EL DEBAT AL CORNELLÀ CREACIÓ

, ,

 

El proper 24 de novembre a la 13:30h es durà a terme a l’Auditori de Cornellà, una altra jornada del Cornellà Creació Fòrum. El Cornellà Creació Fòrum és un projecte capdavanter que té com a objectiu crear sinergies entre el món empresarial i econòmic convertint-se en un lloc de trobada i suport. En aquesta ocasió, les protagonistes seran la Gemma Cernuda, la Mar Alarcón i la Laura Sagnier en un debat.

 

La Gemma Cernuda és la directora de Rethinkher Conference. Referent en branding i comunicació publicitària va ser la creadora de la marca La Sirena. Dirigeix el Rethinkher Conference, el primer fòrum internacional de comunicació i branding centrat en el poder de compra de la dona. També és sòcia fundadora de Peix&Co, la primera agència de comunicació en femení en Espanya amb el repte de ‘feminitzar’ les marques per fer-les més rentables i adequades als valors femenins. Amb aquesta forma de comunicar s’ha posicionat com pionera en aquesta matèria. A més, Gemma Cernuda és la creadora del Decàleg de la Comunicació en Femení.

 

L’altra protagonista és la Mar Alarcón, Fundadora i CEO de SocialCar.com. Emprenedora digital està al capdavant de SocialCar.com, plataforma tecnològica pionera en el sector de la mobilitat compartida. També és sòcia fundadora de 19N, consultora de polítiques públiques especialitzada en l’economia de plataformes digitals. Recentment, ha llençat Terap.me, software per a professionals de la salut mental i plataforma de contingut per al benestar emocional i recolza l’ecosistema emprenedor invertint en startups digitals des de Lanai Partners i Ship2BVentures. Actualment, ostenta diferents càrrecs institucionals i és docent en diferents escoles de negoci.

 

Finalment, també hi serà la Laura Sagnier, Investigadora i activista Pro-Equitat. Ha dedicat més de 30 anys al market intelligence. Es va incorporar a la companyia PRM Market Intelligence com a estudiant en pràctiques, després va ser consultora, més tard cap de projecte, després sòcia i entre l’any 2008 i el 2013 va ocupar el càrrec de sòcia-directora. A PRM ha dirigit projectes a més de vint països. En deixar la direcció de PRM a finals del 2013, va fer una investigació pionera: “Les dones AVUI: com són, què pensen i com se senten les dones a Espanya”. En vista dels resultats, va decidir convertir-se en activista a favor de la igualtat d’oportunitats per a les dones.

 

Aquí trobareu l’enllaç per obtenir les entrades.

 

Esperem veure-us en aquesta jornada!

 

Compartir

Cornellà llança els primers Premis Metropolitans a les Millors Iniciatives Empresarials en tecnologia i innovació

, , ,

En total es repartiran 18.000€ distribuïts en tres categories: a la millor iniciativa liderada per dones, a la millor en el camp de la Indústria 4.0 i a la que més destaqui en l’àmbit del Comerç i el Turisme.

 

La convocatòria per presentar-se com a candidats s’obre el 2 de maig i finalitzarà el 31 de maig i està adreçada a qualsevol projecte tecnològic o d’innovació de l’àrea metropolitana de Barcelona

 

El Centre d’Empreses Procornellà, vinculat a l’empresa municipal de Promoció Social, Urbana i Econòmica de l’Ajuntament de Cornellà, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) organitzen conjuntament la primera edició dels Premis Metropolitans a les Millors Iniciatives Empresarials amb l’objectiu de reconèixer i guardonar els projectes empresarials més destacables en l’àmbit de la tecnologia i la innovació econòmica i social que contribueixen a enfortir el teixit econòmic metropolità. Els interessats en participar hauran de formular la seva inscripció a través de www.premismetropolitans.cat entre el 2 i el 31 de maig. La convocatòria està adreçada a persones físiques o jurídiques en actiu que hagin iniciat la seva activitat empresarial entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2021 amb domicili social i fiscal a qualsevol municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona i que presentin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

 

Els guardons premiaran tres categories amb 6.000€ per finalista i categoria. Només es poden presentar a una de les tres categories. La primera que destaquem està estrictament creada per guardonar a la millor iniciativa empresarial amb participació majoritària de dones en el capital social i en la seva administració amb l’objectiu de fer un reconeixement al lideratge femení en el món empresarial.

 

Una altra categoria distingirà la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la Indústria. Caldrà que els candidats a aquesta categoria facin servir les tecnologies aplicades a l’anomenada Indústria 4.0, incorporin innovació en matèria de transformació digital, desenvolupament i incorporació de tecnologies emergents, transformació cap a una economia baixa en carboni o incorporació de l’economia circular al model de negoci de les empreses de l’àmbit de la indústria.

