ENTREVISTA AMB GONZALO TOBÍA DE GRAFIKS

, , , ,

Activitat: Serveis de retolació i impressions.

Any de creació: 2006

Web: https://www.grafiksestudio.com/     

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/9213423/admin/feed/posts/ 

Instagram: https://www.instagram.com/grafiksestudio/

Youtube: https://www.youtube.com/c/GrafiksEstudioCornell%C3%A0deLlobregat

 

  1. Com va sorgir la idea de crear aquesta empresa? Quins són els teus trets diferencials amb la teva competència?

Portava molt de temps en el sector del tabac i tenia ganes d’explorar nous negocis. Vaig pensar que la retolació era prou comodí com per a posar en valor tots els clients i contactes que tenia.

Si bé, hi havia i hi ha molta competència no deixa de ser una empresa de servei on el tracte personal té molt de pes. La nostra gran diferència és que donem un servei integral dins de la retolació: disseny, fabricació i instal·lació. Amb un sol proveïdor pots cobrir totes les necessitats de la teva imatge corporativa.

 

  1. Quins aspectes vas trobar més complicats a l’inici del vostre projecte? Què li diries a algú que està emprenent en el vostre sector?

La meva major dificultat és que no venia del sector de la retolació, ni de les arts gràfiques, pel que vaig entrar en un món desconegut i en el qual es necessita una gran inversió en maquinària per a poder produir.

Normalment, les persones que emprenen en el món de la retolació, venen d’haver treballat en el sector diversos anys. És molt important tenir capacitat econòmica per a poder aguantar els primers anys.

 

  1. Com has aconseguit mantenir-te actualitzat quant a les tendències innovadores del mercat?

La nostra innovació passa per trobar materials que aportin un valor extra als nostres clients. La indústria gràfica està en constant evolució. Vaig a bastantes fires del sector per a estar informat. Els fabricants també s’encarreguen de posar-te al dia de les seves novetats. Ara mateix estem comercialitzant els vinils intel·ligents. S’enfosqueixen amb un comandament a distància!

 

  1. Quines serien per a tu les claus de l’èxit? Si poguessis tornar enrere, que milloraries?

L’èxit està a gaudir del que fas. Els que em coneixen saben que m’encanta relacionar-me amb les persones i que en la meva troben honradesa, compromís i professionalitat.

Si tirés la vista enrere.. li hagués dedicat molt més temps a la formació.

 

  1. Quin és el projecte més important que heu fet i del que estàs més orgullós?

El rètol del centre logístic de Desigual, per grandària i complexitat, i la retolació integral per a Sony en la Fira de Barcelona, on es va presentar la nova Play Station per volum. Més de 5.000m2 de lones!

 

Compartir

Els 9 finalistes dels Premis Metropolitans

, , ,

Ja tenim les 9 empreses finalistes candidates als Premis Metropolitans a les Millors Iniciatives Empresarials

Els guanyadors es coneixeran el dimarts 28 de juny en una gala que acull L’Auditori de Cornellà                                                                                                                                                                      

El prOper 28 de juny, L’Auditori de Cornellà acollirà la gala dels Premis Metropolitans a les Millors Iniciatives Empresarials, uns guardons que premien iniciatives innovadores i tecnològiques organitzats pel Centre d’Empreses Procornellà, vinculat a l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Més d’un centenar de projectes van iniciar el procés d’inscripció per optar als guardons i després d’un intens procés de selecció són 9 les empreses candidates finalistes, tres per cadascuna de les categories i d’on sortirà un guanyador per categoria el proper dimarts, 28 de juny. Recordem que els premis atorgaran 18.000€ distribuïts en tres categories: 6000€ a la millor iniciativa liderada per dones, 6.000€ més a la millor en el camp de la Indústria 4.0 i altres 6.000€ al millor projecte en l’àmbit del Comerç i Turisme. Als premis s’ha d’afegir un de categoria especial gentilesa de Telefònica consistent en el ‘Pack Mobile World Congress’ consistent en dues entrades al MW Congress 2023, tour a l’estand Telefònica i Wayra i tour per les instal·lacions del Innovacion Center i Wayra Barcelona.

La convocatòria es va obrir a persones físiques o jurídiques en actiu que hagin iniciat la seva activitat empresarial entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2021 amb domicili social i fiscal en qualsevol municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona i que presentin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

Els tres finalistes en la categoria de tecnologia aplicada a l’anomenada Indústria 4.0 són: Mapsi Photonics empresa dedicada a la fabricació de filtres òptics amb tecnologia puntera i patentada per a aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques; Deep Detection, fabricants de càmeres de raigs X multiespectrals de nova generació de recompte de fotons per a la inspecció d’aliments; i OIMO BioPlastics, dedicada a la formulació i fabricació de nous materials cent per cent biodegradables i hidrosolubles substituts dels plàstics en la indústria del packaging de food&beverage, cosmètica, electrodomèstics o distribució especialment.  

