La cloenda de la 2a edició del Cornellà Open Future_ dóna llum verda a la 3a convocatòria

La cloenda de la segona edició del Cornellà Open Future_ demà 23 de maig, dóna llum verda a la tercera convocatòria que aposta per captar el talent emprenedor tecnològic

 

La majoria de startups que ja han participat han conclòs tot el programa i set de les propostes ja són empreses de nova creació

 

Demà dimecres, 23 de maig a partir de les cinc de la tarda tindrà lloc al Viver d’Empreses Procornellà l’acte de cloenda de la segona edició del programa Cornellà Open Future_ que té com a objectiu potenciar el talent i l’emprenedoria tecnològica fomentant l’autoocupació. El director de l’acceleradora Wayra, Julián Vinué, i la directora del Centre d’Empreses Procornellà, Beatriz Deghilage, estaran presents en la trobada que servirà com a tret de sortida de la   tercera convocatòria, gràcies a la vigència de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Cornellà i Telefònica assolit en 2016, quan es va posar en marxa la primera edició.  L’acte de demà servirà com a presentació de la tercera edició, tot i que el termini per presentar propostes s’obre el 18 de juny. En aquesta tercera convocatòria, l’equip del Cornellà Open Future_ continuarà treballant impulsant l’emprenedoria, tutelant un màxim de deu projectes o startups i encaminant-los cap al procés d’acceleració i maduració donant una nova embranzida a la creació d’empreses i de nous llocs de treball en sectors estratègics d’activitat.

 

En les dues primeres edicions, quinze de les vint propostes escollides van finalitzar al cent per cent tot el programa complint els seus objectius. Finalment, set van ser les idees que han prosperat fins a formalitzar-se com a empreses en actiu en les dues edicions concloses.

 

S’inicia ara un nou calendari per escollir un màxim de deu propostes que el programa Cornellà Open Future_ tutelarà accelerant el procés de validació de la idea inicial, del seu model de negoci, fins arribar al moment de sortida al mercat.  Poden participar aquells candidats que en les seves idees empresarials incorporin una base digital, que es tractin de negocis B2B i que estiguin domiciliats al Baix Llobregat o bé que, en el futur, l’empresa estigui domiciliada en el territori. Per formar part del programa, els candidats no poden ser partícips d’altres programes d’acceleració simultàniament i tots els membres de l’equip tenen que ser majors d’edat. Els interessats poden presentar la seva candidatura del 18 de juny al 16 de juliol. El 17 de juliol es pre seleccionaran els vint projectes que passaran a la fase d’avaluació final a través d’entrevistes personalitzades (del 18 al 24 de juliol). Un comitè puntuarà els projectes i el 26 de juliol es farà pública la llista dels escollits.

 

Entre els criteris de valoració s’avaluarà si la idea respon a una necessitat real detectada prèviament, el potencial de negoci, el plantejament d’una proposta de valor adequada a la necessitat i si la proposta compta amb un equip capacitat per desenvolupar la idea.

 

Els seleccionats entraran en un programa d’acceleració de dotze mesos (deu en les anteriors convocatòries) dividit en tres fases de 3, 3 i 6 mesos respectivament. Cadascuna d’elles s’han de superar per passar a la següent. Participar en el programa permet als candidats la domiciliació a l’espai de crowdworking ‘La Piràmide’ ubicat al Viver d’Empreses Procornellà, que és un dels centres d’innovació i coneixement integrat en el programa global Telefònica Open Future_ Ser un dels escollits també vol dir tenir accés a tota una xarxa internacional de mentors, experts, inversors, entitats i altres startups amb les quals els emprenedors seleccionats podran treballar per desenvolupar el seu projecte transformant-lo en un negoci d’èxit. L’equip del Cornellà Open Future_ també els proporcionarà assessorament presencial i tècnic i la participació en el Club de l’Oratòria, activitat orientada a fomentar l’habilitat per parlar en públic en un entorn empresarial.

 

Amb aquesta tercera edició del Cornellà Open Future_ l’Ajuntament de Cornellà dóna continuïtat a la iniciativa sota el paraigües de Telefònica en favor de l’emprenedoria de caire tecnològic i l’autoocupació.

 

 

 

Cornellà de Llobregat, 22 de maig de 2018

Compartir