SUBVENCIONS MUNICIPALS PER AL COMERÇ LOCAL, MICROPIMES I AUTÒNOMS PER FER FRONT A L’IMPACTE ECONÒMIC DE LA COVID-19

L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat dues línies de subvencions adreçada al teixit econòmic local. Per una banda, ajudes destinades al comerç local, persones treballadores autònomes i microempreses de la ciutat de Cornellà que van haver de cessar la seva activitat per causa del Reial Decret 463/2020 de 14 de març, que va declarar l’estat l’alarma. I per altra, suport econòmic per als titulars d’activitats de restauració i de centres d’estètica i bellesa obligats al tancament en base a la resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre.

Es destinaran a aquests ajuts un total de 240.000 euros, dels fons propis municipals. Pel que respecta al comerç local, professionals autònoms i microempreses, es concedirà un ajut d’un màxim del 30% de la totalitat de les despeses subvencionables, fins a un límit de 500 euros, i que estaran detallades a les Bases un cop es publiquin al Butlletí Oficial de la Província.

D’altra banda, pel que fa al sector de la restauració i centres d’estètica i bellesa la subvenció municipal serà directa, amb un import de 500 euros.

 

Despeses subvencionables

Aquesta subvenció per al comerç de Cornellà podrà anar destinada tant a les despeses corrents necessàries per al manteniment, com per a la reactivació de l’activitat habitual durant el període d’inactivitat.

Aquestes despeses subvencionables correspondrien, entre d’altres, a: lloguers, quotes d’hipoteques, quotes de préstecs, quotes d’autònoms, subministraments bàsics, costos laborals, adequació de locals a causa de la Covid-19, etc.

No seran subvencionables, però, les despeses corresponents a obres d’instal·lació i remodelació, l’IVA de les factures o els impostos indirectes equivalents que siguin susceptibles de recuperació o compensació.

 

Termini de presentació:

Del 10 al 24 de novembre de 2020 (ambdós inclosos).

 

Bases reguladores:

En aquest enllaç

 

 

Si vols que un dels tècnics del Centre d’Empreses t’informi, pots reserva la teva cita prèvia online a través del teu PC, tablet o mòbil: clicant aquí.

 

Centre d’Empreses Baix Llobregat

 

 

 

Compartir