Les startups han estat guardonades amb 6.000€ gentilesa de l’AMB i amb la col·laboració de  l’Ajuntament de Cornellà com a reconeixement al seu caràcter innovador a l’entorn metropolità.

                                   

Aquest migdia, L’Auditori de Cornellà ha estat testimoni del lliurament de la segona edició dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Cornellà a través del Centre d’Empreses Procornellà i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a més de comptar amb el suport de Telefónica, Pimec, Aeball i Innobaix. Els guardons premien amb 6.000€ a cadascuna de les startutps escollides com les millors iniciatives innovadores i tecnològiques en cadascuna de les tres categories contemplades. En la categoria Dones, ColorSensing és  la guanyadora, empresa que té com a objectiu ajudar als fabricants i distribuïdors d’aliments envasats a detectar i reduir el rebuig alimentari. En la categoria Comerç i Turisme, l’escollida és Stockagile, que comercialitza una eina que ajuda al petit comerç a concentrar en una plataforma les gestions de venda online i offline facilitant els controls d’estocs. Per últim en la categoria Indústria 4.0 la guardonada és Theker Robotics, una empresa d’R+D+I en robòtica, IA i visió per computador que ha creat una  tecnologia de micro-soldadura i de soldadura electrònica que canvia el paradigma de fabricació de productes de la indústria electrònica i de semiconductors. L’acte de lliurament dels premis ha comptat amb l’assistència de representants institucionals dels ens participants i de la periodista i subdirectora del programa de ràdio ‘A vivir que son dos días’ de Cadena Ser, Lourdes Lancho, en qualitat de presentadora.

Reconeixement per a tots els finalistes

L’acte d’avui ha posat punt i final a tot un procés de selecció que va iniciar-se a principis de gener amb voluntat de reconèixer i premiar les millors startups creades entre l’1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2022 amb domicili en qualsevol dels municipis de l’entorn metropolità. Inicialment, es van inscriure 174 empreses de les quals 90 van ser les que complien tots els requisits de les bases. Finalment, 9 van ser les startups que han participat en l’acte d’avui com a finalistes, resultant premiades ColorSensing, Stockagile i Theker. La resta de finalistes també han rebut un reconeixement, ja que ha estat realment difícil triar un guanyador per l’alt nivell que han demostrat les empreses.

Premi als ajuntaments i guardó especial de Telefónica

A més dels 18.000€ repartits i del reconeixement que han rebut tots els participants, l’AMB també ha volgut destacar la feina que fan els ajuntaments per donar suport a noves iniciatives tecnològiques i innovadores i ha fet entrega d’una distinció, en aquest cas, als ajuntaments de Barcelona, Esplugues i Sant Cugat del Vallès, perquè són els municipis on tenen domicili les 9 empreses finalistes.

                                         

Destaca també el premi en espècies atorgat per Telefónica, el Fast Track Wayra ‘Tour VIP’, consistent en la realització d’un pitch al hub d’innovació Wayra i un recorregut VIP per les instal·lacions del Innovation Center de Telefónica a Barcelona amb l’equip de negoci de Telefónica i que ha estat per Fregata Space, empresa que ha creat una plataforma basada en Machine learming que analitza les dades de les constel·lacions de satèl·lits de tot el món per a cobrir i monitoritzar a temps real la contaminació de l’aigua, terra i aire del planeta. Ha fet entrega del guardó el Digital Innovation Manager a Telefònica, Miguel Ángel Fernández Ros.

Compartir