Enguany són quatre les categories a les que es pot presentar qualsevol empresa innovadora i/o tecnològica amb seu a l’àrea metropolitana de Barcelona creada en els últims cinc anys

 

Es repartiran 24.000€ entre la millor iniciativa liderada per dones, la millor en comerç i turisme, la millor en indústria 4.0 i la millor iniciativa empresarial de sostenibilitat i descarbonització

                                                                                                                                                           

A partir d’avui dilluns, 15 de gener i fins el proper 29 de febrer es poden presentar les candidatures als Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana 2024, una iniciativa que per tercer any consecutiu promou l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Empreses Procornellà, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L’objectiu és reconèixer i donar visibilitat a les empreses més innovadores creades en entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2023 a l’àrea metropolitana de Barcelona, en especial l’emprenedoria liderada per dones i l’emprenedoria amb activitats relacionades amb la indústria 4.0, la sostenibilitat ambiental i la descarbonització i del sector del comerç i del turisme.

La principal novetat d’enguany és que s’afegeix una nova categoria, el premi a la millor iniciativa empresarial de sostenibilitat i descarbonització. Categoria que s’uneix a les tres ja existents en convocatòries anteriors: premi a la millor iniciativa empresarial liderada per dones, a la millor iniciativa empresarial de la indústria 4.0 i a la millor en l’àmbit de comerç i turisme. El guanyador de cada categoria rebrà un total de 6.000€ en metàl·lic. Es valorarà la capacitat d’innovar, la idoneïtat de l’equip, el potencial de negoci i l’impacte en els objectius generals plantejats en l’Agenda 2030.

Poden participar les empreses creades en els últims cinc anys i amb domicili fiscal o social a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana. Cal que sigui una empresa innovadora i/o tecnològica i que estigui en fase de comercialització del producte o servei. Per presentar candidatura cal fer-ho entrant a la pàgina http://premisinnovacio.amb.cat/ entre el 15 de gener i el 29 de febrer i cursar presentació només a una de les categories establertes.

Un cop finalitzat el període d’inscripció començarà el compte enrere per conèixer els guanyadors. De l’1 al 14 de març es revisaran les propostes empresarials presentades i serà entre el 25 de març i el 10 de maig quan es doni a conèixer una preselecció d’un màxim de 40 candidatures, resultants d’una primera avaluació. Entre el 15 i el 24 de maig tindran lloc entrevistes per seleccionar 12 finalistes. A continuació, serà el moment de la deliberació del jurat i serà dimecres, 3 de juliol, quan tingui lloc l’acte de lliurament dels Premis Metropolitans 2024 a L’Auditori de Cornellà i serà aquí on es donaran a conèixer els guanyadors de cadascuna de les quatre categories.

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Un cop més i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador s’amplia la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, un nou impuls al teixit econòmic del territori.

Us deixem un video-resum de l’edició de 2023:

 

 

 

Compartir