El Centre d’Empreses Procornellà ha iniciat una col.laboració amb Netmentora Catalunya.

,

El Centre d’Empreses Procornellà ha iniciat, el mes de novembre 2019, la col.laboració amb Netmentora Catalunya.

 

Netmentora és una associació d’empresaris/es d’Europa dedicada al suport a l’emprenedor/a per a la creació i consolidació d’empreses que generin ocupació local.

Compta amb una xarxa internacional de més de 14.000 líders d’empresa en actiu en 10 països, que acompanyen durant 2 o 3 anys els emprenedors/res, posant al seu abast préstecs al 0% d’interès i una xarxa de networking internacional.

El 19 de novembre passat es va celebrar a les instal·lacions del Viver d’Empreses de Procornella una de les reunions del seu Comitè de selecció de projectes.

Quatre startups del Centre d’Empreses van presentar la seva candidatura i van rebre el feedback directe d’empresaris/es i directius/ves d’alt nivell sobre els seus projectes.

Aquelles que superin el procés de selecció passaran a la fase de preacompanyament de 3 mesos de Netmentora, després del qual passaran a ser valorades pel Comitè d’Acceptació.

Si resulten premiades pel Comitè, accediran al programa de mentoring de 3 anys de Netmentora, valorat en 60.000 euros i totalment gratuït per als emprenedors/es.

 

Compartir

RECLAMACIÓ DE DEUTES: com ho podem fer sense necessitat d’advocat/a ni procurador/a?

La Llei d’enjudiciament civil preveu la possibilitat de reclamar, sense necessitat d’advocat/a ni procurador/a, a través del procés monitori, el pagament de deutes dineraris de qualsevol import, sempre que es reuneixin els requisits legalment previstos i es disposi dels documents acreditatius exigits.

  • Requisits per poder reclamar deutes dineraris a través del procés monitori: cal que aquestes siguin líquides, determinades, vençudes i exigibles.
  • Per a la presentació de la petició inicial de procediment monitori no cal valer-se de procurador ni advocat.

 

LA PETICIÓ INICIAL

Per iniciar un procés monitori, s’ha de presentar per escrit una petició inicial, podent utilitzar a l’efecte els impresos que es poden descarregar de la pàgina web del Consell General de Poder Judicial.

 

LLOC I ÒRGAN DE PRESENTACIÓ DEL PROCÉS MONITORI

La petició inicial de procés monitori haurà de presentar-se al jutjat de Primera Instància del domicili o residència de la persona deutora o, si no es conegués, en el del lloc on pogués ser localitzada a efectes del requeriment.

 

TRAMITACIÓ DEL PROCÉS MONITORI

Presentada la petició inicial, juntament amb els documents establerts per a aquest tipus de procediment, el jutjat, si estima que concorren els requisits legals, ha d’acordar requerir el pagament a la persona deutora perquè, en el termini de vint dies, pagui o comparegui davant aquell i al·legui en escrit d’oposició les raons per les que, al seu entendre, no deu, en tot o en part, la quantitat reclamada.

Un cop practicat el requeriment, dins del termini de vint dies, pot passar:

  • Que la persona deutora aboni el deute.
  • Que la persona deutora no pagui ni comparegui donant raons per escrit per no pagar. En aquest supòsit el Jutjat dictarà una resolució per requerir al creditor el pagament del deute i dels seus interessos.
  • Que la persona deutora s’oposi per escrit al pagament. Si el deute reclamat no supera els 6.000 euros, es segueixen els tràmits per judici verbal.

 

Si tens més dubtes sobre aquest tema, pots contactar amb nosaltres a través d’aquest formulari.

Compartir

Oberta la 13a edició dels Premis Emprendedor XXI

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa, convoquen els Premis EmprenedorXXI, una iniciativa que té l’objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb un alt potencial de creixement. Des que es van crear el 2007, aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d’Espanya i a partir de l’any 2018 també a Portugal.

