El Punt Reempresa ubicat i gestionat pel Centre d’Empreses Procornellà, reflex de la consolidació d’aquest servei a tot Catalunya

Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, que funciona gràcies a la patronal Cecot i Autoocupació des de 2011, ha evitat el tancament de 3.000 pimes catalanes segons xifres del passat mes de gener de 2021. Això vol dir, que mitjançant aquest servei que posa en contacte persones que volen vendre una empresa amb emprenedors i emprenedores disposades a agafar-ne el relleu, aquestes 3.000 pimes continuen en actiu, generant una inversió induïda de 138M d’euros i evitant la pèrdua de més de 8.200 llocs de treball a Catalunya.

Aquestes xifres són fruit d’una important feina que es desenvolupa des de més d’un centenar d’entitats i institucions que treballen, colze a colze, amb el Centre de Reempresa de Catalunya. El punt d’atenció ubicat al Centre d’Empreses Procornellà n’és un bon exemple i dóna servei a Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Esplugues.

Des del funcionament del punt de Cornellà s’ha evitat el tancament de més d’una trentena d’empreses aplicant aquesta fórmula de Reempresa, salvaguardant quasi una seixantena de llocs de treball  i generant una inversió induïda de 1.3M d’euros. Ni tan sols en l’any de pandèmia s’ha deixat de funcionar. En 2020 des del punt Reempresa de Cornellà s’han salvat 5 pimes, xifra que suposa mantenir 8 llocs de treball amb una inversió induïda d’aquestes 5 reempreeses d’èxit del punt d’atenció local de 107.450€.

Les xifres assolides demostren que aquest programa d’oportunitats converteix el relleu en un nou impuls i ocasió per a noves persones emprenedores. Des del punt Reempresa del Centre d’Empreses Procornellà constatem que el perfil d’empreses més demandades segueix el patró general que registra el Centre de Reempresa a tot Catalunya, sent les del sector comerç les més demandades. Quant als compradors, gairebé un 45% són emprenedors en atur que veuen en Reempresa una oportunitat ocupacional. També és certifica en termes generals que un 30,5% de les persones que venen el seu negoci ho fan per jubilació.

 

Si voleu més informació, podeu demanar cita amb un tècnic del Centre d’Empreses per reemprendre un negoci aquí o per cedir un negoci aquí.

 

Si voleu venir al proper webinar gratuït on expliquem què és REEMPRESA, el 3 de maig de 12h a 13h, us podeu inscriure aquí.

Compartir