resta d’assistents.
7.Tingues clar què és el que pots aportar a la resta de participants
Un dels errors que se sol cometre és assistir a un Networking amb la idea de vendre un producte o servei i, encara que realment és la fi de cadascuna de les persones que assisteixen, has d’acudir al Networking amb una altra actitud: no pensis en el que vendràs als altres, pensa en com pots ajudar-los.
On s’organitzen esdeveniments de Networking?
Hi ha diferents esdeveniments als quals pots assistir que, encara que no estan pensats com a esdeveniments de Networking en si, per la seva naturalesa professional fan que els assistents estiguin en una forta predisposició per a trobar un moment per a fer Networking, és el cas de les Fires, Congressos, Jornades, Conferències, Cursos, Formacions, Tallers, etc.
En moltes ocasions, veuràs que en aquesta mena d’esdeveniments professionals s’estableix un espai i una hora perquè els assistents es coneguin, interactuïn entre ells, i exposin els seus projectes o interessos. Aquesta activitat sol organitzar-se en un lloc i moment que convida a relaxar-se per així fomentar xerrades naturals i disteses. És molt interessant assistir-hi per a escoltar, aprendre i exposar la teva empresa o projecte.
També hi ha esdeveniments creats exclusivament com a esdeveniments de Networking i aquests es poden organitzar de moltes formes. En ocasions hi ha un “presentador” que anima i provoca la participació entre els assistents, deixant al descobert possibles interessos comuns entre aquests; a vegades s’organitzen entorn d’una temàtica comuna entre els assistents; i també pot passar que es creïn grups petits (de 2 a 4 persones) perquè presentin els seus projectes a la resta.
Com que el temps en tots els Networkings és limitat, el Networking real moltes vegades sol generar-se després. Una vegada has descobert què és el que et “connecta” amb aquesta altra persona, la idea és intentar parlar més amb ella en finalitzar l’esdeveniment per a veure si pots aportar-li valor o ella t’ho pot aportar a tu.
Molts d’aquests esdeveniments de Networking solen estar impulsats per institucions, organitzacions i associacions sectorials o empresarials especialitzades, que crean jornades o esdeveniments destinats a posar en contacte als seus integrants perquè puguin crear sinergies entre si, com és el cas del Centre d’Empreses Procornellà. En el Centre d’Empreses es realitzen més de 20 Networkings a l’any la finalitat dels quals és crear i fomentar la interrelació entre les empreses allotjades, augmentar les relacions professionals, compartir coneixement i experiència i establir vincles i sinergies entre les empreses del Centre d’Empreses, el Viver i el teixit empresarial de Cornellà de Llobregat. Podeu veure els propers networkings organitzats en aquest enllaç.
Per a finalitzar, tingues sempre present que el Networking no acaba després de l’esdeveniment. El millor Networking és el que perdura en el temps, el que està integrat en el teu dia a dia. És per això que, una vegada finalitzat l’esdeveniment de Networking al qual assisteixis, connecta a través de LinkedIn amb aquells professionals amb els que hagis establert una relació en el Networking i que et puguin resultar d’interès ara o en un futur, guarda les targetes de visita, i escriu-li un mail a aquell contacte amb el qual creus que pots aconseguir una fantàstica aliança. Entén el Networking com una tècnica més a incorporar en la teva estratègia de Màrqueting i en el teu dia a dia.
NECESSITES ESTUDIAR EL TEU MERCAT I TENS POCS RECURSOS?
MarketingVivim en una realitat volàtil, incerta, complexa i ambigua. Tant, que quan ja ens havíem après les sigles VUCA irrompen les sigles BANI per a que acceptem que nosaltres i el nostre entorn som fràgils (brittle), ansiosos (anxious), no lineals, (non-linear) i incomprensibles (incomprehensible).
Davant d’aquesta realitat, podem paralitzar-nos i pensar que no podem fer res, o tot el contrari: definir clarament què pretenem aconseguir amb el nostre projecte, reconèixer els recursos dels quals disposem i passar a l’acció amb les energies ben enfocades.
Si comparteixes aquesta actitud, formes part d’un projecte emprenedor o una empresa i tens la necessitat d’estudiar el vostre mercat per enfocar millor les vostres energies, apunta’t al curs que farem els propers dies 23, 25, 29 i 31 de març de 16h a 18h:
APRÈN A FER UN ESTUDI DE MERCAT AMB POCS RECURSOS
Treballarem exercicis pràctics i aplicats per donar resposta a preguntes com:
- En quins aspectes la vostra organització és fràgil i aquesta fragilitat pot posar en perill el model de negoci en conjunt?