Fins al 4 de desembre, els interessats a participar-hi poden presentar una candidatura a través de la pàgina web www.emprendedorXXI.es/ca. Els premis s’adrecen a empreses innovadores d’Espanya i Portugal amb menys de tres anys d’activitat.

En aquesta edició, es guardonaran les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d’impacte social), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d’aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Family Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més, Enisa ofereix a tots els participants en aquests Premis la possibilitat d’accedir al seu finançament dirigit a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors i Creixement.

L’any 2019, el pressupost, que ascendeix a un total de 98,5 milions d’euros, donarà cobertura a més de 600 projectes empresarials, el que suposarà una inversió induïda de 214,2 milions d’euros. D’altra banda, es lliuraran un total de 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

Viatges a Silicon Valley i Cambridge

A més del premi econòmic, els guanyadors d’ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d’acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s’imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d’entitats internacionals com l’Ambaixada d’Israel a Espanya o l’Agência Nacional de Inovação de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

12 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des que es van crear el 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 360 empreses. Durant la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Els Premis EmprenedorXXI es lliuraran en el marc de les jornades “DayOne Innovation Summits”, que reuniran en cada territori els principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor.

Aquestes trobades es faran durant el primer quadrimestre del 2020 a cadascuna de les comunitats autònomes d’Espanya i a Portugal i conjugaran tallers, masterclass, ponències i taules rodones, en què s’explicaran les noves tendències del sector i peculiaritats de cada zona i també s’exposaran casos d’èxit.

 

En resum:

  • Els Premis EmprenedorXXI són una iniciativa impulsada per CaixaBank a través de DayOne, el servei per  empreses tecnològiques i inversores, que té com a objectiu identificar, reconèixer, i acompanyar les joves empreses amb major potencial de creixement. Aquests premis estan co-atorgats amb el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través de l’Empresa Nacional d’Innovació, S.A. (ENISA) a Espanya i Banc BPI a Portugal, i compten amb el suport d’entitats de referència implicades en el desenvolupament de les empreses innovadores. 
  • Els Premis EmprenedorXXI pretenen ser l’impuls d’aquelles empreses que ja han donat els seus primers passos, que els permeti accelerar el seu procés de creixement i expansió global. Però, més enllà dels premis atorgats, els guanyadors destaquen la visibilitat, prestigi i accés a contactes com els principals valors que aporta guanyar aquest reconeixement.
  • Totes les empreses candidates poden optar a:
    • Els Premis regionals a les empreses amb major impacte al seu territori. Aquest premi es competeix entre totes les empreses d’un territori independentment del seu sector.
    • Els Premis sectorials, independentment al premi regional, les empreses, l’activitat de les quals estigui vinculada a una de les següents indústries, optaran als següents premis:
      • Premis a les empreses amb major potencial de creixement en el seu sector: AgroFood, Health, Sènior, Mobility, Impact i PropTech.
    • Podeu veure tots els premis aquí.
    • A part, els premis compten amb el suport de l’Ambaixada d’Israel a Espanya i laAgência Nacional da Inovaçao, qui atorga un accèssit a la innovació a una empresa portuguesa, a través de BFK awards.

Participa i descobreix tot el que els premis et poden aportar.

Aquí trobaràs tots els requisits: https://www.emprendedorxxi.es/ca/requisits/

Compartir

CUEME arrenca motors!

,

S’inicia una nova edició del Programa CUEME, Cultura Emprenedora a l’Escola.

Durant el curs escolar 2019-2020, alumnes de cicle superior d’educació primària de les escoles Sant Miquel, Suris i L’Areny crearan i gestionaran un total de 8 cooperatives amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de Cornellà.

El programa, que fomenta les competències i valors de l’emprenedoria amb una metodologia de treball per projectes, està promogut i finançat per la Diputació de Barcelona, i es porta a terme conjuntament des del Departament d’Educació i de Promoció Econòmica (Procornellà). La col.laboració del Centre d’Empreses de Procornellà consistirà en la realització de diversos tallers enquadrats en les activitats del programa i en el marc de les accions de sensibilització cap a l’emprenedoria que porta a terme.

