Entrevista a Francesc de los Mozos – CEO Faitem Plus

Entrevista Francesc de los Mozos - Faitem Plus

Entrevista Francesc de los Mozos – Faitem Plus

El Francesc de los Mozos, amb quasi 30 anys d’experiència dedicats al Marketing Promocional, inicia el seu projecte de negoci acompanyat per l’Agustín López i, des de l’any 2013, lidera un equip de 7 professionals. Compta amb una xifra de negoci de 1.6 milions d’euros, i té un catàleg amb més de 50.000 referències de tota classe de productes de regal publicitari. També disposa de la distribució de marques reconegudes internacionalment com són Apple, Samsonite, Tristar, entre d’altres.

 

Al Centre d’Empreses PROCORNELLÀ apostem pels projectes innovadors i les grans idees. En aquesta segona entrega d’Aprèn dels empresaris d’èxit del Centre d’Empreses Procornellà”, us presentem en Francesc de los Mozos, un emprenedor que va iniciar el seu projecte, Faitem Plus, l’any 2013.

L’objectiu d’aquesta secció es mostrar la realitat dels diferents empresaris que formen el nostre Centre i que, dia a dia, aprenen, evolucionen i creixen fruit de les seves noves experiències.

Comencem amb l’entrevista Francesc,

 

Què és Faitem Plus? 

Faitem plus és una empresa de Marketing Promocional, una branca del Marketing que utilitza productes de regal com a eina per ajudar a empreses i marques a promocionar-se fent marxandatge, regals personalitzats, catàlegs de fidelització, etc.

Quan va néixer Faitem Plus i amb quin equip humà comptava en aquell moment?

Tot va començar fa ara gairebé 30 anys. En aquell moment, l’Agustí López era director d’una gran empresa de promocions i em va contractar un estiu com a ajudant de compres, quan jo llavors tenia 18 anyets. El que va començar sent una simple relació professional i temporal, va acabar sent una gran amistat i va fer que l’any 2013 decidíssim crear Faitem plus.

He de dir que va ser una creació una mica forçada… a l’anterior empresa on treballàvem, enmig d’una gran crisi de país, va decidir tancar i nosaltres teníem dues opcions: o buscar feina cada un pel nostre compte o intentar aprofitar els coneixements i l’experiència que teníem al sector per crear la nostra pròpia empresa. ,

Quins eren els objectius i visió de futur que tenies amb Faitem Plus quan vas iniciar el projecte? 

La veritat és que quan vam iniciar el projecte no teníem gaire temps per pensar en el futur, amb prou feines teníem temps per pensar en el present. Només pensàvem a treballar molt cada dia i mirar endavant. Sí que és veritat que fèiem números, però l’objectiu principal era tenir molta feina per l’endemà.

Com a empresari, com vas aconseguir ser partner de grans empreses en l’àmbit nacional? I quins són els consells que donaries a aquelles empreses que volen aconseguir aquest tipus d’aliances?

Jo crec que no hi ha una altra manera. És qüestió de treballar molt, dedicar-li moltes hores i posar-li ganes. 

Has de fer-ho amb moltes ganes, gaudint del que fas, sempre de la millor manera que puguis, i sobretot, contestar ràpidament a les necessitats del client (actualment el temps és el més valuós que tenim, i tot ho volem per ja). 

És important posar-te sempre a la pell de la persona que tens al davant, és la manera de saber què vol i com ho vol i, així, poder satisfer les seves necessitats millor que ningú.

Arran de la crisi sanitària de la COVID-19 i la disminució de la inversió publicitària en els primers mesos de la pandèmia, com va fer front Faitem Plus a aquesta nova situació?

Bé, doncs tot pintava molt malament, estava clar, tot estava parat i només teníem l’opció de tancar i esperar a veure què passaria. 

Però, un dia, ens va arribar la notícia de què seria necessari portar mascaretes per protegir-nos. Vam decidir reinventar-nos, i vam començar a importar mascaretes per així poder donar servei a tothom que ho necessités. 

Aquest any la nostra activitat ha sigut distribuir tota mena de productes de protecció individual, mascaretes, gels, bates, guants, etc. Per sort, aquest any 2021 ja estem tornant a la normalitat i a l’activitat de sempre. 

Els vostres clients són grans marques reconegudes i amb una forta presència als seus sectors (Danone, Banco Santander, El Periódico, Foster’s Hollywood, Carglass, entre d’altres). Com empresari, quines són les dificultats que es plantegen amb aquest tipus de clients? 

Principalment, les dificultats que tenim és que són clients molt exigents en preus, en servei, en condicions, etc. És tot més complicat, però també és molt gratificant quan treballes amb ells, perquè tenen potencial, i si ho fas bé, tens molt a guanyar. 

Nosaltres som una empresa multisectorial, treballem per a tots els sectors i per a tota classe de clients, siguin grans o petits, tothom en algun moment necessitarà fer publicitat de la seva marca, i nosaltres estem per ajudar a tothom. 

Quins plans de futur teniu per a Faitem Plus? Què podem esperar en els anys vinents?

No sóc molt de fer plans de futur, però el que tinc són il·lusions que vull aconseguir algun dia, com per exemple obrir mercat en altres països, obrir delegacions…

De cara als anys vinents, el que espero poder veure és que els grans projectes que tenim entre mans es consolidin, com contractes de distribucions en exclusiva per sectors de primeres marques. 

Com a empresari que vas decidir emprendre fa anys, quines qualitats consideres que ha de tenir un bon emprenedor?

Jo considero que un bon emprenedor ha de ser molt treballador, ha de ser constant, ha de gaudir del que fa, ha de conèixer les seves qualitats i les seves mancances. I sobretot, ha de saber rodejar-se de persones que sumin en el seu projecte, i ha de saber desfer-se ràpid d’allò que no li aporti res.

Actualment, Faitem Plus és una empresa amb base al Centre d’Empreses Procornellà. Quins factors van fer que et decidissis per establir-te al Centre?

Va ser molt fàcil decidir-se, sincerament. Nosaltres no teníem ni idea de com començar, de com crear una societat, ni d’on ubicar-nos, ni quins tràmits legals fer… Va ser trucar al centre i ens van donar tota l’ajuda, tots els serveis i recursos per poder començar. Hagués sigut molt complicat sense la seva ajuda, els hi estarem sempre molt agraïts. 

Quins són, per a tu, les característiques diferenciadores del Centre d’Empreses Procornellà? 

El centre ho té tot, des de recepció, telefonia, sales de reunions, gestoria, office, neteja, parking… No he trobat res a faltar.

Sí, sempre hi ha coses que es poden millorar, però com a tot arreu. Els professionals del Centre són conscients i sempre que poden, intenten millorar. 

Però sobretot, el que el fa diferent, és el gran equip de persones que hi treballen, que sempre estan disposats a ajudar-nos en tot el que necessitem.

 

Compartir