T’angoixa vendre? Coneix la tècnica que hi ha darrere del procés de venda

,

La funció de les vendes és una funció vital per a tot negoci i emprenedoria. Molts emprenedors i autònoms viuen el moment de la venda amb angoixa, fruit del desconeixement i la por al rebuig. Quan ens enfrontem a una cosa nova, tot ho veiem gran i és natural sentir incomoditat quan ens enfrontem a una tasca que veiem immensa i misteriosa.

La venda és un procés tècnic i seqüencial que es pot aprendre. La tècnica és el conjunt de procediments, regles, normes, accions i protocols que té com a objectiu obtenir un resultat determinat i efectiu. Ho repetim. Vendre és un mètode, és una tècnica que tothom pot aprendre.

Sortir a vendre sense conèixer ni dominar la tècnica és una pràctica molt poc aconsellable perquè tenim tots els números per a fer-ho malament i a més, sentir patiment en l’intent. Al moment de la veritat, quan s’està davant del client, no es pot confiar en la improvisació ni en la inspiració espontània

Quan es coneix la tècnica que hi ha darrere del procés de venda, la situació canvia completament doncs el venedor pren el control del procés, compta amb recursos i habilitats per aconseguir els objectius que s’ha marcat. La seva seguretat augmenta, la seva imatge millora i els seus resultats també.

Al curs Com saber què dir quan estàs davant del client es fa una presentació i descripció de les fases de la venda consultiva i es dedica especial atenció a la fase de la construcció de l’argumentació o discurs comercial; basant-nos sempre en les necessitats del client que es poden satisfer amb el nostre producte o servei.

D’aquesta manera, en el moment clau, tindrem la tranquil·litat d’estar fent arribar el missatge correcte de manera que sigui atractiva i comprensible per al client.

 

Txomin Mateos

www.txominmateos.com

https://www.linkedin.com/in/txominmateos/

Compartir