 

Una tercera categoria reconeixerà la millor iniciativa empresarial de l’àmbit del Comerç i el Turisme. Caldrà que l’empresa participant incorpori innovació amb els mateixos requisits que la categoria anterior però relacionades amb l’àmbit del Comerç i el Turisme.  

 

Procediment eliminatori fins seleccionar els tres últims candidats per categoria

Un cop finalitzat el període de presentació de candidats el 31 de maig, s’engegarà un procediment de selecció que anirà eliminant projectes fins acabar amb nou finalistes, tres per categoria. La primera avaluació tindrà lloc de l’1 al 7 de juny quan un equip tècnic preseleccionarà d’entre tots, un màxim de 10 candidatures per categoria. El llistat dels 30 preseleccionats es publicarà el 8 de juny a www.premismetropolitans.cat i a www.centredempresesproocornella.cat .

 

La segona avaluació tindrà lloc entre el 13 i el 15 de juny. Els 30 hauran de passar per una entrevista i una presentació de les seves iniciatives davant un comitè directiu. El procés donarà com a resultat un total de 9 finalistes, tres per categoria.

 

Una tercera avaluació per part del jurat reunit del 16 al 21 de de juny, donarà com a resultat els tres finalistes però no serà fins la gala de lliurament dels premis el proper 28 de juny a L’Auditori de Cornellà quan es conegui el nom de les iniciatives guanyadores. Els 9 finalistes hi participaran fent exposició dels seus projectes candidats davant del jurat i el públic assistent. Es comunicarà el veredicte final i es realitzarà el lliurament dels 18.000€ en metàl·lic, 6.000€ per projecte guanyador de cadascuna de les tres categories.

 

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Aquesta vegada i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador s’amplia la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, un nou impuls al teixit econòmic del territori.

 

Compartir

Atorgats els PREMIS CORNELLÀ OPEN FUTURE 2021

, , ,

Després de finalitzar la sisena edició del Programa d’acceleració d’startups Cornellà OPEN FUTURE, aquesta setmana s’han fet públics els guanyadors dels Premis Cornellà Open Future d’enguany!

 

Els premiats han estat:

 

  • Mapsi Photonics, fabricants de filtres fotònics per a la detecció de gasos i la termografia, ha estat escollit per:
  • Estoko Logistics, servei de magatzems de mercaderies as a service, ha guanyat els premis de
    • Telefónica, i per tant, també podrà fer un pitch a Wayra i
    • AEBALL, per a  rebre l’acompanyament de l’associació empresarial de referència del Baix Llobregat
  • Sector CNC, Marketplace dels professionals del metall, ha rebut mencions especials d’AEBALL i Netmentora  per a ser acompanyat també per les dues entitats.
  • Shopiendo, Marketplace de productes artesans i locals, ha rebut el premi de’Innolab de Cofidis, per gaudir dels serveis experts de UX i del laboratori Innolab del Grup Cofidis Participación. I per últim,
  • Xpolore, plataforma per a la exportació de productes a Xina, ha estat  guardonat per Innobaix i podrà participar en els programes de creixement de l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat.

 

Durant el mes de gener es farà el lliurament dels premis. Moltes felicitats als premiats i a la seva trajectòria durant el programa!

 

Compartir

Programa Kit Digital – bonus econòmic per a la digitalització de pimes i autònoms

,

El Programa Kit Digital és una iniciativa del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital finançada amb els Fons NextGenerationEU.

Ofereix a autònoms, microempreses i pimes de menys de 50 treballadors, un bonus digital, consistent en una quantitat econòmica entre 2.000€ i 12.000€ per aplicar-la en la digitalització de la teva empresa.

Podràs escollir entre diferents solucions digitals ofertes per empreses proveïdores incloses en el catàleg d’Agents Digitalitzadors del programa.

Per sol·licitar el bonus digital hauràs de registrar-te aquí, fer un test d’autodiagnosi, triar la solució digital del catàleg que respongui a les teves necessitats i després sol·licitar l’ajut a la seu electrònica de Red.es. Un cop atorgada ja podràs subscriure un acord de prestació de serveis amb l’Agent Digitalitzador que hagis escollit.

Pots ampliar la informació en aquesta guia.

Si ets una empresa proveïdora de serveis digitals pots sol·licitar adherir-te al catàleg d’Agents Digitalitzadors . Has de ser una empresa o autònom amb domicili fiscal a Espanya i complir uns requisits de facturació mínima en projectes semblants:

  • En el cas d’empreses, facturació acumulada de mínim 100.000 € en els dos anys anteriors al moment de presentació de la sol.licitud d’adhesió o de 50.000€ l’any anterior.
  • En el cas d’autònoms sense treballadors a càrrec, facturació acumulada de mínim 70.000 € en els dos anys anteriors al moment de la presentació de la sol.licitud d’adhesió o de 35.000 € l’any anterior.

Pots ampliar la informació en aquesta guia.