- Teniu mapejades les diferents competències que formen part del vostre mercat: les que fan el mateix que vosaltres i, sobretot, en qui pensen els vostres clients potencials quan tenen una necessitat que podeu resoldre?
- Teniu caracteritzats els diferents segments amb qui interactueu (clients fidelitzats, recents, usuaris potencials, partners, etc.) per adaptar la comunicació de la vostra proposta de valor?
- Com vincular els aprenentatges d’un estudi de mercat a un full de ruta que guiï les accions dels diferents departaments?
- Com avaluar tot el que fem per identificar ràpid si les accions no estan donant els resultats previstos?
Perquè fer un estudi de mercat amb pocs recursos és possible, i t’ho demostrarem al Centre d’Empreses Procornellà!
CEO de Visirius
5 coses que has de saber per emprendre amb èxit
MarketingSer emprenedor té molts avantatges, com fixar l’horari de treball que més et convé, treballar fent allò que t’agrada i, sobretot, ser el teu propi cap.
Què és tenir èxit? Pel Centre d’Empreses, tenir èxit és assolir els objectius marcats per l’emprenedor al posar en marxa un negoci, siguin petits o ambiciosos. Els objectius hauran d’estar adaptats a la visió i capacitats de l’equip promotor, al tipus de negoci, a les capacitats d’inversió, a la situació socioeconòmica del moment, etc. Per tant, per nosaltres, “tenir èxit” en l’àmbit empresarial és cobrir les expectatives que l’emprenedor tenia en el moment d’emprendre.
Si estàs pensant en emprendre, hi ha moltes coses que has de tenir en compte perquè la teva idea inicial es converteixi en un negoci d’èxit.
Emprendre és un procés que requereix una acurada planificació perquè no només cal una bona idea, també cal aterrar-la amb criteris de viabilitat que minimitzin el risc i augmentin les possibilitats d’èxit.
És per això que des del Centre d’Empreses et volem donar 5 claus importants per emprendre amb èxit, que hem recopilat en els nostres quasi 30 anys d’experiència treballant al costat d’emprenedors i empresaris. Continua llegint!
1- Tens capacitats de lideratge?
Abans de començar a desenvolupar el teu negoci, has d’entendre com ets personalment i si tens capacitats de lideratge. Ser un bon líder implica tenir grans capacitats comunicatives i ser un bon venedor. Si emprens, seràs el principal abanderat de la teva empresa i hauràs de defensar-la davant el teu equip, els clients, els socis, etc.
Podem dir que saber vendre i comunicar la teva idea són capacitats imprescindibles en una persona emprenedora. Si tu no comuniques què és i què fa la teva empresa, qui ho farà?
Altres capacitats importants per una persona que vol emprendre és saber adaptar-se als canvis, ser creativa, optimista, saber treballar en equip…, en definitiva: Liderar.
→ És probable que hagis de participar en esdeveniments i/o parlar davant dels mitjans de comunicació. No ho vegis com un impediment, sinó com una oportunitat per donar a conèixer la teva empresa!
Un bon líder té una visió clara dels objectius de l’empresa, de les expectatives de negoci, i incorpora de manera contínua elements d’innovació i digitalització. A més, s’encarrega de delegar feina en els seus treballadors o col·laboradors i manté reunions periòdiques amb aquests per tal de posar en comú els objectius de l’empresa.
Aquestes qualitats personals estan íntimament relacionades amb ser un bon líder i, en conseqüència, un bon empresari.
2 – Una bona idea de negoci per emprendre
La teva idea de negoci és la base del teu projecte de futur empresarial i, abans d’imaginar quants diners guanyaràs, has de pensar bé si és un projecte que et farà feliç, que realment t’agrada: És la teva passió? Si la resposta és sí, endavant! Aquest és el primer pas cap a l’emprenedoria.
Has de tenir clar que les idees en si mateixes, encara que siguin molt bones, no serveixen de res si l’execució de les mateixes no està ben feta. Comparteix-la amb gent de confiança, qüestiona’t, demana opinions, informa’t, etc.
Rumia si la teva idea de negoci compleix els requisits següents:
- És una idea amb projecció de futur? Has d’analitzar si la teva idea depèn d’una moda, si tindrà una vida curta. Per exemple, fins a quin punt és segur invertir i emprendre en un negoci de mascaretes personalitzades?
- Cobreix una necessitat existent en el mercat? No pensis tant en el producte o servei, sinó en les necessitats que té el teu públic objectiu i que la teva competència no està cobrint.
- La teva idea, aporta valor al mercat? La teva idea ha de ser nova i innovadora i si no ho és cal que tingui un valor afegit sobre allò que ja s’està oferint o venent.
