Els 9 finalistes dels Premis Metropolitans

, , ,

Ja tenim les 9 empreses finalistes candidates als Premis Metropolitans a les Millors Iniciatives Empresarials

Els guanyadors es coneixeran el dimarts 28 de juny en una gala que acull L’Auditori de Cornellà                                                                                                                                                                      

El prOper 28 de juny, L’Auditori de Cornellà acollirà la gala dels Premis Metropolitans a les Millors Iniciatives Empresarials, uns guardons que premien iniciatives innovadores i tecnològiques organitzats pel Centre d’Empreses Procornellà, vinculat a l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Més d’un centenar de projectes van iniciar el procés d’inscripció per optar als guardons i després d’un intens procés de selecció són 9 les empreses candidates finalistes, tres per cadascuna de les categories i d’on sortirà un guanyador per categoria el proper dimarts, 28 de juny. Recordem que els premis atorgaran 18.000€ distribuïts en tres categories: 6000€ a la millor iniciativa liderada per dones, 6.000€ més a la millor en el camp de la Indústria 4.0 i altres 6.000€ al millor projecte en l’àmbit del Comerç i Turisme. Als premis s’ha d’afegir un de categoria especial gentilesa de Telefònica consistent en el ‘Pack Mobile World Congress’ consistent en dues entrades al MW Congress 2023, tour a l’estand Telefònica i Wayra i tour per les instal·lacions del Innovacion Center i Wayra Barcelona.

La convocatòria es va obrir a persones físiques o jurídiques en actiu que hagin iniciat la seva activitat empresarial entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2021 amb domicili social i fiscal en qualsevol municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona i que presentin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

Els tres finalistes en la categoria de tecnologia aplicada a l’anomenada Indústria 4.0 són: Mapsi Photonics empresa dedicada a la fabricació de filtres òptics amb tecnologia puntera i patentada per a aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques; Deep Detection, fabricants de càmeres de raigs X multiespectrals de nova generació de recompte de fotons per a la inspecció d’aliments; i OIMO BioPlastics, dedicada a la formulació i fabricació de nous materials cent per cent biodegradables i hidrosolubles substituts dels plàstics en la indústria del packaging de food&beverage, cosmètica, electrodomèstics o distribució especialment.  

Els tres candidats al premi a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit del Comerç i Turisme són: Groots Hydroponics, dedicada a la venda d’aliments sostenibles i saludables gràcies al desenvolupament d’una tecnologia de producció agrícola vertical; Shopiendo, concept store online que selecciona i dóna a conèixer marques espanyoles emergents de lifestyle ; i Mixo Maxchine, fabricants de la primera màquina de vending self-service de begudes combinades que permet reduir el temps d’espera i millorar l’experiència dels clients en locals d’oci, festivals, etc.

Els tres projectes que opten al premi a la millor empresa liderada per dones són: Bamboo Energy plataforma de software basada en intel·ligència artificial i optimització matemàtica que permet la reducció de costos d’electricitat i un consum més sostenible gràcies a una major penetració d’energies renovables; IBAMU Legal, plataforma legaltech que adapta de forma automatitzada i personalitzada les pàgines web i les vendes online a la normativa vitgent; i Meetoptics Labs, cercador de material de laboratori especialitzat en fotònica.  

La gala de lliurament dels premis començarà a les 18:30h (18h acreditacions) i està oberta a tothom prèvia inscripció en la pàgina web www.premismetropolitans.cat . Després de la benvinguda corporativa es procedirà a l’exposició dels finalistes. L’acte comptarà amb l’amenització del grup Improbcn que anirà teixint la seva interpretació de forma improvisada involucrant als participants i al públic assistent. La gala finalitzarà amb el lliurament dels 6.000€ a cadascuna de les tres empreses guanyadores i també atorgant el beneficiari del ‘Pack Mobile World Congress’ atorgat per Telefònica.

Recordem que aquesta iniciativa s’afegeix a tota la feina que es fa des del Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament per impulsar la consolidació i el creixement econòmic del nostre territori. Aquesta vegada, amb el recolzament de l’AMB com a ens organitzador encara s’enriqueix més ampliant la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

Compartir