BUSQUEM RECEPCIONISTA AUXILIAR ADMINISTRATIU

Busquem un o una recepcionista auxiliar administratiu que vulgui cobrir la recepció del Centre d’Empreses en horari de tardes (de 13h a 20:15h).

Interessats/des envieu currículum fins el 15 de gener a: laboralcentre@procornella.cat

Podeu lleguir les bases de la convocatòria aquí: ENLLAÇ BASES I SOL.LICITUD

Compartir

Dia de la Dona Emprenedora

Existeixen molts sostres de vidre per les dones, entre ells el de la emprenedoria. Encara avui, la taxa d’emprenedoria de les dones és inferior a la dels homes i en les empreses que es consoliden la proporció de dones empresàries encara és més baixa. A més a més, aquestes empreses de dones que es consoliden pateixen una sectorizació evident (Dades GEM 2021). Des del Centre d’Empreses, en la mesura que podem, intentem revertir aquesta situació.

Aquest dissabte s’ha celebrat el dia de la dona emprenedora i des del Centre d’Empreses hem organitzat un esmorzar-networking entre dones empresàries. Per donar-nos suport, compartir punts de vista i testimonis. Tot plegat per seguir avançant per una emprenedoria més igualitària i que valori l’enorme esforç de les dones emprenedores.

Compartir

Tu+1 subvenció a la contractació indefinida d’un/a treballador/a per part d’autònoms sense treballadors/res a càrrec

Us informem sobre la nova convocatòria de la subvenció “Tu+1” del Departament de Treball, que té per objectiu subvencionar la contractació indefinida d’un/a treballador/a per part d’autònoms sense treballadors/res a càrrec.

 

Requisits:

  •  Ser autònom persona física, sense treballadors al seu càrrec o amb treballadors autònoms col·laboradors sempre que el nou contracte no es formalitzi amb aquests autònoms col·laboradors o bé ser societats limitades unipersonals (SLU), quan la persona física que les constitueixi desenvolupi la seva activitat a la societat, sense treballadors/res al seu càrrec.
  • Estar donat d’alta com a autònom al menys un any ininterromput abans de la sol·licitud o, en el cas de SLU estar inscrites en el Reg.Mercantil un mínim d’un any ininterromput abans de la sol.licitud.
  • Tenir domicili fiscal a Catalunya.
  • No tenir contractada cap persona en el moment de la sol·licitud ni 6 mesos abans.
  • Fer un contracte indefinit de mínim un 50% de la jornada a una persona aturada inscrita com a demandant d’ocupació no ocupada (DONO).
  • La persona contractada ha de fer una formació online o presencial del catàleg de formació gratuïta del Consorci de Formació Contínua durant el període de contractació.
  • Mantenir el contracte indefinit durant al menys 18 mesos.
  • La sol·licitud s’ha de fer abans de la contractació i la contractació en els dos mesos següents a l’atorgament de la subvenció

 

Import de l’ajut:

  • Subvenció dels 12 primers mesos del cost empresa (import total de l’ajut 18.325 euros o la part proporcional en cas de jornada parcial)

 

On es tramita:

La sol·licitud s’ha de fer abans de la contractació aquí.

 

Termini de presentació de sol·licituds:

  • Del 28/10/2022 a l’11 novembre 2022

 

Normativa: Podeu consultar la normativa aquí.

 

Més informació: Si voleu ampliar la informació, demaneu cita aquí o truqueu al 93.474.80.42

 

 

 

Compartir

“Programa 30 Plus” Subvenció a la contractació de persones aturades de 30 anys i més – SOC i Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Us informem sobre la nova convocatòria de la subvenció “Programa 30 Plus” de l’Ajuntament de Cornellà i el SOC, que té per objectiu subvencionar els contractes realitzats a persones aturades de 30 o més anys fins el 31 de març de 2023.

  

Requisits:

  •  Fer un contracte laboral (indefinit, temporal, de formació o pràctiques) de mínim 6 mesos consecutius i de mínim un 50% de la jornada.
  • Que la persona contractada tingui 30 anys o més i estigui en situació d’atur i inscrita com a demandant d’ocupació al SOC el dia anterior a la contractació.
  • Que la persona sigui seleccionada des del Departament d’Ocupació de l’Ajuntament, entre les persones participants en el programa.
  • Que la persona contractada realitzi una formació vinculada al lloc de treball que ocuparà.