3- Conèixer el mercat on emprendràs
Després de conèixer-te a tu mateix i de tenir una idea de negoci clara i amb projecció de futur, has d’analitzar el mercat on emprendràs. Per saber quina és la situació del sector i del mercat en el moment d’emprendre identifica on es troben les majors possibilitats de negoci i d’èxit. Una forma ràpida de fer una valoració inicial del mercat és fent un DAFO, un estudi senzill que podràs fer tu mateix fent clic aquí. Aquest estudi és una manera fàcil de tenir una primera aproximació del sector i de conèixer els teus competidors, els teus recursos, la situació del sector on operaràs, la realitat política del moment, etc.
Aquest senzill estudi et permetrà fer una primera aproximació per minimitzar riscos, preveure perills potencials i identificar oportunitats de negoci.
Identificades les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats de la teva idea de negoci, tindràs que realitzar un Pla de Negoci o Business Plan en el que posaràs sobre la taula els teus objectius SMART (Específics, Mesurables, Assolibles, Realistes i definits en el Temps) !, les inversions econòmiques que hauràs de fer, les despeses necessàries, etc. Un cop tinguis els objectius de l’empresa ben definits, serà més fàcil calcular tots els recursos necessaris per portar a terme l’activitat del negoci.
Si vols emprendre o ja ets empresari, no et pots perdre la conferència que Carlos Jordana fa any rere any al Centre d’Empreses. La seva formació es titula EMPRENDRE AMB ÈXIT I ORIENTATS AL MERCAT i es realitzarà a través de la plataforma Zoom els dies 16 i 18 de març de 16:00 a 18:30h, et pots inscriure aquí. Jordana, a més de ser fundador i soci director de MERK2, és director del programa de Direcció Comercial i Direcció de Vendes a ESADE.
4 – Necessitaràs ajuda externa
A més de ser un bon líder i de tenir una idea innovadora i trencadora pel mercat, has de tenir molt present que necessitaràs ajuda externa a l’hora d’emprendre.
- Finançament
Per començar, hauràs d’identificar les necessitats financeres a curt i mitjà termini i analitzar les vies de finançament, tant pròpies com externes. En definitiva, has d’estudiar i conèixer les opcions més adequades per finançar la teva empresa.
Per començar el teu projecte, t’aconsellem que comptis amb fons propis suficients perquè el passiu representi un endeutament màxim del 60%. És una dada que no tots els emprenedors tenen en compte i que pot comportar la fi del negoci.
A l’inici, també és de gran importància revertir en l’empresa fins que es trobi capitalitzada i els fons propis demostrin solvència.
A més, és molt important que comptis amb provisions per a situacions incertes com: una crisi econòmica nacional o mundial, una crisi en el sector, una crisi d’imatge corporativa, etc.
- Serveis externs
Subcontractar serveis a empreses externes és, sense dubtes, la millor opció pels emprenedors que estan començant o per aquelles empreses petites que no poden tenir un professional en el seu equip per a cada àrea d’especialització. És una manera de transferir l’execució i la responsabilitat de les tasques a una empresa especialitzada.
Segons el tipus de negoci, el sector en el qual operis o els tipus de productes i/o serveis que ofereixis, hauràs de subcontractar serveis a empreses externes. És molt important tenir clar que subcontractar serveis té un cost inicial al qual hauràs de fer front i que ho has de tenir en compte al teu Business Plan.
Per exemple, una empresa que ofereix serveis de creació de pàgines web, haurà de subcontractar els serveis de: comptabilitat amb una gestoria que garanteixi el compliment legal de la normativa vigent, especialistes en màrqueting i vendes, software, programes informàtics i assegurances, entre d’altres.
5- La importància del Networking i de saber crear una bona xarxa de contactes
Has de tenir sempre present que si no expliques què és la teva empresa, què fa i que soluciona, és com si no existissis! Pots tenir la millor idea del món, haver executat un pla de màrqueting i de viabilitat fantàstic, i conèixer el teu mercat a la perfecció… Però si no et veuen mai sabran qui ets.
El Networking, per exemple, permet ampliar la teva xarxa de contactes o de possibles col·laboradors, socis i/o inversors. Comptar amb el suport d’altres professionals, tant si són del teu sector com si no, t’ajudarà a augmentar les teves oportunitats d’aconseguir aliances importants per posicionar-te al mercat. I és per aquest motiu que és necessari que treballis contínuament la xarxa de contactes i aprofitis les sinergies amb altres empreses per portar a terme col·laboracions i arribar a una major quota de mercat!
