Fins ara s’han presentat dinou candidats. Només un màxim de deu projectes entraran en el programa d’acceleració gestionat pel Centre d’Empreses Procornellà sota el paraigües del Telefònica Open Future_

Dilluns, 16 de juliol finalitza el termini per presentar projectes candidats a la tercera convocatòria del programa d’acceleració d’startups Cornellà Open Future_ Hores d’ara, ja s’han presentat dinou propostes de temàtiques molt variades. Fins ara, es tracta d’iniciatives d’emprenedors/es relacionades amb el sector financer, d’hostaleria, logística, assegurances, transport, gestió de residus, intel·ligència artificial, etc. El termini per presentar candidatures es va obrir el passat 18 de juny. Poden participar aquells candidats que en les seves idees empresarials incorporin una base digital, que es tractin de negocis B2B i que estiguin domiciliats al Baix Llobregat o bé que, en el futur, l’empresa estigui domiciliada en el territori. Per formar part del programa, els candidats no poden ser partícips d’altres programes d’acceleració simultàniament i tots els membres de l’equip tenen que ser majors d’edat. Els interessats tenen de temps fins dilluns, 16 de juliol. L’endemà, 17 de juliol, es pre seleccionaran un màxim de vint projectes que passaran a la fase d’avaluació final a través d’entrevistes personalitzades (del 18 al 24 de juliol). Un comitè puntuarà els projectes i el 26 de juliol es farà pública la llista dels escollits. La convocatòria cornellanenca està emmarcada  en la convocatòria nacional del Telefònica Open Future_ 2018 a la recerca de startups per a Catalunya (des del Cornellà Open Future_), Madrid i Castilla i Lleó.

Així, continua en marxa la maquinària per escollir un màxim de deu propostes que el programa Cornellà Open Future_ tutelarà accelerant el procés de validació de la idea inicial, del seu model de negoci, fins arribar al moment de sortida al mercat.  Entre els criteris de valoració s’avaluarà si la idea respon a una necessitat real detectada prèviament, el potencial de negoci, el plantejament d’una proposta de valor adequada a la necessitat i si la proposta compta amb un equip capacitat per desenvolupar la idea.

Els seleccionats entraran en un programa d’acceleració de dotze mesos (deu en les anteriors convocatòries) dividit en tres fases de 3, 3 i 6 mesos respectivament. Cadascuna d’elles s’han de superar per passar a la següent. Participar en el programa permet als candidats la domiciliació a l’espai de crowdworking ‘La Piràmide’ ubicat al Viver d’Empreses Procornellà, que és un dels centres d’innovació i coneixement integrat en el programa global Telefònica Open Future_ Ser un dels escollits també vol dir tenir accés a tota una xarxa internacional de mentors, experts, inversors, entitats i altres startups amb les quals els emprenedors seleccionats podran treballar per desenvolupar el seu projecte transformant-lo en un negoci d’èxit. L’equip del Cornellà Open Future_ també els proporcionarà assessorament presencial i tècnic i la participació en el Club de l’Oratòria, activitat orientada a fomentar l’habilitat per parlar en públic en un entorn empresarial i a preparar el pitch  a realitzar davant de possibles  inversors

Amb aquesta tercera edició del Cornellà Open Future_ l’Ajuntament de Cornellà dóna continuïtat a la iniciativa sota el paraigües de Telefònica en favor de l’emprenedoria de base digital i escalable amb possibilitats de despertar l’interès dels inversors privats . En les dues primeres edicions, quinze de les vint propostes escollides van finalitzar al cent per cent tot el programa complint els seus objectius. Finalment, set van ser les idees que han prosperat fins a formalitzar-se com a empreses en actiu en les dues edicions concloses.

Aplica a la nova convocatòria 2018-2019 aquí: https://cornella.openfuture.org/acelera-tu-idea-18-19/

Compartir