 

Import de l’ajut:

  • Subvenció dels 6 als 9 primers mesos del contracte pels conceptes de salari brut i Seguretat Social.
  • L’import de la subvenció és de 1166,67euros al mes. Si la jornada a temps parcial, la quantia serà proporcional a la jornada.

 

On es tramita:

Al Departament d’Ocupació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat Tel. 934743399 e-mail ocupació@aj-cornella.cat

 

Termini de presentació de sol·licituds:

  • Des de l’1 octubre 2022 fins a l’1 de juny de 2023 (en els dos mesos següents a la contractació). Per tant, no es podran subscriure contractes més enllà de l’1 d’abril de 2023.

 

Normativa: Podeu consultar la normativa aquí.

 

Més informació: Si voleu ampliar la informació, demaneu cita aquí o truqueu a l’Ana Pérez al 93.474.80.42

 

 

 

Compartir

PUNT DE SUPORT EMPRESARIAL

El Centre d’Empreses ha creat un Punt de Suport Empresarial a la planta baixa de l’edifici situat al carrer de Tirso de Molina, número 36.

Es tracta d’un punt on empresaris i empresàries poden conèixer tots els serveis del quals disposa el Centre d’Empreses:

  • Ajuts i finançament
  • Atracció d’innovació i talent
  • Foment de la interrelació empresarial
  • Lloguer d’equipaments
  • Reempresa
  • Serveis de creació i creixement d’empreses
  • Tràmits de constitució PAE

Des del Centre d’Empreses volem impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació i apropar la innovació i el talent a les empreses de Cornellà, per millorar la seva competitivitat.

 

Si esteu  interessats a utilitzar algun d’aquests serveis, podeu demanar cita el dia i l’hora que us vagi millor entrant a cita  prèvia.

 

 

Centre d’Empreses Procornellà

934 748 042

cempreses@procornella.cat

 

Compartir

Programa Ocupació + Transformació

Compartir

Guanyadors dels Premis Metropolitans 2022

Mapsi Photonics, Groots Hydroponics i Bamboo Energy guanyen els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana  

Els guardons han premiat amb 6.000€  a les iniciatives empresarials més innovadores i tecnològiques en el camp de la Indústria 4.0, en l’àmbit del Comerç i Turisme i al millor projecte liderat per dones                                                                                                                                                                        

Ahir dimarts, 28 de juny, L’Auditori de Cornellà va acollir la gala de lliurament dels Premis 2022 a la Innovació Empresarial Metropolitana, uns guardons que distingeixen les millors iniciatives innovadores i tecnològiques en cadascuna de les tres categories contemplades. Mapsi Photonics, fabricants de filtres òptics amb tecnologia puntera i patentada per aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques, s’ha emportat el premi de 6.000€ en la categoria de tecnologia aplicada a l’anomenada Indústria 4.0.Groots Hydroponics, dedicats a la venda d’aliments sostenibles gràcies al desenvolupament d’una tecnologia de producció agrícola vertical, han guanyat els 6.000€ corresponents a la millor empresa en l’àmbit del Comerç i Turisme. I el tercer guardonat amb els 6.000€ ha estat l’equip de Bamboo Energy triada com a la millor empresa liderada per dones, una plataforma software basada en intel·ligència artificial que permet la reducció de costos d’electricitat en favor d’un consum més sostenible. En la gala de lliurament dels premis, també s’ha fet entrega d’un guardó especial gentilesa de Telefònica i consistent en el ‘Pack Mobile World Congress’ que inclou dues entrades al MW Congress 2023, tour a l’estand Telefònica i Wayra i tour per les instal·lacions del Innovacion Center i Wayra Barcelona. Aquest premi en espècies ha sigut per Mapsi Photonics.

