Ahir dimecres 7 de juny 2023 es va celebrar a la plaça Lluís Companys de Cornellà, el Mercat de Cooperatives de les escoles participants en el programa “CUEME Cultura a Emprenedora a l’Escola” de la Diputació de Barcelona.

Alumnes de cinquè o sisè de les escoles Anselm Clavé, L’Areny, Martinet, Sagrada Família, Sant Miquel i Suris van oferir i vendre en les seves parades els productes que han dissenyat i creat ells/elles mateixos/es.

El programa CUEME, programa transversal que s’ha desenvolupat al llarg de tot el curs, fomenta la cultura emprenedora i l’economia social. Aquest programa ensenya els i les alumnes el funcionament d’un model d’economia social com és el de la cooperativa, i totes les decisions al llarg del programa han estat preses de forma conjunta pels/per les cooperativistes.

L’alumnat ha creat una cooperativa escolar, amb el suport de l’escola, l’administració local, el Centre d’Empreses, cooperatives i altres entitats de Cornellà. A més de constituir la cooperativa, fer el seu logotip, l’estudi de mercat per a triar els productes que volien vendre, han fet els prototips, han treballat, elaborat i venut els productes al mercat. També han treballat el finançament, la sostenibilitat i com parlar en públic.

L’equip tècnic del Centre d’Empreses ha col·laborat impartint 30 tallers a les escoles i el mercat és la part final del programa on tots els alumnes apliquen el que han après en tots els tallers.

Les onze cooperatives destinaran tot o part dels seus guanys a projectes solidaris d’entitats i ONG triades pels nens i nenes participants. Aquest any ha estat tot un èxit, gràcies al nivell de les paradetes i la il·lusió de tots els participants.

 

Ens veurem de nou en el pròxim mercat del CUEME en 2024!

Compartir