Durant el mes de novembre, els/les alumnes de les tres escoles realitzaran tallers d’estatuts i constitució de la cooperativa, visitaran el Viver d’Empreses i durant el 2020 realitzaran tallers de finançament, costos, vendes i de com parlar en públic amb els tècnics i tècniques de Procornellà.

Compartir

Coneixes l’Entrenador d’Habilitats Directives?

Emprenedors i nous empresaris podeu reforçar fins a 16 habilitats i competències directives (com la comunicació, la planificació del temps, el treball en equip o la motivació).

La Diputació de Barcelona ofereix una eina online on podeu fer un test d’habilitats (que us donarà una diagnosi de punts forts i febles en aquestes competències) i un entrenador d’habilitats perquè les puguis treballar i desenvolupar.

Aprofita per entrenar les teves habilitats, descarregant-te aquest aplicatiu que trobaràs AQUÍ

Compartir

Guanyadors de l’Entrega de Premis Metropolitans a la Innovació 2019

,

Raw Data, startup que proposa solucions big data per al sector de l’agricultura, guanyadora dels primers Premis Metropolitans de Suport a la Innovació atorgats pel Cornellà Open Future i l’AMB.

 

En total es van repartir 10.000€ pel primer premi, 7.000 pel segon que va recaure en el projecte de realitat virtual VTools i 3.000€ per al projecte que va quedar en tercera posició, Kibus Petcare.

 

Ahir al vespre es van lliurar els primers Premis Metropolitans de Suport a la Innovació, uns guardons que posen el punt i final a la tercera edició del programa d’acceleració d’idees de base digital i escalables, Cornellà Open Future i que han comptat amb l’aportació econòmica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En total eren set les startups candidates als premis. Raw Data, va ser el projecte guanyador dels 10.000€, uns desenvolupadors de solucions big data i intel·ligència artificial aplicats al món de l’agricultura. El segon premi dotat de 7.000€ va ser per VTools, un projecte basat en realitat virtual per aplicar a les escoles en la lluita contra l’assetjament escolar. I el tercer premi de 3.000€ va ser per Kibus Petcare que comercialitza un revolucionari electrodomèstic que cuina menjar per a mascotes. Es tracta del primer cop que s’atorguen aquests premis en el marc del Cornellà Open Future, iniciativa gestionada pel Centre d’Empreses Procornellà i emparada per la plataforma global Telefònica Open Future a la recerca de startups tecnològiques arreu el país.

A més, en la mateixa gala  s’han lliurat premis ‘en espècie’ que atorga Procornellà, com a empresa municipal de l’Ajuntament de Cornellà en base al resultat de les votacions del públic assistent.  El primer premi que consisteix en tenir accés a serveis del Centre d’Empreses Procornellà valorats en 5.000€ a gaudir durant l’any 2020 va ser per VTools. El segon premi també consistent en serveis del Centre d’Empreses per valor de 3.000€ va ser per Raw Data i el tercer premi consistent en invitacions per a dues persones per als esdeveniments de networking del programa Cornellà Creació Fòrum va ser per Sonicat, que presenta una innovadora maquinària per liquar mel sense alterar les seves propietats.

 

Oberta la convocatòria COF 2020

Els emprenedors que tinguin un projecte basat en tecnologies ja poden presentar-se en la convocatòria del Cornellà Open Future 2020. El termini per optar a la selecció finalitza el proper 31 d’octubre de 2019. El programa manté l’estructura de convocatòries anteriors, dividit en tres fases. La fase 1 (LAB) del 15 de gener al 15 d’abril de 2020, té per objectiu la validació de la idea i la definició del model de negoci, la fase 2 (PRE-SEED) centrada en la validació del model de negoci s’executarà del 29 d’abril al 22 de juliol de 2020 i la fase 3 (SEED) té com a objectiu la sortida al mercat i tindrà lloc del 16 de setembre al 16 de desembre de 2020. Les idees o projectes seleccionats gaudiran del programa d’incubació amb assessoria i formació continuada i amb accés a ‘hub’ o Crowdworking ‘La Piràmide” ubicat al Viver d’Empreses Procornella.