Aquesta és la primera edició dels premis convocats amb l’objectiu de reconèixer les millors iniciatives empresarials de l’àrea metropolitana de Barcelona i organitzats pel Centre d’Empreses Procornellà i per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que a més de ser coorganitzador, és l’ens que aporta la dotació econòmica dels guardons. Van ser més d’un centenar les empreses que van iniciar el procés d’inscripció, de les quals, només 9 (3 per categoria) van ser les finalistes que ahir van exposar els seus pitchs i es van sotmetre a la decisió final d’on van sortir els tres guanyadors. La convocatòria es va obrir el passat mes de maig a persones físiques o jurídiques en actiu que hagessin iniciat la seva activitat empresarial entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2021 amb domicili social i fiscal en qualsevol municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona i que presentessin iniciatives innovadores i/o tecnològiques en fase de comercialització del producte o servei.

Mapsi Photonics, premiada en l’àmbit de la Indústria 4.0, es dedica a la fabricació de filtres òptics amb aplicacions industrials, mediambientals i mèdiques de detecció de gasos i monitoratge de processos a temperatures elevades gràcies a l’ús de tecnologia puntera i patentada, el silici macroporós. El procés és molt més senzill, net i menys costós que el de la tecnologia actual, que utilitza molts materials (alguns d’ells molt exòtics, cars i contaminants) per fer els seus filtres òptics. Els filtres de Mapsi Photonics són de silici, no utilitzen materials contaminants i amb gran petjada mediambiental. La seva activitat està enfocada al mercat de la detecció infraroja. Ubicada a Cornellà de Llobregat, els seus clients són fabricants de càmeres tèrmiques, fabricants de sensors de gasos i, en menor mesura, centres tecnològics i departaments universitaris.

Groots Hydroponics, guardonats en la categoria de Comerç i Turisme, tenen domicili a Barberà del Vallès. Aquesta empresa es dedica a la producció i venda d’aliments sostenibles, hiper-locals i saludables gràcies al desenvolupament d’una tecnologia de producció agrícola que permet conrear en qualsevol moment de l’any i a qualsevol lloc, inclús en el propi punt de venda.  Groots, gràcies al vertical farming, respon a la creixent demanda de productes sans i sostenibles,. Ajuden a reduir l’impacte negatiu que té la indústria agroalimentària. El seu sistema presenta importants avantatges com la reducció del consum d’aigua en un 90%, la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle en un 25%, evita la desforestació, contaminació del sòl i de fonts hídriques, minoritza el desaprofitament alimentari, permet la reducció dels quilòmetres entre la collita i el consum i aconsegueix productes lliures de pesticides i la independència vers la climatologia. Al mateix temps, ofereix una millor experiència del client i incrementa la rotació del producte en els punts de venda.

Bamboo Energy, ha guanyat el premi a la millor empresa liderada per dones. Amb domicili a Sant Adrià de Besòs, és una empresa que comercialitza una plataforma software per a que les comercialitzadores d’electricitat puguin oferir un nou servei als usuaris finals, oferint la seva flexibilitat en el consum elèctric de forma que redueixin els costos i permetin major penetració d’energies renovables. Per als seus clients, principalment les comercialitzadores d’electricitat, ofereixen diferenciació, competitivitat i una eina de fidelització de cara als seus clients. Per als clients dels seus clients, ofereixen reducció de costos de l’electricitat i un consum més sostenible. Es tracta d’una plataforma software basada en intel·ligència artificial i optimització matemàtica resultat de set anys de recerca a l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya.

L’empresa que s’ha endut el premi en espècie gentilesa de Telefònica ha sigut Mapsi Photonics, que també ha guanyat el premi a la iniciativa empresarial més innovadora i tecnològica en el camp de la Indústria 4.0

Aquesta és una iniciativa més, de tota la feina que es fa en el Centre d’Empreses Procornellà i des de l’Ajuntament de Cornellà amb l’objectiu d’impulsar la creació i el creixement d’empreses per crear ocupació, apropant la innovació i el talent i millorant la competitivitat de les empreses de Cornellà. Aquesta vegada i gràcies a l’AMB com a ens coorganitzador hem ampliat la ràtio d’acció a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, un nou impuls al teixit econòmic del territori.

Compartir