Resumint, no només cal tenir una bona idea, sinó que cal fer un bon treball previ d’autoconeixement, d’estudi i de planificació abans de decidir-te a emprendre. Per fer-ho correctament et recomanem comptar amb assessorament especialitzat. Al Centre d’Empreses PROCORNELLÀ tenim un equip format per tècnics professionals que t’assessoraran, faran amb tu un Pla de viabilitat totalment gratuït i et recomanaran formacions mensuals gratuïtes. També disposem del Punt d’Atenció a l’Emprenedor, on podràs constituir la teva empresa de forma gratuïta.
Recorda que pots posar-te en contacte amb nosaltres aquí i t’ajudarem en tot el que necessitis.
Què passa quan els contextos comunicatius professionals són eficaços?
MarketingA l’activitat personal i professional diària hi ha contextos de comunicació oral que a vegades resolem de manera eficaç, però sovint, guiant-nos per la intuïció o la simple rutina.
Si aquesta comunicació és eficaç i es transfereix a entorns comunicatius, tant de la vida personal como de la professional, té un impacte positiu i de millora en el nostre entorn.
La bona notícia és que es tracta d’una capacitat a desenvolupar en qualsevol moment de la nostra vida. S’aprèn des de la pressa de consciència, la identificació de bons referents comunicatius, i la pràctica.
Però què passa quan els contextos comunicatius professionals son eficaços? Imaginem que hagués alguna estratègia per a:
- Augmentar la motivació de l’equip.
- Millorar la qualitat del servei ofert.
- Optimitzar els recursos i canals comunicatius de l’organització.
- Aconseguir noves propostes.
- Negociar amb més perspectiva.
- Disminuir la durada de les reunions i augmentar la seva productivitat.
- Reduir el percentatge d’incidències a la teva organització.
- Generar menys confusió i malentesos.
- Desenvolupar processos formatius orientats a la millora competencial professional d’impacte.
Construir entorns comunicatius laborals més eficaços suposa prendre consciència de les nostres expectatives i percepcions sobre la nostra competència comunicativa oral a l’entorn professional, i tenir una actitud oberta per a:
- Identificar bones pràctiques comunicatives orals al nostre entorn i altres no tan bones
- Consolidar els punts forts de la nostra comunicació oral i identificar els aspectes a millorar.
- Posar en pràctica i avaluar la pròpia competència comunicativa oral en diferents contextos.
- Aplicar mecanismes d’autoavaluació i avaluació cooperativa com a estratègia de millora contínua.
Ser professionals comunicativament competents ens suposa (adaptat d’Asensio Castañeda i Blanco Fernández, 2009):
- Expressar idees amb claredat i vitalitat.
- Escoltar i respondre amb adequació.
- Convèncer amb les paraules.
- Saben analitzar, sintetitzar i desenvolupar el discurs.
- Ser capaces de revisar i optimitzar el discurs en un temps determinat.
- Parlar amb fluïdesa, entusiasme i eficàcia.
- Ser capaços d’improvisar i adequar-se a l’audiència.
- Oratòria interpersonal.
- Reflexió crítica, processant i explorant informació.
I sobre tot, aplicar adequadament els aspectes verbals i no verbals de la comunicació en contextos presencials i virtuals.
El Centre d’Empreses del Baix Llobregat – Procornellà fa 25 anys que està ajudant a créixer a les petites empreses del territori, aposta per reforçar una de les capacitats fonamentals per a l’empresari/a a l’hora de vendre, negociar i dirigir un equip: la capacitat de parlar bé en públic! Amb el curs “Vols parlar en públic? L’oratòria una eina útil per millorar la meva activitat professional“ hem treballat aquest mes de setembre el desenvolupament competencial comunicatiu oral en entorns professionals.
T’hi esperem a la propera edició!
Dra. en Ciències de l’Educació. Pedagoga, experta en comunicació oral per a institucions i empreses.
Estem a…
CENTRE D´EMPRESES BAIX LLOBREGAT
C./ Tirso de Molina núm.36
08940 Cornellà de Llobregat
Barcelona
Tel. 93 474 80 42
Fax: 93 474 24 66
Estem a….
VIVER D’EMPRESES PROCORNELLÀ
Carrer de Joan Fernàndez i Comas, 3,
08940 Cornellà de Llobregat,
Barcelona
Tel. 93 474 80 42
Fax: 93 474 24 66
Sobre nosaltres
Últimes entrades
Calendari
Properes Activitats i jornades
- CURS 6H ONLINE: Linkedin, optimitza la teva presència
- 25/09/2023 - 27/09/2023
- Cornellà del Llobregat
- CURS 30H D'EMPRENEDORIA: Aprèn a crear el teu propi futur
- 26/09/2023 - 16/11/2023
- CURS 30H: EINES GOOGLE (MIXT: 1 DIA PRESENCIAL + RESTA ONLINE)
- 17/10/2023 - 16/11/2023
- Cornellà del Llobregat