Precisament aquesta nova convocatòria de 2020 del Cornellà Open Future està inclosa en la segona call global d’innovació convocada per la plataforma ‘mare’ Telefònica Open Future. El hub La Piràmide és un dels set hubs d’innovació i emprenedoria de tota Espanya que participen en la call juntament amb el de Gran Via (Madrid), La Càrcel (Segovia), La Atalaya (Extremadura), Green M1 (Tarragona), Zobele iHub (Barcelona) i El Ático (Alicante). Telefònica i tots els socis públics i privats busquen startups que transformin l’ecosistema empresarial local amb solucions innovadores vinculades a tecnologies i àmbits com Gaming, logística, sostenibilitat ambiental, Smart Cities, Blockchain, Ciberseguretat, Realitat Virtual, Intel·ligència Artificial, Big Data o Computer Vision.

  

Cornellà de Llobregat, 17 d’octubre de  2019

Compartir

ENTREGA DELS PREMIS METROPOLITANS A LA INNOVACIÓ 2019

,

Veniu com a públic a l’entrega dels Premis Metropolitans a la Innovació 2019 el pròxim 16 d’octubre de 18h a 20h on hi haurà:

  • Benvinguda
  • Pitch de les startups participants
  • Improshow de Planeta Impro
  • Lliurament de premis
  • Pica-pica + Networking

Inscripcions en aquest enllaç: AQUÍ

Compartir

Subvenció a la contractació projecte Ocupa’m (6+6) de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat

S’ha obert la convocatòria 2019 de la subvenció a la contractació projecte Ocupa’m (6+6) de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat

 

Destinataris:

Aquesta subvenció es destina a empreses amb seu social, delegació o centre de treball a Cornellà de Llobregat que contractin persones a l’atur residents a Cornellà.

 

Requisits:

  • El treballador ha d’estar empadronat a Cornellà de Llobregat, inscrit com a demandant d’ocupació tant a l’ Oficina de Treball de la Generalitat com a la Borsa de demandants d’Ocupació de l’Ajuntament de Cornellà.
  • El contracte de treball subscrit ha de tenir una durada mínima de 12 mesos consecutius (contracte indefinit, temporal, formació o pràctiques) i a jornada igual o superior al 50%.
  • Les empreses no han d’haver efectuat acomiadaments de treballadors, regulacions d’ ocupació o acomiadaments objectius en els 3 mesos anteriors a la data de contractació i s’han de trobar al corrent de pagaments amb l’Agència Tributaria, la Generalitat de Catalunya, la Seguretat Social i l’Ajuntament de  Cornellà.
  • L’empresa ha de proporcionar formació bàsica en prevenció de riscos laborals dins dels primers 9 mesos de contracte i en horari laboral.

 

Quantia de la subvenció:

L’ajut contempla la subvenció dels sis primers mesos del contracte de treball i pels següents conceptes: salari brut mensual (segons grup de cotització i quantia ap. 3 de les bases reguladores), part proporcional de pagues extres i cost de Seguretat Social a càrrec de l’empresa. En cas de jornada parcial, l’import serà proporcional al percentatge de la jornada treballada.

 

El termini de presentació és fins el 14 d’octubre de 2019

 

Per ampliar la informació podeu contactar amb la Mª Pilar Romero mromero@procornella.cat o l’Ana Pérez aperez@procornella.cat del Centre d’Empreses PROCORNELLÀ.

Podeu consultar les bases reguladores AQUI

Compartir

Nueva Convocatoria del programa Cornellà OPEN FUTURE abierta

,

Desde hoy, 17 de septiembre y hasta el próximo 31 de octubre, estará abierta la nueva convocatoria del Programa de Incubación y Aceleración de Ideas, Cornellà Open Future.

Buscamos personas o equipos que tengan ideas de base digital y/o tecnológica que deseen participar en la IV Edición del Programa de Incubación de startups que se iniciará el 15 de enero del 2020 y finalizará el 16 de diciembre del 2020 y que su domicilio social, fiscal o centro de actividad actual o futuro se encuentre en el Área Metropolitana de Barcelona.

