Guanyadors dels Premis Metropolitans 2022

Mapsi Photonics, Groots Hydroponics i Bamboo Energy guanyen els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana  

Els guardons han premiat amb 6.000€  a les iniciatives empresarials més innovadores i tecnològiques en el camp de la Indústria 4.0, en l’àmbit del Comerç i Turisme i al millor projecte liderat per dones                                                                                                                                                                        

Ahir dimarts, 28 de juny, L’Auditori de Cornellà va acollir la gala de lliurament dels Premis 2022 a la Innovació Empresarial Metropolitana, uns guardons que distingeixen les millors iniciatives innovadores i tecnològiques en cadascuna de les tres categories contemplades. Mapsi Photonics, fabricants de filtres òptics amb tecnologia puntera i patentada per aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques, s’ha emportat el premi de 6.000€ en la categoria de tecnologia aplicada a l’anomenada Indústria 4.0.Groots Hydroponics, dedicats a la venda d’aliments sostenibles gràcies al desenvolupament d’una tecnologia de producció agrícola vertical, han guanyat els 6.000€ corresponents a la millor empresa en l’àmbit del Comerç i Turisme. I el tercer guardonat amb els 6.000€ ha estat l’equip de Bamboo Energy triada com a la millor empresa liderada per dones, una plataforma software basada en intel·ligència artificial que permet la reducció de costos d’electricitat en favor d’un consum més sostenible. En la gala de lliurament dels premis, també s’ha fet entrega d’un guardó especial gentilesa de Telefònica i consistent en el ‘Pack Mobile World Congress’ que inclou dues entrades al MW Congress 2023, tour a l’estand Telefònica i Wayra i tour per les instal·lacions del Innovacion Center i Wayra Barcelona. Aquest premi en espècies ha sigut per Mapsi Photonics.

Aquesta és la primera edició dels premis convocats amb l’objectiu de reconèixer les millors iniciatives empresarials de l’àrea metropolitana de Barcelona i organitzats pel Centre d’Empreses Procornellà i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que a més de ser coorganitzador, és l’ens que aporta la dotació econòmica dels guardons. Van ser més d’un centenar les empreses que van iniciar el procés d’inscripció, de les quals, només 9 (3 per categoria) van ser les finalistes que ahir van exposar els seus pitchs i es van sotmetre a la decisió final d’on van sortir els tres guanyadors. La convocatòria es va obrir el passat mes de maig a persones físiques o jurídiques en actiu que hagessin iniciat la seva activitat empresarial entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2021 amb domicili social i fiscal en qualsevol municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona i que presentessin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

Mapsi Photonics, premiada en l’àmbit de la Indústria 4.0, es dedica a la fabricació de filtres òptics amb aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques de detecció de gasos i monitoratge de processos a temperatures elevades gràcies a l’ús de tecnologia puntera i patentada, el silici macroporós. El procés és molt més senzill, net i menys costós que el de la tecnologia actual, que utilitza molts materials (alguns d’ells molt exòtics, cars i contaminants) per fer els seus filtres òptics. Els filtres de Mapsi Photonics són de silici, no utilitzen materials contaminants i amb gran petjada mediambiental. La seva activitat està enfocada al mercat de la detecció infraroja. Ubicada a Cornellà de Llobregat, els seus clients són fabricants de càmeres tèrmiques, fabricants de sensors de gasos i, en menor mesura, centres tecnològics i departaments universitaris.

Groots Hydroponics, guardonats en la categoria de Comerç i Turisme, tenen domicili a Barberà del Vallès. Aquesta empresa es dedica a la producció i venda d’aliments sostenibles, hiper-locals i saludables gràcies al desenvolupament d’una tecnologia de producció agrícola que permet conrear en qualsevol moment de l’any i a qualsevol lloc, inclús en el propi punt de venda.  Groots, gràcies al vertical farming, respon a la creixent demanda de productes sans i sostenibles,. Ajuden a reduir l’impacte negatiu que té la indústria agroalimentària. El seu sistema presenta importants avantatges com la reducció del consum d’aigua en un 90%, la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle en un 25%, evita la desforestació, contaminació del sòl i de fonts hídriques, minoritza el desaprofitament alimentari, permet la reducció dels quilòmetres entre la collita i el consum i aconsegueix productes lliures de pesticides i la independència vers la climatologia. Al mateix temps, ofereix una millor experiència del client i incrementa la rotació del producte en els punts de venda.

Bamboo Energy, ha guanyat el premi a la millor empresa liderada per dones. Amb domicili a Sant Adrià de Besòs, és una empresa que comercialitza una plataforma software per a que les comercialitzadores d’electricitat puguin oferir un nou servei als usuaris finals, oferint la seva flexibilitat en el consum elèctric de forma que redueixin els costos i permetin major penetració d’energies renovables. Per als seus clients, principalment les comercialitzadores d’electricitat, ofereixen diferenciació, competitivitat i una eina de fidelització de cara als seus clients. Per als clients dels seus clients, ofereixen reducció de costos de l’electricitat i un consum més sostenible. Es tracta d’una plataforma software basada en intel·ligència artificial i optimització matemàtica resultat de set anys de recerca a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya.

L’empresa que s’ha endut el premi en espècie gentilesa de Telefònica ha sigut Mapsi Photonics, que també ha guanyat el premi a la iniciativa empresarial més innovadora i tecnològica en el camp de la Indústria 4.0

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Aquesta vegada i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador hem ampliat la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, un nou impuls al teixit econòmic del territori.

Compartir