Entrevista a Arantxa Mogilnicki Tomàs

Arquitecta i Paisatgista, ha dissenyat i executat projectes tant diversos com la urbanització de la Plaça Salvador Allende de Barcelona, la nova seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Lleida o el Centre d’Interpretació Paleontològic d’Hostalets de Pierola.

Va col·laborar enla Coordinacióde la 1ª Biennal de Paisatge de Barcelona i ha participat en la redacció de continguts de catàlegs i guies perla Generalitatde Catalunya.

Des d’abril del 2012, s’allotja al Centre d’Empreses del Baix Llobregat.

Com vas iniciar-te en el món de l’emprenedoria?

Abans d’acabar la carrera d’arquitectura a Barcelona, ja vaig començar a treballar i col·laborar  professionalment en alguns despatxos d’arquitectura i urbanisme com el de l’arquitecte Miquel Roa, a Esplugues de Llobregat. En tots ells vaig aprendre moltíssim i de ben segur, l’experiència adquirida en aquesta etapa va servir de guia per la meva aventura professional en solitari que va començar a l’any 2000 com a arquitecta i al 2003 com a paisatgista.

Els anys que van seguir, ja amb despatx propi, van ser molt intensos. L’esforç i la dedicació eren grans, però es barrejaven amb la il·lusió i la satisfacció de veure com els projectes i encàrrecs cada cop suposaven nous i apassionants reptes. Actualment, després de més de 13 anys de feina, podem dir que el nostre és un despatx consolidat i capaç d’assumir un ampli ventall de projectes.

Tot aquest camí, com no podia ser d’una altra manera, també m’ha enriquit molt a nivell personal i professional. Crec que no hi ha res millor per un arquitecte que veure com els seus dissenys i espais, tant a petita com a gran escala, són viscuts i la gent els pot gaudir fent-se’ls totalment seus.

Quins són els teus trets diferencials?

El principal és la meva doble formació com a Arquitecta i també com a Paisatgista. Aquesta característica ens diferencia d’una manera molt especial de la majoria de despatxos d’arquitectura convencional. A part de poder assolir una varietat d’encàrrecs més àmplia, ens dona una visió dels projectes més completa i això permet, moltes vegades, trobar millors solucions per les necessitats de cada client.

Un altre dels nostres trets diferencials és la voluntat de donar un servei únic i exclusiu a cadascú dels projectes i clients que confien en nosaltres. D’aquesta manera aconseguim arribar més eficaçment a l’objectiu que ens planteja la feina i també a la fidelització del client.

Per últim, també voldria destacar la importància que ha tingut en la nostra trajectòria el treball en equip, on diferents professionals o equips hem treballat conjuntament amb l’objectiu de poder oferir les més òptimes solucions al client. Sempre han estat experiències molt positives que han fet créixer la dinàmica del despatx i a mi mateixa. La construcció de relacions personals positives i basades en la confiança mútua nodreix les solucions tècniques i garantitza l’èxit del projecte.

I què ens pots dir de la innovació?

En la nostra professió, projectar i construir arquitectura i urbanisme ha estat sempre un exercici d’innovació i de creativitat. Ens formem principalment per ser creatius a l’hora de donar solucions i alternatives als reptes que ens plantegen els diferents projectes. Han de ser solucions viables, que responguin a les necessitats del client i a la vegada puguin superar la realitat coneguda, millorant l’eficiència per arribar als resultats més òptims pels usuaris.

Nosaltres intentem buscar propostes y solucions que facin el projecte diferent i únic pel nostre client. El procés pel qual arribem a la proposta final és sempre diferent i varia segons l’enfoc tècnic que li donem en el punt de partida.

Per mi, doncs, innovar és crear una proposta única i singular, lligada a una solució tècnica específica, que doni resposta a les diferents necessitats de cada cas.

D’aquesta manera, l’objectiu final del nostre despatx és oferir una manera senzilla, que no simple, d’afrontar els projectes, per tal que aquests flueixin i s’enriqueixin de tots els factors i persones implicades i així aconseguir un resultat totalment satisfactori per cadascuna de les parts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Compartir

Entrevista a Arantxa Mogilnicki Tomàs

Compartir