MERCAT CUEME: 9 COOPERATIVES DE 3 ESCOLES DE CORNELLÀ VENEN ELS SEUS PRODUCTES

,

El Departament d’Educació i el Centre d’Empreses PROCORNELLÀ juntament amb el Suport de la Diputació de Barcelona, portem a terme el Programa CUEME, Cultura emprenedora a l’escola, dirigit al Cicle Superior de Primària.

Aquest programa treballa transversalment sota la metodologia de projectes i es constitueix una cooperativa per classe on els nois i noies prenen decisions en consens, treballen el lideratge horitzontal i posen les seves capacitats individuals al servei del grup. El programa els hi permet conèixer els recursos del territori i dedicar part dels seus beneficis a una acció solidària.

Durant tot el curs, els alumnes creen la cooperativa (prèviament venen al Viver d’Empreses on els formem per tal que coneguin tota la part legal), realitzen un estudi de mercat i de costos (amb l’assessorament de la Sònia Palau, experta en màrqueting i finances del Centre d’Empreses) per decidir quin producte vendran, creen un blog per tenir presència digital de la seva cooperativa, fan una falca publicitària a la ràdio, realitzen tots els tràmits per posar una parada de mercat a l’Ajuntament i finalment venen els productes que ells mateixos han creat amb les seves pròpies mans.

Enguany, han participat 9 cooperatives de les escoles L’Areny, Sant Miquel i Suris i el passat 31 de maig van posar a la venda els productes que van fabricar per tal de culminar el projecte i poder celebrar la feina feta.

 

El mercat de les cooperatives va tenir lloc a la plaça Lluis Companys (mercat centre).
Compartir