Què és l’iFest?

L’iFest és un programa integrat per un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu principal traslladar als i les joves la idea que poden fer grans coses, que la societat necessita les seves aportacions i que tenen el talent per fer-les.

iFest ofereix als i les joves un acompanyament en emprenedoria i innovació per promoure’n el talent i fomentar la creació de solucions per a la societat que provenen de la ciència, la tecnologia i la disrupció. L’iFest inclou una formació intensiva focalitzada en la resolució de reptes (Bootcamp), una competició on es triaran les millors solucions (Challenge Competition), una preacceleració per als equips guanyadors (Acceleration), i tant els i les docents com els i les joves tindran accés a l’Open Campus d’innovació i emprenedoria.

Objectius de l’iFest:

 1. Despertar l’interès dels i les joves vers el món de l’emprenedoria.
 2. Conscienciar els i les joves que tenen el poder de fer aportacions de valor a la societat i que tenen talent per fer-ho.
   
 3. Empoderar els futurs i les futures líders de la nostra societat per aplicar les tecnologies exponencials als grans reptes de la humanitat.
   
 4. Desenvolupar nous models de negoci en clau de sostenibilitat, impacte social i valor econòmic.
   
 5. Retenir i potenciar el talent català i captar el talent internacional com a factor clau de competitivitat, com a reflex i coneixement dels diversos ecosistemes emprenedors del món.
 6. Acompanyar aquells projectes i aquelles solucions de reptes que estiguin en un punt de maduració avançada per sortir al mercat.

 

Com funcionen els reptes?

L’iFest es vehicula a partir del plantejament de diversos reptes estretament vinculats als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que provenen de la mateixa Administració pública i d’empreses privades referents en tecnologia, ciència o innovació.

Per donar resposta a aquests reptes, els i les joves (players) desenvolupen una solució utilitzant la metodologia del pensament de dissenyador (design thinking), basada en quatre pilars: inspiració, ideació, prototipatge i comunicació. Aquesta metodologia fomenta la creativitat i condueix els projectes cap a la disrupció. Durant el procés, els i les joves (players) i els i les docents (shakers) treballen amb dinàmiques i continguts fins a arribar a una solució final tan innovadora i, alhora, viable com sigui possible.

Les millors solucions aportades seran seleccionades, per part d’un jurat, per participar en la Challenge Competition, en què els equips defensaran el seu projecte i competiran per emportar-se el premi final.

Què trobaràs a l’iFest:

Calendari:

Reptes: 

En aquest enllaç pots veure tots els reptes: aquí.

Bootcamp: fins el 23 de febrer

Inscriu-te al BOOTCAMP fins el 23 de febrer per rebre entrenament intensiu amb metodologia Design Thinking durant quatre setmanes per preparar la solució al repte que has escollit. Aquí: https://bootcamp.ifest.cat/login/institution/ifest

 

Qui organitza el iFest?

Cinc departaments de la Generalitat de Catalunya organitzen de manera conjunta l’iFest: el Departament d’Empresa i Treball, el Departament d’Educació el Departament de Cultura, el Departament de Recerca i Universitats i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Aquest any compta amb la participació d’organitzacions i empreses referents en innovació, com ara Aigües de Barcelona, la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, la Mobile World Capital, l’Hospital Sant Joan de Déu, el Sónar+D i l’Hospital Vall d’Hebron.

Compartir