El Centre d’Empreses participa al Programa INNOBUS 2022

El 26 de setembre l’Innobus 2022 comença a rodar. El programa torna a la versió prèvia a la pandèmia, amb visites a les empreses i el plantejament de reptes al grup de joves que hi participen. Enguany han estat 20 les empreses i institucions (entre elles, el Centre d’Empreses PROCORNELLÀ) que s’han sumat al programa i 4 d’elles han plantejat reptes d’innovació que els participants hauran de resoldre en sis setmanes. El premi, un viatge a Brussel·les i la possibilitat de fer visible el seu talent davant les empreses que els podrien contractar.

L’Innobus 2022 planteja 4 reptes d’innovació. Són qüestions que necessiten resoldre’s amb una nova mirada, plantejaments que vinguin de fora, sense judicis previs, només amb idees que, en un principi, poden semblar una mica boges. Per això demanaran a l’equip d’innobusers que facin propostes i, si són viables, fins i tot podrien convertir-se en realitat.

Aigües de Barcelona ha participat en totes les edicions del programa Innobus. I aquest any, tenint en compte la normativa que obliga a bars i restaurants a oferir aigua de l’aixeta a la clientela, volen demanar com es podria potenciar aquesta pràctica. En canvi, l’Hospital de Bellvitge és el primer cop que hi participa. La ruta de l’Innobus inclourà una visita a la instal·lació sanitària, on els joves podran conèixer com és l’experiència de les persones que hi han d’anar i hauran de proposar com es pot millorar aquesta experiència. També la Fundació Catalana de l’Esplai, Fundesplai, els reptarà a pensar idees sobre alimentació saludable, després de visitar les seves instal·lacions i conèixer projectes com Espigoladors i Slow Food, L’últim dels reptes té a veure amb la mobilitat sostenible i vindrà de la ma de Premium PSU, una empresa que fabrica sistemes d’alimentació elèctrica i que forma part de l’Associació d’Empreses de Mobilitat, Entorn Sostenible i Smart.

L’Innobus 2022 recorrerà l’Àrea Metropolitana de Barcelona visitant empreses de sectors diversos que, en molts casos, obriran les seves instal·lacions als innobusers. Des de farmacèutiques com Almirall o Alliance Healthcare fins a grans companyies líders en els seus sectors, com Damm o Telefónica. El Port de Barcelona, la Fundació Once, el sindicat UGT o el Parc Científic de Barcelona seran altres parades destacades, així com empreses del sector tecnològic, com Carpel MTS Tech. A més, els innobusers tindran ocasió de conèixer les últimes tendències en fabricació digital a la seu de DFactory, on visitaran la Barcelona New Economy Week, BNEW 2022 amb l’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. També hi haurà formacions, a càrrec de ProCornellà i l’escola de negocis Eada, i xerrades inspiradores que faran, en ruta, representants d’Estoko i Adtel. Finalment, la ruta recorrerà la història industrial del país, amb una parada al Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera.

Després de dues setmanes de ruta, hi haurà un període de tres setmanes més de treball en equip, al Citilab Cornellà. Serà quan es definiran les idees i s’acceleraran els reptes, amb mentories i suport expert en qüestions d’innovació i gestió de projectes. Es crearan equips de treball a partir de les diverses especialitats universitàries, de manera que siguin complementaris, no solament en formació sinó també en maneres de treballar.

De tot aquest procés en sortiran propostes ja acabades, que es presentaran en una Gala Final, el 4 de novembre, davant les empreses i un jurat especialitzat. L’equip que presenti la proposta més adient o més disruptiva guanyarà un viatge a una gran capital europea, per visitar empreses i institucions que destaquen per la seva capacitat d’innovació.

La ruta de l’Innobus

Dilluns 26 de setembre

Dimarts 27 de setembre

Dimecres 28 de setembre

Dijous 29 de setembre

Divendres 30 de setembre

Dilluns 3 d’octubre

Dimarts 4 d’octubre

Dimecres 5 d’octubre

Dijous 6 d’octubre

Divendres 7 d’octubre

Compartir