La jornada “Cooperatives: una altra manera de treballar”, proposa el món del cooperativisme com a alternativa laboral

Amb L’Auditori de Cornellà ple de gom a gom s’han donat les pautes per contemplar el cooperativisme com a model d’emprenedoria

Sota el títol Cooperatives: una altra manera de treballar, s’han reunit a L’Auditori de Cornellà aquest matí més de 370 persones amb l’objectiu de trobar informació sobre el funcionament del cooperativisme, una nova fórmula per trobar sortida a la desocupació amb l’assessorament i el suport de l’Ajuntament de Cornellà i de la seva empresa municipal Procornellà. Volem obrir nous camins, noves alternatives per trobar feina i creiem que el món del cooperativisme pot ser motor també de creixement econòmic, afirma el tinent d’alcalde i regidor delegat de l’àrea d’Economia i Governança de l’Ajuntament de Cornellà, Sergio Fernández.

En l’acte també ha intervingut la tinent d’alcalde i regidora delegada de l’àrea d’Educació i Política Social, Montserrat Pérez, qui ha defensat també la iniciativa per estimular i facilitar noves fórmules d’ocupació treballant per oferir noves oportunitats d’ocupabilitat. De fet, l’Ajuntament de Cornellà preveu per a 2017 un augment del 9% de la partida de polítiques d’ocupació. Un exemple és precisament el crèdit pressupostari de 150.000€ per fomentar noves activitats econòmiques, l’autoocupació i el cooperativisme.

_DSF4128

En la jornada també ha intervingut el director de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Joseba Polanco qui ha explicat als assistents que una cooperativa és una eina per desenvolupar col·lectivament una activitat, la qual deu ser una necessitat de les persones que són sòcies. Es tracta d’una empresa de persones, no d’una empresa de capitals. En l’acte també s’han donat les pautes de les diferents formes de cooperativisme que podem trobar sota els principis del cooperativisme: la vessant social, mediambiental o la vessant econòmica.

_DSF4359

Finalment, els assistents han participat en un ‘Mercat d’intercanvi’, un espai de trobada entre empreses cooperatives i les persones participants per explicar com funcionen els processos de selecció per tal que una persona es converteixi en cooperativista d’una empresa ja existent o d’una de nova creació.

_DSF4769

El sector de les societats cooperativistes ha experimentat un increment en els darrers anys. En l’actualitat Catalunya compta amb més de 3.000 cooperatives que donen feina a més de 40.000 persones.

La iniciativa ha comptat amb el suport del SOC que ha participat fent possible que persones aturades puguin participar en el programa, amb o sense la capitalització de l’atur i amb d’altres línies d’actuació en relació al seu finançament.

Des de l’Ajuntament de Cornellà es continua treballant impulsant la creació d’ocupació de qualitat i digna a través de diferents eines o programes com els plans locals d’ocupació, ampliant els ajuts de Quota Zero o amb el programa Ocupa’m 6+6 per incentivar la creació de nous negocis i la contractació, entre moltes altres iniciatives que es duen a terme també des del Centre i Viver d’Empreses Procornellà.

Compartir