El 29 de març es coneixerà els tres projectes guanyadors dels 18.000€ distribuïts a la millor iniciativa liderada per Dones, a la millor en Comerç i Turisme i a l’escollida en Indústria 4.0

 

 

L’Auditori de Cornellà acollirà el proper dimecres, 29 de març a les 12.30h l’acte de lliurament dels II Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Empreses Procornellà, i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) amb l’objectiu de reconèixer les empreses més innovadores en l’entorn metropolità creades entre l’1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2022. La periodista Lourdes Lancho, subdirectora del programa ‘A vivir que son dos días’ de Cadena Ser, serà l’encarregada de presentar l’acte que comptarà amb la presència de representants de l’AMB, de l’Ajuntament de Cornellà i també de la resta d’ens col·laboradors: Telefónica, Pimec, Aeball i Innobaix. En total, 174 empreses es van inscriure inicialment a la convocatòria de les quals, 90 són les que complien els requisits legals i tècnics de les bases. Després dels diferents processos d’avaluació, les 9 amb millor puntuació s’han convertit en finalistes.

 

En la categoria Dones les tres startups finalistes són: Fregata Space que ha desenvolupat una plataforma d’Observació de la Terra en temps real per descobrir i monitoritzar dades de contaminació dels recursos naturals (terra, aigua, i aire) obtinguts de 27 constel·lacions de satèl·lits diferents i aplicant algoritmes propis d’intel·ligència artificial; Roka Furadada que ha desenvolupat i patentat una nova tecnologia disruptiva que imita la capacitat de les plantes i altres organismes vius de respondre a la radiació solar i que permet dissenyar materials fotosensibles que poden generar protecció adaptativa contra la radiació UV mes eficients i menys contaminants que els filtres actuals; i ColorSensing, que té com a objectiu ajudar als fabricants i distribuïdors d’aliments envasats a detectar i reduir el rebuig alimentari gràcies a una solució d’etiquetatge amb tintes  intel·ligents que comprova la qualitat de l’aliment envasat a través de sensors químics i una tecnologia patentada de visió artificial.

 

En la categoria Comerç i Turisme les startups finalistes són: Rever, plataforma Saas B2B que té com a objectiu  gestionar el procés de devolucions de les empreses d’e-commerce per tal de millorar l’experiència a l’usuari final  i millorar l’eficiència interna a l’empresa.; Vottun, una plataforma que permet a empreses i desenvolupadors crear aplicacions  blockchain de forma ràpida i simple; i per últim, Stockagile, eina que ajuda al petit comerç a concentrar en una sola plataforma totes les gestions de venda online (e-commerce, marketplaces,)i offline (botiga física) i a facilitar d’aquesta manera el control de stocks.

 

En la categoria Indústria 4.0 els finalistes són: Theker una empresa d’R+D+I en robòtica, IA i visió per computador que ha creat una  tecnologia de micro-soldadura i de soldadura electrònica que canvia el paradigma de fabricació de productes de la indústria electrònica i de semiconductors, apostant pel remanufacturing automatitzat i la reutilització de components electrònics fomentant l’economia circular; Seabots que desenvolupa plataformes robòtiques marines adreçades a l’exploració, la preservació i la restauració del medi marí i que permeten recollir dades de manera molt més eficient, senzilla i segura que els mètodes convencionals.; per últim, Treellum Technologies que ha desenvolupat i patentat una família de fotoreactors que garanteixen una alta reproductibilitat i fiabilitat de les reaccions químiques i que permeten als científics facilitar i millorar les seves investigacions.

 

Les 9 startups hauran de realitzar el dia 29 de març un pitch en l’acte de lliurament dels premis que començarà a les 12.30h (12h acreditacions) i està oberta a tothom prèvia inscripció en la pàgina web www.premismetropolitans.cat . Després de la benvinguda corporativa es procedirà a l’exposició dels finalistes. L’acte finalitzarà amb el lliurament dels 6.000€ a cadascuna de les tres empreses guanyadores i també fent entrega del premi especial que atorgarà Telefònica. Per la seva banda, l’AMB també farà entrega d’un reconeixement als ajuntaments del municipis on tenen domicili les 9 startups finalistes.

 

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Un cop més i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador s’amplia el radi d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

 

 

Cornellà de Ll.  21 de març 2023

Compartir