En total es repartiran 18.000€ distribuïts en tres categories: a la millor iniciativa liderada per dones, a la millor en l’àmbit del Comerç i el Turisme i a la que més destaqui en el camp de la Indústria 4.0

La convocatòria finalitza el 14 de febrer i està adreçada a qualsevol empresa innovadora i/o tecnològica amb seu a l’àrea metropolitana de Barcelona creada en els últims cinc anys

Ja està obert el termini per presentar candidatura als Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana 2023, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Cornellà, a través del Centre d’Empreses Procornellà, i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per segon any consecutiu. L’objectiu és reconèixer i premiar les empreses més innovadores creades entre l’1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2022 a l’entorn metropolità. Els guardons repartiran 18.000€ en metàl·lic distribuïts en tres categories: premi a la millor iniciativa empresarial liderada per dones, a la millor iniciativa empresarial per al comerç i el turisme i a la millor iniciativa empresarial per a la indústria 4.0.

Per presentar candidatura cal fer-ho entrant a la pàgina www.premismetropolitans.cat i hi ha de temps fins al 14 de febrer. Els participants poden presentar-se només a una de les categories i es requereix que siguin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

A partir d’ara comença el compte enrere per conèixer els guardonats de l’edició 2023 dels premis. Un cop conclosa la fase d’inscripcions el 14 de febrer, s’obrirà el termini per revisar candidatures entre el 15 i el 28 de febrer. De l’1 al 7 de març, es farà pública una preselecció de màxim 30 candidats resultat d’una primera avaluació i del 13 al 17 de març es durà a terme la selecció dels darrers 9 candidats (3 per categoria). Serà el 29 de març el moment per conèixer els tres projectes guanyadors en l’acte de lliurament dels Premis Metropolitans 2023 en L’Auditori de Cornellà.  Tanmateix, les 9 empreses finalistes rebran un reconeixement especial per part de l’AMB i de Procornellà.

6.000€ per categoria

Les iniciatives presentades hauran de complir una sèrie de requisits comuns: ser projectes innovadors i/o tecnològics, estar en fase de comercialització del producte o servei, tenir domicili fiscal o social a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona i haver-se constituït en els darrers cinc anys.

També hauran de complir amb requisits específics per categoria. En el cas del Premi a la millor iniciativa liderada per dones, caldrà que hi hagi una participació majoritària de dones en el capital social i en  l’administració. Pel que fa al premi a la millor iniciativa de l’àmbit del comerç i turisme, caldrà que l’empresa participant realitzi directament una activitat de comerç o de turisme o que la seva activitat tingui una aplicabilitat i/o impacte rellevant en aquests camps. I per últim, el premi a la millor iniciativa de l’àmbit de la indústria, caldrà que l’empresa participant sigui una empresa manufacturera que faci servir tecnologies aplicades a l’anomenada Indústria 4.0 com són: IOT, blockhain, IA, robòtica, drons, realitat augmentada, big data, etc.

L’empresa guardonada per categoria rebrà 6.000€ en metàl·lic, uns premis que pretenen donar visibilitat i reconeixement a iniciatives innovadores que tinguin impacte en les àrees a les quals fan referència els Objectius de Desenvolupament Sostenible: salut i benestar, educació, producció i consum responsable, energia sostenible, eficiència energètica, transició digital, indústria 4.0, ciutats i comunitats sostenibles, aigua neta i sanejament, vida submarina i terrestre, millora ambiental i de la qualitat de vida o que donin resposta a reptes i valors socials, entre d’altres.

Entre els criteris per àmbit es valorarà el potencial de negoci i la proposta de valor amb 20 punts, la innovació i l’impacte amb 40 punts, l’adequació de l’equip i el seu potencial de creixement amb 20 punts i l’avaluació general amb un total de 20 punts més. Per tal que el candidat pugui ser seleccionat a les dues primeres avaluacions, la puntuació de cada criteri ha de ser del 50% de la puntuació màxima o superior.

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Un cop més i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador s’amplia la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, un nou impuls al teixit econòmic del territori.

Compartir