Els tres candidats al premi a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit del Comerç i Turisme són: Groots Hydroponics, dedicada a la venda d’aliments sostenibles i saludables gràcies al desenvolupament d’una tecnologia de producció agrícola vertical; Shopiendo, concept store online que selecciona i dóna a conèixer marques espanyoles emergents de lifestyle ; i Mixo Maxchine, fabricants de la primera màquina de vending self-service de begudes combinades que permet reduir el temps d’espera i millorar l’experiència dels clients en locals d’oci, festivals, etc.

Els tres projectes que opten al premi a la millor empresa liderada per dones són: Bamboo Energy plataforma de software basada en intel·ligència artificial i optimització matemàtica que permet la reducció de costos d’electricitat i un consum més sostenible gràcies a una major penetració d’energies renovables; IBAMU Legal, plataforma legaltech que adapta de forma automatitzada i personalitzada les pàgines web i les vendes online a la normativa vitgent; i Meetoptics Labs, cercador de material de laboratori especialitzat en fotònica.  

La gala de lliurament dels premis començarà a les 18:30h (18h acreditacions) i està oberta a tothom prèvia inscripció en la pàgina web www.premismetropolitans.cat . Després de la benvinguda corporativa es procedirà a l’exposició dels finalistes. L’acte comptarà amb l’amenització del grup Improbcn que anirà teixint la seva interpretació de forma improvisada involucrant als participants i al públic assistent. La gala finalitzarà amb el lliurament dels 6.000€ a cadascuna de les tres empreses guanyadores i també atorgant el beneficiari del ‘Pack Mobile World Congress’ atorgat per Telefònica.

Recordem que aquesta iniciativa s’afegeix a tota la feina que es fa des del Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament per impulsar la consolidació i el creixement econòmic del nostre territori. Aquesta vegada, amb el recolzament de l’AMB com a ens organitzador encara s’enriqueix més ampliant la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

Compartir

BENEFICIOS Y VENTAJAS DE LA APLICACIÓN DE LA ECONOMÍA CIRCULAR EN TU EMPRESA

¿Podemos combatir el cambio climático desde la economía?

La respuesta es SI, y debemos hacerlo de la forma más rápida posible.  No es una opción, es una obligación.

No podemos seguir comprometiendo el futuro del planeta y el de las próximas generaciones.

El modelo tradicional de producción lineal imperante en la actualidad, se basa en extraer materias primas, fabricar, usar y tirar. No teniendo en cuenta la degradación del planeta ni la huella ambiental y sus efectos. Prioriza la producción y el beneficio económico obviando el resto de factores.

Afortunadamente, hoy en día existe un gran consenso en la necesidad de generar un proceso transformador que sustituya el modelo lineal actual y se encamine lo más velozmente posible hacia un modelo alternativo de economía circular.

Todos sabemos que el cambio climático es un problema global. Este fenómeno y sobre todo a la velocidad a la que está ocurriendo, tiene mucho que ver con la actividad humana. Las emisiones de gases de efecto invernadero cubren la Tierra y retienen el calor del sol. Esto produce que el mundo se esté calentando más rápidamente que en cualquier otro momento de la historia registrada.

 

La economía circular se basa en un modelo económico más eficiente y resistente, reutilizando los recursos en un ciclo continuo, optimizando  aprovechando todos los recursos, incluyendo la optimización y reutilización de los residuos, con el objetivo de que sean circulares y reutilizables y de esa forma hacerlos “desaparecer”. Hablamos de un modelo de producción y consumo más eficiente y regenerativo con un menor impacto medioambiental.

Desde hace ya mucho tiempo, se veía que el modelo de producción lineal agotaría irremediablemente los recursos del planeta, destruyendo a su paso el medio ambiente. Los recursos del planeta no son ilimitados y el propio sistema se encaminaba al colapso, era cuestión de tiempo, recursos cada vez más escasos y con mayor coste de extracción, el petróleo es un buen ejemplo.

No podemos cometer el catastrófico error que supondría perseverar en dicho modelo, es inviable. En los últimos tiempos, tras las crisis económicas, pandemias globales, conflictos armados por los recursos y la energía, costes desmesurados del transporte y de la energía, costes de las materias primas desorbitados, escasez de suministros, etc. Es evidente que hay que cambiar el rumbo urgentemente.

¿Es demasiado tarde?, no lo sabemos. Pero sí sabemos que no hacer nada es lo peor que podemos hacer. Urge necesidad imperiosa, pero si además, dado que el nuevo modelo produce mayores ahorros tanto en materias primas como en energía y por lo tanto aumenta los beneficios económicos al ser un sistema más eficiente… a qué estamos esperando.

Si añadimos que se generan menos residuos y emisiones, ¿Por qué no se ha implantado antes? ¿Por qué estamos tardando tanto en implantarlo ahora? Todos sabemos la respuesta, existen todavía demasiados intereses económicos basados en la vieja economía.

