Vuit startups participen en la nova convocatòria del programa d’incubació Cornellà Open Future

Ahir 14 de setembre en el Hub La Piràmide va tenir lloc l’acte d’obertura de la sisena edició del programa d’incubació de startups tecnològiques Cornellà Open Future (COF), que té com a objectiu fer que els vuit projectes admesos aconsegueixin convertir-se en negocis actius i viables i surtin al mercat en tres mesos.

Els projectes tindran el recolzament dels tècnics del Centre d’Empreses Procornellà i d’un grup de consultors experts de diferents àmbits empresarials sota el paraigües de la plataforma Telefònica Open Future.

Aquesta ha estat una convocatòria d’èxit, ja que es van presentar 34 propostes, el que manifesta l’interès de moltes persones per obrir-se camí en el món tecnològic amb idees innovadores, tot i les circumstàncies actuals de crisi econòmica.

El Centre d’Empreses Procornellà, depenent de l’empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà, gestiona el COF amb la voluntat de recolzar el talent emprenedor, convertint les idees en negocis d’èxit, emparat en la plataforma global Telefònica Open Future i amb el suport d’Open Innovation, SLU (Telefònica).

Els projectes participants són: Sector CNC, Marketplace professionals del metall; Estoko Logístics-as-a-service, magatzems logístics de mercaderies as a serviceMapsi, dedicada a la fabricació de filtres fotònics per a la detecció de gasos i la termografria; Xpolore, plataforma de recolzament per a l’exportació de productes a la Xina; Appolo, APP que connecta empreses del sector audiovisual amb artistes; Shopiendo, Marketplace de productes artesans i locals; Fast Athletics Tech, roba esportiva intel·ligent amb informació mèdica; i per últim, Q-ick, plataforma per a l’elaboració de pressupostos.

Els equips gaudiran de formació específica per startups, tutories i mentories personalitzades amb professionals que els ajudaran a madurar el projecte a través de la metodologia d’acceleració Open Future, i d’un espai d’allotjament en el Hub La Piràmide (en el Viver d’Empreses Procornellà) on podran ubicar el domicili de les seves startups i accedir als serveis necessaris per iniciar el negoci (sales de reunió, telèfon personalitzat, serveis de veu i dades, etc..).

El programa està 100% subvencionat i gestionat per l’equip tècnic del Centre d’Empreses Procornellà amb més de 25 anys d’experiència incubant més de 200 iniciatives empresarials anuals. Formar part del COF dóna accés a un programa formatiu especialitzat en incubació de startups, a una interessant xarxa de contactes, mentors sectorials i esdeveniments i a un espai de treball compartit amb una sèrie de serveis, tot gratuït. Els participants també tenen accés a la Gestoria del Centre d’Empreses per consultar qüestions legals, mercantils, comptables, fiscals i laborals i al Punt d’Atenció a Emprenedors. En definitiva, els vuit equips seleccionats rebran assessorament i formació amb un únic repte: preparar-los per la seva sortida al mercat.

D’altra banda, els projectes seleccionats tindran la possibilitat de participar en els “Premis Cornellà Open Future 2021”, i guanyar els diferents guardons en “espècie” valorats en més de 20.000 € que ofereix Procornellà, Telefónica i les entitats que col·laboren en aquesta edició i que són AEBALL, Innobaix, Innolab by Cofidis i Net Mentora.

Més d’una vintena d’emprenedors han aconseguit els seus objectius participant en anteriors edicions del Cornellà Open Future convertint una idea inicial en un negoci real i en actiu. Podeu consultar-los aquí.

Compartir