Tancament de l’any 2020

El Centre d’Empreses Procornellà tanca l’any 2020 amb més d’un centenar d’empreses allotjades i ajudant en la creació de 47 nous negocis que han generat 67 llocs de treball

 

Aquest mes de febrer es posa en marxa una nova iniciativa per a emprenedors amb idees innovadores de base digital. Les preinscripcions estan obertes fins el 15 de febrer.

 

El Centre d’Empreses Procornellà ha tancat l’any 2020 amb xifres positives tot i la situació de crisi generalitzada com a conseqüència de la pandèmia. El seu equip tècnic ha ajudat a crear un total de 47 nous negocis que han generat 67 llocs de treball. En total, s’han atès 478 nous usuaris, 213 emprenedors i s’han elaborat 70 plans d’empreses. Aquests números són part del resultat d’una feina que respon a sis línies d’actuació: organització d’activitats i formacions, lloguer d’espais, suport a l’emprenedoria, recolzament a les empreses, gestió del programa d’acceleració de startups Cornellà Open Future i gestió del servei Reempresa per a la compravenda d’empreses ja existents. El Centre d’Empreses està vinculat  a l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica, Procornellà, i té com a finalitat crear i mantenir ocupació fomentant l’emprenedoria i donant suport a la creació i consolidació de noves activitats.

 

De les 47 empreses creades, 22 han estat constituïdes a través del Punt d’Assessorament a l’Emprenedor. Aquest fet demostra l’arrelat esperit emprenedor que potencia l’autoocupació i afavoreix la creació de noves oportunitats de negoci. Tanmateix, des del Centre d’Empreses Procornellà s’ha acompanyat a més d’un centenar d’empreses en el seu procés de creixement i consolidació, sent també important el seguiment de negocis ja constituïts oferint-los ajuda en la gestió de tràmits comptables, fiscals, laborals, mercantils i, fins i tot, donant suport en processos de selecció de personal. De fet, des del Centre d’Empreses s’ha ajudat a aconseguir més d’un milió d’euros en finançament per a 17 empreses, 5 de les quals a través de Microcrèdits.

 

Respecte a la modalitat d’allotjament en les instal·lacions tant del Centre com del Viver d’Empreses, s’ha tancat desembre de 2020 amb 134 empreses allotjades en qualsevol de les  seves modalitats (naus, despatxos, coworking, etc.) amb una taxa de supervivència als 3 anys de les empreses assessorades i allotjades del 81%.

Converteix la teva idea en una startup, nova iniciativa adreçada a emprenedors

El Centre d’Empreses Procornellà continua la seva línia de treball amb activitats, formacions, assessoraments, etc. En 2020 s’han organitzat 91 cursos amb més de 1500 assistents. De fet, en aquest moment està oberta la preinscripció per al curs ‘Converteix la teva idea en una startup adreçat a emprenedors i empresaris de la província de Barcelona amb una idea innovadora de base digital. Per participar cal formalitzar la preinscripció abans del 15 de febrer i demanar cita prèvia per presentar el projecte a l’equip del Centre d’Empreses. La presentació serà online entre els dies 16 i 18 de febrer. El dia 19 un comitè avaluador puntuarà els projectes entrevistats i seleccionaran un màxim de 20 que seran els que formaran part de la iniciativa. Els escollits participaran de forma totalment gratuïta en un procés de formació, amb tutories personalitzades, accés a la plataforma Acceleralia i amb possibilitat d’accedir a la Fase 3 del programa d’acceleració de startups Cornellà Open Future que començarà el proper mes de setembre i que suposarà entrar en la fase Seed, amb l’objectiu de treballar en la recerca de finançament i en la seva sortida al mercat.

El calendari formatiu d’aquest primer trimestre de l’any ofereix altres sessions i seminaris per seguir via online sobre finançament en temps de crisi, ajuts a la contractació, teletreball i protecció de dades, assessorament sobre com fer servir les xarxes socials en termes empresarials, xerrades sobre màrqueting o sobre com gestionar equips i dirigir-los cap a l’èxit, etc. Es poden seguir totes les activitats formatives programades a www.centredempresesprocornella.cat

 

Cornellà de Llobregat, 4 de febrer 2021

Compartir