 

La aplicación de la economía circular en detrimento de la economía lineal, requiere de una concienciación y convencimiento de que hace falta un cambio de paradigma. Las personas, las empresas y las instituciones públicas deben unir sus esfuerzos e impulsar el cambio para lograr esa transformación. Es fundamental actuar cuanto antes y propiciar las oportunidades de negocio y de innovación que generará este modelo circular de producción. La emergencia climática obliga a consumidores, empresas y estamentos públicos a cambiar la manera de producir y consumir. No es opcional, no hay tiempo que perder, hay que pasar a la acción.

Por lo tanto, parece evidente que los beneficios que ofrece la economía circular van más allá de los beneficios económicos que se obtienen mediante la optimización de recursos y energía. También se obtienen beneficios sociales y medioambientales.

Estamos pues ante la mayor revolución económica de los últimos 250 años. Aprovechemos las nuevas oportunidades en innovación y creación de empleo. Estas oportunidades en innovación podemos aplicarlas en muchos aspectos de la economía circular, entre otros:

  • Ecodiseño
  • Reducción de residuos
  • Simbiosis industrial
  • Remanufactura
  • Economía colaborativa
  • Energías renovables
  • Servitización -Mantenimiento y reparación
  • Valoración residuos
  • Eficiencia energética
  • Aprovechamiento residuos
  • Reutilización

Es importante que diseñemos ya un “plan estratégico circular” en nuestras organizaciones para implementarlo cuanto antes.

 

Todos, personas, empresas e instituciones, tenemos que ver la circularidad como una oportunidad.

 

En el Centre d’Empreses PROCORNELLA estaremos encantados de poder ayudarte a crear e implementar tu plan estratégico de economía circular y sostenibilidad.

Además de informarte de las ayudas y subvenciones disponibles. Si quieres pedir cita con un técnico para que te asesore, puedes hacerlo aquí.

Compartir

Busquem consultors/res per acompanyar la creació i consolidació d’empreses

, , , , ,

Al Centre d’Empreses de Procornellà hem obert procés de selecció per a la contractació de 3 tècnics/ques assessors/res junior en creació i consolidació d’empreses.

Si tens un Grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), Econòmiques, Empresarials o similar, tens alguna d’aquestes especialitzacions (Legal, Màrqueting o Sostenibilitat) i una experiència laboral mínima d’un any, envia’ns el teu CV al e-mail laboralcentre@procornella.cat abans del 18 de novembre 2021.

La data d’incorporació serà abans del 31 de desembre 2021 i el contracte serà temporal d’un any a jornada completa (matins de dilluns a divendres i una tarda).

Aquí tens els enllaços a les bases on es detallen el perfil, funcions a desenvolupar i requisits per a participar en el procés de selecció Legal, Màrqueting, Sostenibilitat.

 

Compartir

Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (SEM), que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, la visualització dels canvis d’ús dels espais públics, la millora la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Enguany la SEM incidirà en la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la Covid-19 quant a la mobilitat urbana i el restabliment de la confiança en el transport públic.

Per a les empreses, reduir les emissions de CO2 i fomentar la mobilitat sostenible en la seva organització (desplaçaments “in itinere” a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric) és una forma de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Participar en iniciatives com Urban Mobility Challenge (competició entre empreses on els seus treballadors registren els seus desplaçament sostenibles) pot respondre a aquests objectius i incorporar-se a l’Estat d’informació no financera de l’empresa.

L’Ajuntament de Cornellà porta a terme, de forma contínua, diferents accions en matèria de mobilitat sostenible i qualitat ambiental:

  • Cornellà Natura: estratègia municipal de naturalització de l’entorn urbà i foment dels desplaçaments a peu i en bicicleta.
  • Ampliació i millora dels carrils bici.
  • Electrificació dels vehicles i implantació de punts de recàrrega.
  • Peatonalització de vials i tancaments al trànsit els caps de setmana en diferents trams de la ciutat.
  • Pacificació del trànsit rodat en tota la ciutat.

L’agenda prevista durant la SEM  és la següent:

  • Del 16 al 26 de setembre: concurs ”Baixcicletada” a Instagram amb el sorteig de 4 bicicletes.
  • 18 setembre 9:00h Caminada popular per l’entorn del riu i a les 17:00h Activitat “Quin soroll fem? Quin aire respirem?”
  • 19 setembre a les 10:00h Pedalada popular per tota la ciutat i a les 11:00h circuit de bicis a la Ctra. de L’Hospitalet.
  • Cursos per aprendre o millora anar en bici.
  • Taller reparació de bicis el 22 de setembre a la Re-parada del C/ Catalans, 70.
  • Urban Mobility Challenge 2021: Un repte perquè les empreses es comprometin a fomentar els transports “in itinere” sostenibles i saludables entre els seus treballadors.

Més informació:

https://www.cornella.cat/ca/viure-a-cornella/cornella-natura/cornella-natura/mobilitat-sostenible-i-qualitat-ambiental

http://agenda.cornella.cat/

https://www.urbanmobilitychallenge.com/

Compartir