El Programa   se divide en 3 fases selectivas  de 3 meses cada una, que tienen por objetivo  (1) validar la idea y definir el modelo de negocio, (2) validar el modelo de negocio y (3) salir al mercado, respectivamente.

Este programa, 100% subvencionado, está gestionado por  el Centre d’Empreses Procornellà que cuenta con más de 25 años de experiencia incubando más de 200 iniciativas empresariales al año.  Incluye :

  1. Un programa formativo especializado en incubación de startups con más de 30 sesiones grupales y 30 tutorías individuales.
  2. Acceso a nuestra red de contactos, mentores sectoriales y eventos.
  3. Acceso a un espacio de trabajo compartido “todo incluido”.
  4. Acceso a la Gestoría del Centre para consultas en cuestiones legales, mercantiles, contables, fiscales y laborales y a su Punto de Atención a Emprendedores (PAE).
  5. Posibilidad de participar en los Premis Metropolitans de suport a la Innovació 2020.

El Programa Cornellà Open Future que se desarrolla en el Hub “La Pirámide”, es una iniciativa impulsada por el Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat y Telefónica desde el año 2016, a través del Centre d’Empreses Procornellà, con el objetivo de fomentar la creación de empresas de base digital y tecnológica, así como de atraer talento que aporte innovación al tejido empresarial del territorio.

En esta Edición del Programa COF, cabe destacar la participación del Área Metropolitana de Barcelona (AMB)  por segundo año consecutivo.

Para más información o para inscribirse ir a aquí.

Compartir

Val la pena crear un compte d’Instagram professional?

Instagram és la quarta xarxa social que més es fa servir a dia d’avui a nivell mundial. Un 65% dels usuaris que utilitzen aquesta xarxa social es troben entre els 18 i 34 anys.

A Espanya, l’augment d’usuaris d’aquesta xarxa social en l’últim any ha estat de 2 milions, deixant una xifra de 15 milions d’usuaris entre els quals, un 66% es troben entre 18 i 39 anys. A més a més, és la xarxa social que més dones fan servir (un 56%).

Si volem apropar la nostra marca als consumidors, aquesta és la xarxa social que necessitem. I què ens permet fer a nivell professional que en el perfil personal no es pot fer?

  • Podem veure estadístiques de les nostres publicacions:
    • Direct: quantes vegades s’ha compartit via missatge privat
    • Impressions: nº total de vegades que s’ha vist la teva publicació (i d’on provenen: pàgina d’inici, hashtags, perfil…)
    • Abast: nº de comptes úniques que han vist la teva publicació
    • Interaccions: nº de visites del nostre perfil arrel de la publicació.
    • Seguiments: nº de comptes que han començat a seguir-te
  • A la biografia:
    • Pots posar la teva empresa en la categoria corresponent
    • Pots fer una descripció de la teva activitat
    • Hi ha un botó de contacte directe que pots personalitzar amb el teu telèfon i el teu correu electrònic.
    • Pot posar un enllaç directe a la teva direcció física
    • Pots posar un enllaç directe a la teva web. Truc: pots posar un enllaç a ee i d’aquesta manera podràs posar botons, amb més enllaços. Exemple:

 

  • Pots compartir el contingut directament amb la teva pàgina de Facebook (tot i que nosaltres recomanem que els continguts es creïn individualment per a cada xarxa social).
  • Pots promocionar els continguts que desitgis d’una manera fàcil i ràpida.

Ara que ja hem vist les avantatges de tenir compte professional però si et vas crear una compte personal i ja tens seguidors, no pateixis! No has de crear una de nova! Pots fer el canvi d’una a l’altre de la següent manera:

  • Quan estem al nostre perfil personal, cliquem a les 3 ratlles que apareixen a dalt a la dreta i després a Configuración / Cuenta / Cambiar a cuenta professional:

Esperem que aquest article t’hagi ajudat però si necessites saber més, truca’ns o sol.licita cita amb un assessor aquí.

 

Compartir