Jornada per a la internacionalització

DSC_7538

L’exportació vista com a principal motor de creixement i el fet que cal un bon diagnòstic abans d’exportar, entre les principals conclusions de la jornada d’avui organitzada pel Centre d’Empreses PROCORNELLÀ.

Tenir-ho clar, diagnosticar el potencial exportador, prioritzar mercats, definir un pla de treball i perseverar en la direcció marcada són alguns dels consells a seguir per exportar un producte o un servei. Aquesta ha estat una de les conclusions extretes de la jornada d’avui dedicada a la internacionalització organitzada pel Centre d’Empreses PROCORNELLÀ. Precisament la ponència de la directora del Departament Internacional de la Cambra de Comerç de Barcelona, Elisabet Coll-Vinent, ha exposat xifres reveladores que ens porten a afirmar que l’exportació és el principal motor de creixement dels propers anys. Entre moltes dades, la ponència deixa entreveure que entre 2008 i 2013 el número d’empreses a Catalunya que han exportat ha crescut més d’un 43%. Coll-Vinent ha compartit amb els assistents que les previsions econòmiques del Fons Monetari Internacional per a 2015 també són molt esperançadores pel que fa a la taxa de variació anual del PIB. Segons aquestes dades, Espanya passa de l’1,3 en 2014 fins al 1,7 segons la previsió per l’any vinent, xifra que quedaria per damunt de l’1,3 que s’espera per a la zona euro en 2015.

En la conferència també s’ ha constatat amb xifres que la Xina o la Índia apareixen entre els països amb millors previsions de creixement, però també Regne Unit, Espanya o Alemanya i de forma més global creixeran considerablement Mèxic, EUA i Sudàfrica. En la jornada també s’ha constatat la importància de fer una bona anàlisi abans de començar a exportar per evitar possibles fallides. De fet, en 2013 més de 24.000 empreses inicien l’activitat exportadora però també més de 21.000 va interrompre l’activitat.

Després de la conferència inicial la jornada ha continuat amb una taula rodona amb exemples reals d’empreses exportadores i en diferents mercats. Han participat Isabel Estany, experta en Amèrica Llatina, Jaume Estruch expert en Jaume Estruch, José Antonio Martínez Cobo de Caixabank i Rafa Mascaró de l’empresa Nofer.

En una segona part de la jornada, una trentena d’empresaris han participat en un esmorzar-networking guiat per un dinamitzador per tal d’afavorir l’intercanvi d’oportunitats i incrementar així la possibilitat de fer negoci.

Al llarg de tota la jornada han participat prop d’uns seixanta directius empresarials amb interès per l’exportació, consultors especialistes, operadors logístics… Aquesta cita s’emmarca dins de tot un pla estratègic desenvolupat per l’Ajuntament de Cornellà amb la voluntat de crear ponts i sinèrgies que afavoreixin la dinamització de l’economia local i per tal de convidar a la petita i mitjana empresa que puguin veure en l’exportació una possible via de negoci.

A continuación, podreu descarregar la ponència d’Elisabet Coll-Vinent, en aquest enllaç. 

Compartir