Més informació a la web https://www.acelerapyme.es/kit-digital o al tel. 900 909 001

Compartir

Finalitza la sisena edició de Cornellà Open Future

, , ,

Aquesta setmana ha finalitzat la sisena edició del Programa d’acceleració de startups Cornellà Open Future.

Els sis projectes finalistes han estat:

  • Appolo (App de castings per al sector audiovisual)
  • Estoko (Magatzems logístics de mercaderies as a service)
  • Mapsi (Fabricació de filtres fotònics per a la detecció de gasos i la termografia)
  • Sector (CNC Marketplace per a professionals del metall)
  • Shopiendo (Marketplace de productes artesans i locals)
  • Xpolore (Plataforma de suport per a l’exportació de productes a la Xina)

Les entitats col.laboradores (Telefònica, Netmentora, AEBALL, Innolab i Procornellà) han avaluat els pitch i en breu comunicaran els resultats dels Premis!

Compartir

Pitch de startups Cornellà Open Future a l’Innovation Center de Telefònica

, , ,

El dijous 2 de desembre, els participants del programa d’Acceleració de startups Cornellà Open Future 2021, van fer un Pitch a l’Innovation Center de Telefónica.

En aquest Pitch van presentar els seus projectes digitals i/o tecnològics a algunes de les empreses col·laboradores d’aquesta edició del programa. Experts directius de Telefónica, AEBALL, INNOBAIX i COFIDIS, van escoltar els 6 participants que han arribat a la fi d’aquesta edició per a avaluar aspectes com el potencial de negoci, la innovació, l’equip, etc., així com la seva evolució en aquests tres mesos de treball en el programa.

Aquesta avaluació servirà per a poder concedir els premis Cornellà Open Future d’enguany que es comunicaran el mes de febrer de 2022.

Els 6 projectes participants van ser: Appolo, Estoko, Mapsi, Sector CNC, Shopiendo i Xpolore.

El pròxim dia 14 de desembre, el programa finalitzarà amb un Pitch final a Netmentora, una altra empresa col·laboradora i a Procornellà. 

Han estat tres mesos en què els participants han desenvolupat el seu projecte amb l’objectiu de sortir al mercat en les millors condicions. Han rebut formacions sobre pitch, vendes, màrqueting, aspectes legals, entre d’altres i han estat acompanyats per un tutor de programa individualitzat i diversos tutors experts.

Compartir

“Catalunya en digital”, el repte de la transformació digital per a les empreses

El proper 22 de novembre de 2021, Telefònica aplegarà en una jornada presencial i online, autoritats i experts per abordar el paper rellevant de la digitalització i la connectivitat per a l’impuls de la transformació digital de les empreses. Participaran, entre d’altres, Cambra de Comerç, la PIMEC i comptarà amb la presència del Conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent.

Si ets una empresa i vols assistir-hi per saber quines són les claus, reptes i oportunitats del sector empresarial fes la teva inscripció aquí.

Compartir

Saps què són les dades obertes i com poden ajudar a la teva empresa o comerç?

Saps què són les dades obertes? Saps com poden ajudar-te a prendre decisions pel teu negoci? Coneixes quines dades obertes estan al teu abast de forma gratuïta?

Si ets comerciant, empresari/a o emprenedor/a i vols conèixer els oportunitats que t’ofereix l’ús de les dades obertes en l’àmbit local i a més, fer networking, inscriu-te aquí al workshop presencial gratuït que es realitzarà al Citilab el 3 de novembre de 15h a 17h “L’ús de dades per a la digitalització de les petites empreses de Cornellà de Llobregat” impartit per Iniciativa Barcelona Open Data

Compartir

PRESÈNCIA A INTERNET I NOVES TECNOLOGIES

Constantment sentim parlar de la necessitat de que les empreses es digitalitzin, de la importància de tenir presència online, amb una pàgina web, a les xarxes socials o amb una botiga online. La paraula “tecnologia” està omnipresent a les nostres vides i també en la d’un/a empresari/a o emprenedor/a.

S’utilitza i aplica la tecnologia, la informàtica, internet i les telecomunicacions en qualsevol àmbit. Quan toca passar al món online, es desperten inseguretats, pors i desconfiances, habituals en qualsevol procés de canvi, sobretot si no sabem com fer-ho ni com fer servir les eines al nostre abast.

Haig de tenir una web? Quin sistema és el més adient? Haig de tenir un domini? Quin contingut haig de tenir a la web i com puc aconseguir que la visitin? És difícil vendre per internet? Haig de ser a les xarxes socials? En quines? Com?

Si vols resposta a tot això i molt més inscriu-te aquí a la sessió que realitzarem amb l’Emili Rodríguez “Coneix quines tecnologies i xarxes socials et poden ajudar a difondre el teu negoci” el 27 d’octubre i 3 de novembre. Si vols digitalitzar el teu negoci, no hi pots faltar.

Compartir